Pytanie z tych "mieszanych" więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek.
Zebrałem się za lobbera i już jestem na finiszu i stwierdziłem że fajnie by się prezentował na jakiejś podstawce. w 7ed maszyny wystawiało się na 40x40 lub 50x50mm, choć wystawić je można było i na podstawce "rydwanowej". Chciałem ją wpasować na podstawkę 50x100mm i nadal mi boki wystają, a załogę jak chcę na nią wcisnąć nie wygląda estetycznie. Czy w tej ed mogę zrobić niewymiarową podstawkę (coś około 60x120mm) i nie będę miał problemu z dopuszczeniem na turnieje (zwłaszcza mastery), oraz czy przy większej podstawce 1" od modelu będzie się liczył od powiększonej podstawki czy też nie.
Chyba że macie jakiś inny pomysł jak to wszystko upchać. bless ma podstawkę tylko pod maszyną a załogę dostawianą, ja chcę mieć wszystko na jednej podstawce.
Rock Lobber
Moderator: Kołata
Rock Lobber
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- swieta_barbara
- habydysz
Rob se na okraglych. Przynajmniej nikt nie zablokuje Ci pivota przed strzalem.
Zrób sobie małą "Dioramkę" z 5 miejscami, jedno okrągłe na samą lobbę i jakoś fajnie poustawiane 4 na załogę razem z bullim. Wygląda ładnie, a i nie ma problemu jak byś chciał wystawić samą maszynę, bez załogi i "dioramki".
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Placek ile ma cali średnicy, jeszcze zastanowię się czy zrobię ich dostawianych. Umyśliłem sobie że jeden goblin z kamieniem będzie wchodził po zbitych z desek schodkach by móc załadować łyżkę, a to mi się już nie zmieści na 20x20mm podstawki goblina.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.