Bestie Diba na Bazyliszka

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Pedros
Oszukista

Re: Bestie Diba na Bazyliszka

Post autor: Pedros »

Nie lepiej jednego z nich zrobić magiem z Beastem?

0 czar jest świetny -> gory z 4S 5T, minosy 6 sily 5 T, razorgory 6S 6T. Możliwość wsparcia herosów siłą/atakami/T, -1 do hita i dangerous na otwartym terenie ...

Jaki bazyliszek? Jeśli Żulus i Karlee, to beast albo 2*beast jest świetnym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Qc-Rat pisze:Wiesz imo zamiast krytyki niekonstruktywnej (czyt. "Twoja rozpa je plewna") zamiast tego wrzucam rozpe - i całe moje zdanie wyrażone ; )

Klocek minosów z herosami jest niestety imo zbyt miekki by przytrzymac remis
równie możesz powiedzieć.. pełniej skonstruować wypowiedzi niż " plewna rozpa "

np.: " wiesz Dibo wszystko fajnie wygląda na kartce ale nie widzę by jeden klocek zwojował świat szczególnie tak mięciutki jak minosków... na dodatek mają frenzy i łatwo będzie ich wyrolować... lepiej zrób rozpiskę na magii z trzema klockami gorów wspierane magią, magia nic pewnego ale bestie nie mają pewniejszego "

popraw się :roll:

ps.: kiedyś też zrobiłem raz taki błąd i się poprawiłem, więc jak by nie było można wyrazić swoją opinie nie tylko suchym krótkim komentarzem
Dibo pisze:Musze przyznać że robiłem kiedyś podobną rozpe. na 2 dużych magach (też herdstone , kielich i skull of raksos) w 2 klockach gorów, a stubborn miał Bsb. Nigdy jednak tego nie wypróbowałem
bestie niestety muszą używać dużo magii, by coś zdziałać, też miałem podobną rozpę, duży shami z shadowem ( chalis, stone of spite ) + mały z bestią ( DS, iron cruse icon ) , a do tego BSB z bannerem +1S ( +1A, SS, AP )... 3 klocki gorów po około 30, jeden liczy na brzytwę, drugi spierany zerówką bestii i gor się robią 5S 5T, a trzeci albo ambush albo 5 in szeregu by w razie czego trzymali na steedfast'cie

odginaczki standard: 2x 1x razorgory, 2x 5x harpie, scout

podoba się tu że jak coś nie wyjdzie w magii można jeszcze powalczyć, więc wolę tego BSB niż dwóch dużych szamanów, po za tym to troszkę nie klimatyczne i tak szaman jako wódz kopytnych to rzadkość, a ostatnio tylko on się pojawia w rozpiskach jako przywódca stada :?

@edit:

shadow jest fajny do obcinania w CC ( po za HE i tym banerem ), ale beast daje większą szanse na dojście do CC, 5T to nawet krasiowe ( hele, trebusz ) catapy mają problem z przebiciem

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jak dla mnie 0 z beasta ma za duży casting value i to jedyne co go boli - co do krasi to testowałem ustawienie w kreske i daje rade - ale nie nastawiam się na nic ponad minora/remis (zależy co ustrzelę, jeżeli w ogóle pitkami).

i btw - w mojej rozpie jest najbardziej klasyczny zestaw dowódców stada - lord + duzy szaman, do tego po jednym małym szamanie na klocek ogór, pozostały (najwiekszy) klocek gorów obsługuje beastlord, a minoski swoją moca psychiczna traktuje greatshaman - BSB jak wiadomo jest ponad podziałami ^^ Więc nie dosc że power to i klimat ^^

ODPOWIEDZ