Nie lepiej jednego z nich zrobić magiem z Beastem?
0 czar jest świetny -> gory z 4S 5T, minosy 6 sily 5 T, razorgory 6S 6T. Możliwość wsparcia herosów siłą/atakami/T, -1 do hita i dangerous na otwartym terenie ...
Jaki bazyliszek? Jeśli Żulus i Karlee, to beast albo 2*beast jest świetnym rozwiązaniem.
Bestie Diba na Bazyliszka
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
równie możesz powiedzieć.. pełniej skonstruować wypowiedzi niż " plewna rozpa "Qc-Rat pisze:Wiesz imo zamiast krytyki niekonstruktywnej (czyt. "Twoja rozpa je plewna") zamiast tego wrzucam rozpe - i całe moje zdanie wyrażone ; )
Klocek minosów z herosami jest niestety imo zbyt miekki by przytrzymac remis
np.: " wiesz Dibo wszystko fajnie wygląda na kartce ale nie widzę by jeden klocek zwojował świat szczególnie tak mięciutki jak minosków... na dodatek mają frenzy i łatwo będzie ich wyrolować... lepiej zrób rozpiskę na magii z trzema klockami gorów wspierane magią, magia nic pewnego ale bestie nie mają pewniejszego "
popraw się
ps.: kiedyś też zrobiłem raz taki błąd i się poprawiłem, więc jak by nie było można wyrazić swoją opinie nie tylko suchym krótkim komentarzem
bestie niestety muszą używać dużo magii, by coś zdziałać, też miałem podobną rozpę, duży shami z shadowem ( chalis, stone of spite ) + mały z bestią ( DS, iron cruse icon ) , a do tego BSB z bannerem +1S ( +1A, SS, AP )... 3 klocki gorów po około 30, jeden liczy na brzytwę, drugi spierany zerówką bestii i gor się robią 5S 5T, a trzeci albo ambush albo 5 in szeregu by w razie czego trzymali na steedfast'cieDibo pisze:Musze przyznać że robiłem kiedyś podobną rozpe. na 2 dużych magach (też herdstone , kielich i skull of raksos) w 2 klockach gorów, a stubborn miał Bsb. Nigdy jednak tego nie wypróbowałem
odginaczki standard: 2x 1x razorgory, 2x 5x harpie, scout
podoba się tu że jak coś nie wyjdzie w magii można jeszcze powalczyć, więc wolę tego BSB niż dwóch dużych szamanów, po za tym to troszkę nie klimatyczne i tak szaman jako wódz kopytnych to rzadkość, a ostatnio tylko on się pojawia w rozpiskach jako przywódca stada
@edit:
shadow jest fajny do obcinania w CC ( po za HE i tym banerem ), ale beast daje większą szanse na dojście do CC, 5T to nawet krasiowe ( hele, trebusz ) catapy mają problem z przebiciem
Jak dla mnie 0 z beasta ma za duży casting value i to jedyne co go boli - co do krasi to testowałem ustawienie w kreske i daje rade - ale nie nastawiam się na nic ponad minora/remis (zależy co ustrzelę, jeżeli w ogóle pitkami).
i btw - w mojej rozpie jest najbardziej klasyczny zestaw dowódców stada - lord + duzy szaman, do tego po jednym małym szamanie na klocek ogór, pozostały (najwiekszy) klocek gorów obsługuje beastlord, a minoski swoją moca psychiczna traktuje greatshaman - BSB jak wiadomo jest ponad podziałami ^^ Więc nie dosc że power to i klimat ^^
i btw - w mojej rozpie jest najbardziej klasyczny zestaw dowódców stada - lord + duzy szaman, do tego po jednym małym szamanie na klocek ogór, pozostały (najwiekszy) klocek gorów obsługuje beastlord, a minoski swoją moca psychiczna traktuje greatshaman - BSB jak wiadomo jest ponad podziałami ^^ Więc nie dosc że power to i klimat ^^