![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Centigorom dalbym tez wczesniej wspominane 2W i wtedy bylyby z fastem bardziej grywalne wg mnie
Moderator: Dibo
może przegłosujemy czy dawać im marki czy nie... może ktoś ma inne propozycje co mają dawaćgifty można powtarzać
new gift: four hooves - daje zasady centigora
Ambush:
zdajemy LD jak nie zdamy to roll na tabelkę :
1- giną i oponent ma pkt.
2 / 3- giną i oponent nie ma pkt.
4 / 5 - nic nie jest i próbują w następnej turze
6- wybiera przeciwnik gdzie wychodzą
możliwość szarży po wyjściu ( zdajemy LD an 7 !!!! ), myślę że to była by bardzo fajna opcja, bez przedmiotów poprawiających LD żeby nie było za łatwo... ewentualnie jak to za bardzo ingeruje w tą zasadę można wymielić item ala favored of the god's... ma ją generał ( olny beastlord, wargor ) i może zmienić wynik na rzucie na tabelkę o 1 w dół i do góry 15 pkt.
Gory - 3S w standardzie 4S z mutacją za 3pkt., aby mieć taki oddział trzeba mieć taki sam oddział gorów ( chodzi o liczbę ), do zasady Ambush bierze się jako 2 oddziały gorów
Centigory - fast i chodzenie po lasach co im zostało zabrane
Bestigory - 2A, bez kosztów wybranie AHW / GW / Halabardy / Shield... koszt wzrasta do 14pkt.
Ghorgona - 4+ SS
Cygor i Jabberslyt - 5+ SS
spaczony kamień ( Cygora) / namaszczone ostrza ( Ghorgony ) / przeklęty kwas ( Jabberslyt ) - za 25pkt. można dokupić MA
Minotaurom - oddać + 1I ( Doombull ma 5, Gorebull 4 tak jak ma ) i + 1 LD ( lordom / herosom też )
old blood - 6I Beastlord / 5I Wargo
core of the great hord:
jeśli Beastlord jest generałem to 0-1 bestigorów jest w corach
jeśli DoomBull jest generałem to 0-1 minotauów jest w corach
chyba najtrudniejsza rzecz dać coś swojej ulubionej armii, ale zrobić tak by nie było z byt przegięte... osobiście wolę żeby bać im marki niż nowe przedmiot, this is Choas!!!!!
liczy się siłą przywódcy:
jeśli generał ma jakiegoś marka to żeby wystawić inny oddział z innym mrakiem musisz posiadać bohatera z tym markiem
wróg w stadzie:
jeśli bohater ma marka to nie może wchodzić do oddziałów z innymi markami
mark of tzeench 20pkt. / shaman 20 / herosi 10 - ward na 6+ / shamani +1 casta... długo się zastanawiałem co by im innego dać ale nie mam za bardzo pomysłu
mark of nurgle 25pkt. / herosi i shaman 15pkt. - SS 5+
mark of slaanesh 25pkt. / herosi i shaman 10pkt. - +1I dla małych jednostek / + 1M dla dużych
mark of Khorne 40pkt. / herosi 20pkt. / shaman 15pkt. - +1S dla małych jednostek / +1 A dla dużych / shaman nie może czarować ale dostaje +1 do dispela czyli shaman 2lvl ma +3 do dispela itd. ( dalej może używać arcanów )
mam nadzieję że jest bilans pomiędzy markami, czarów dla zmarkowanych shamanów można używać ze starego AB, nie są rewelacyjne, ani za słabe, zawsze to coś
dokładnie takCrusader pisze:Dużo fajnych pomysłów i wishlistów, ale ... Bestiołaki ogarnijcie się. To jest solidna armia, mi się już udało wygrać nią dwa turnieje na nowym codexie. Trenujcie
Pozdro
nie ma szans imoSzmyt pisze:myslicie ze mozliwe jest wypuszczenie czegos do bestii w WD ?
Dokładnie, gram jeszcze WE i nie widzę (może się mylę) ogromnej przepaści między tymi armiami.Grolshek pisze:Potwierdzam iż aż tak słabe nie są...Crusader pisze:Dużo fajnych pomysłów i wishlistów, ale ... Bestiołaki ogarnijcie się. To jest solidna armia, mi się już udało wygrać nią dwa turnieje na nowym codexie. Trenujcie
Pozdro