Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lindal
"Nie jestem powergamerem"

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Lindal »

Sam przedmiot nie ma podanej kategorii light czy heavy [chyba ze faq do RB coś zmienia].

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Podejrzewam,iż będzie to heavy armour ze względu na skutek jej założenia +2 niemodyfikowalne i do tego magiczna :P
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

jak dla mnie to moze byc magiczna arafatka dajaca sava na 2+... takie gdybanie, nie ma określonego typu (nie mam booka ) to nie ma mozesz imo WR w to wyposażyć... w sumie teraz taki WR fajny sie robi :)... bazowo save 3+ ( hełm, jeleń, tarcza, l.armor) 3-4 ataki z s5+ ew. kb + 3A z s5 do jelenia 2 + stomp

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dalej jest dobry na bitwy towarzyskie niestety – w Wildach będąc zostanie szybko zastrzelony, do tego nie jest najtańszy…

savem na 3+ się podniecamy a inne armie mają znacznie lepszy...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

dl mnie najsmutniejsze jest to ze WE sa jedyna armia ktora nie ma zwykłego heavy armora lub jakiegos odpowiednika jako opcji wykupionej przez bochatera

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

a widział Ty kiedy płatnerza w lesie?

Awatar użytkownika
Lindal

Skoro można mu dać hełm z naszego booka to czemu i nie tą zbroję z RB - oba przedmioty nie są opisane jako light czy heavy armor.

Tarczy niestety mu nie dasz bo oni tylko light armory i włócznie mają, no i hełm dzięki w wspaniałomyślności GW :P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

no właśnie - ogólnie mogą mieć tylko LA a hełm dodatkowo, właśnie dzięki wspaniałości GW.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

alter kindred nie daje przypadkiem swiftstride?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Laik, nie daje.

do kolesia który pyta się o płatnerza w lesie, widziałeś kiedyś las gdzie drzewa chodzą, są w nim portale czasoprzestrzenne, i jest wypełniony kolesiami przez całe życie nie widzą nic poza drzewami, jak taki znajdzesz, to wejdź do niego i zapytaj się kolesi czy mają jak nie to znaczy że masz rację.

co do armora to nie możesz go raczej założyć bo musi być light armor, jak nie ma zapisanego że jest light armorem to nie możesz go założyć bo nie pozwala ci zasada wild rider kindred (poza tym to jest jakieś mega słaba opcja) przyzwyczajcie się do tego że wood elfy korzystają tylko z jednej ochrony i jest nią ward save(szczególnie w tej edycj)
Obrazek

Awatar użytkownika
Smerfaster
Chuck Norris

Post autor: Smerfaster »

mam pytanko czy jeżeli mam sppellweaverkę i ona zamieni się poprzez czary beasta np w rogatego smoka to jeśli ma dispel scrola to może go wykorzystać będąc nim???
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Raczej nie bałdzo...

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Master Smerfaster pisze:mam pytanko czy jeżeli mam sppellweaverkę i ona zamieni się poprzez czary beasta np w rogatego smoka to jeśli ma dispel scrola to może go wykorzystać będąc nim???
Polecam najpierw przeczytanie opisu czaru(jest tam wszystko napisane) a dopiero później zadawanie ewentualnych pytań...
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Lindal

Czy divination Orb daje dodatkową kość gdy dispelluje magiem innym niż ten który go orba?
W praktyce - orba ma spellsinger a ja chce używać +4 do dispella od spellweavera

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Nie mam podręcznika ale na 99% daje dodatkową kość nawet jak dispelujesz innym magiem, bo kości nie dostaje mag tylko pool, kiedy są spelnione warunki podane w opisie przedmiotu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lindal

Też bym na to stawiał chociaż różnie z tym bywa gdy wording nie jest przystosowany pod nową edycję.

Awatar użytkownika
Smerfaster
Chuck Norris

Post autor: Smerfaster »

kolejne pytanie mam nadzieje że nie głupie cze jeżeli mam spellweaverkę 4 poziomu z czarami lifa ma miskasta traci 1 poziom to traci automatycznie czary lifa??
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

tak traci czar jak traci poziom zawsze jako pierwszy traci ten który rzucała jak dostała miscasta resztę sie losuje.ale to wszystko jest rulebooku naprawde polecam jego lekture

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Master Smerfaster pisze:kolejne pytanie mam nadzieje że nie głupie cze jeżeli mam spellweaverkę 4 poziomu z czarami lifa ma miskasta traci 1 poziom to traci automatycznie czary lifa??

#-o
A jakie chciałbyś żeby traciła...?
Ma jakieś inne?

1 miscast = traci 1 czar
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Nie Pasiak, rzucasz 3 nowe....

:roll:

ODPOWIEDZ