HE na bazyla
HE na bazyla
Unnamed2400 Pts - High Elves Army
Prince ; GW; DA; Shield;
Dragonhelm
Vambraces of Defence
Crown of Command
Dragon: Sun
Dragon Mage
Guardian Phoenix; Silver Wand
Noble GW; DA; Shield; BSB
Helm of Fortune
Great Eagle
25 First Archers, ogien, FCG, armory
20 Archers, FCG, armory
3x 10 White Lions, szmata , champion (tu jeden oddzial nie ma championa)
4x Great Eagle
Total Army Cost: 2400.0
takie tam przyjemne smocze granie chwile tym gralem i ostatecznie zdecydowalem sie na takie rozwiazania:
-star dragon nieoplacalny, moon dragon - fajny jednak wole miec wiecej orlow i WL z szmatami i champami. Pozatym te smoki ciezko wybudzic ze snu
lucznicy ze zbrojami - bo mam lucznikow klonów (wyswig) :P:P
zastanawialem sie jescze nad gem of courage dla bsb, bo czasami boli jak sie zlamie w kombacie czystym niefartem i go wsysa..
jak Wam sie podoba?
jestem jeszcze w fazie testow bazyli, i nie wiem co wybrac, ale peszek poki co najbardziej mi sie podoba.
Prince ; GW; DA; Shield;
Dragonhelm
Vambraces of Defence
Crown of Command
Dragon: Sun
Dragon Mage
Guardian Phoenix; Silver Wand
Noble GW; DA; Shield; BSB
Helm of Fortune
Great Eagle
25 First Archers, ogien, FCG, armory
20 Archers, FCG, armory
3x 10 White Lions, szmata , champion (tu jeden oddzial nie ma championa)
4x Great Eagle
Total Army Cost: 2400.0
takie tam przyjemne smocze granie chwile tym gralem i ostatecznie zdecydowalem sie na takie rozwiazania:
-star dragon nieoplacalny, moon dragon - fajny jednak wole miec wiecej orlow i WL z szmatami i champami. Pozatym te smoki ciezko wybudzic ze snu
lucznicy ze zbrojami - bo mam lucznikow klonów (wyswig) :P:P
zastanawialem sie jescze nad gem of courage dla bsb, bo czasami boli jak sie zlamie w kombacie czystym niefartem i go wsysa..
jak Wam sie podoba?
jestem jeszcze w fazie testow bazyli, i nie wiem co wybrac, ale peszek poki co najbardziej mi sie podoba.
powiedz mi co maja robic te 10 lwów? odginać?? bo przez nic sie nie przebiją....
zdajesz sobie sprawe z tego, że ten lord też nie ma siły przebicia?? nawet championa w oddziale na +3 nie zabijesz:( wiadomo crow of command, ale ja zawsze myślałem ze smoki maja mordować a nie ustawać na stubornie
zdajesz sobie sprawe z tego, że ten lord też nie ma siły przebicia?? nawet championa w oddziale na +3 nie zabijesz:( wiadomo crow of command, ale ja zawsze myślałem ze smoki maja mordować a nie ustawać na stubornie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
10 WL sa bardzo fajne, wspomagane herosami i orlami od tylu ladnie sie przebijaja, potrafia zatrzymac kawalerie.
lucznicy z ognistym mieczem naprawde morduja (chociaz wolalbym kusznikow DE )
sun dragon moze nie jest ultra killerem, ale swoje potrafi zrobic, 2 smoki juz sa badziej mordercze.
lucznicy z ognistym mieczem naprawde morduja (chociaz wolalbym kusznikow DE )
sun dragon moze nie jest ultra killerem, ale swoje potrafi zrobic, 2 smoki juz sa badziej mordercze.
ok, wróce do mojej poprzedniej rozpy ta powinna Wam sie wydac lepsiejsza.krejzihed pisze:1. Prince @ 599.0 Pts
General; GW; DA; Sh; HoF, Opal amulet, AoL
Dragon: Star @ [370.0] Pts
2. Noble; HA; Sh; BSB
dawnstone, dragonhelm; słomka, Great Eagle
3. Mage; Level 2; Lore of Metal
Annulian Crystal, gem of courage
4. 30 First Lothern Seaguard @ 425.0 Pts
FCG; Shield; Banner of Eternal Flame
5. 15 Archers; champman
6. 10 WL; champman
7. 10 WL; champman
8. 10 WL; champman
9. 10 WL; champman
10. Great Eagle
11. Great Eagle
12. Great Eagle
Models in Army: 82
Total Army Cost: 2398.0
moim zdaniem 10 WL to nie są tylko odginaczki, sa tacy co sądzą inaczej? czy na stołach pojawiac się będa tylko ociekajace zajebistoscią 20+ kloce?
zastanawiałem sie takze nad podzieleniem na 20 i 2x10. Muszę potestować. szukam checi we wrocławiu.
@a DA+dragonhelm na princu są po to, aby smok takze miał ochronę na ogień
-
- Oszukista
grając regularnie kowbojami stwierdzam, że minimalna ochrona dla takiego to AS 2+ z przerzutem. 3+ to w wielu combatach akurat o punkcik za malo. Szczególnie z dość częstą siłą 6. Może Armour of Caledor+dawnstone na orzełku? No i można mu wtedy dać dwuraka...
Jednak jeśli chciałbym trzymac klocki, to wsadzilbym princa na orła... duzo taniej i bezpieczniej.
dam jednak princowi caledorke z dawsnonem i dwurakiem - moze nie bedzie warda... boli to bardzo jednak, potestuje...
lub
a prince: słomka, HoF, Guadian Phoenix + stardragon? 2+save z rerollem 5+ ward :>
a na BSB: caledorka, dawnsone i GW?
lepiej? :>
dam jednak princowi caledorke z dawsnonem i dwurakiem - moze nie bedzie warda... boli to bardzo jednak, potestuje...
lub
a prince: słomka, HoF, Guadian Phoenix + stardragon? 2+save z rerollem 5+ ward :>
a na BSB: caledorka, dawnsone i GW?
lepiej? :>
-
- Oszukista
I tak najsłuszniejszy smok wydaje mi się moon z dwurakiem, caledorem i vambraces. Nie ma już niestety punktów na stubborna, ale generalnie potrzebuje go tylko na 1 turę - kiedy zabija czempiona. A wtedy i tak powinien +5 do combatu wyciągać... Czyli praktycznie - wygraną o 1. problemem jest to, że nie ma co wtedy dać Bsb, ale mój i tak będzie chyba siedział w dużych lewkach i chronił je przed złymi czarami. Opcją jest stary dobry Bsb z battle bannerem - łapie czempiona i zapewnia potężny static.
-
- Oszukista
przewiduję, że bsb będzie szarżował maksymalnie taktycznie i nigdy sam - a tylko jako wsparcie dla smoka, który ma realne szanse przegrać 1 turę combatu, jeżeli złapie go czempion. Opcja numer 2 - oddział, albo i 2 Silver helmow z czempionami - do tego samego zadania