Kult Rozkoszy 2500p
Kult Rozkoszy 2500p
HEROES:
Druchii Anointed (lvl 2) 431p
Sword, Draich of Dark Power, Chaos Armour, Shield, Heartstone of Darkness, Dark Steed
Sorceress (lvl 2) 190p
Sword, Tome of Furion, Dispel Scroll, Mark of Slaanesh
Sorceress (lvl 2) 170p
Sword, Wand of Kharaidon
Sorceress (lvl 2) 175p
Sword, Darkstar Cloak, Dispel Scroll
CORE:
10 Devoted of Slaanesh 144p
Two Hand Weapons, Mistress, Standard Bearer
6 Shades 84p
Swords, Repeater Crossbows
6 Shades 84p
6 Shades 84p
SPECIAL:
6 Cold One Knights 217p
Swords, Lances, Heavy Armours, Shields, Standard Bearer (War Banner)
6 Cold One Knights 192p
Swords, Lances, Heavy Armours, Shields, Standard Bearer
5 Mounted Daemonettes 150p
5 Dark Riders 127p
Swords, Spears, Repeater Crossbows, Musician
RARE:
2 Reaper Bolt Throwers 200p
1 Reaper Bolt Thrower 100p
--------------------2492p
Dlaczego 1 Czarownica z Markiem? Bo wdg. mnie czary Slaaneshi to tylko wspomaganie. Niszczyc ma 2x Czarna magia przy wsparciu 1x Shadow/Death. Jesli stwierdze, ze bardziej przyda sie Slaanesh to zawsze moj bydlak moze wziac tego lorea.
Czekam na lincz
Druchii Anointed (lvl 2) 431p
Sword, Draich of Dark Power, Chaos Armour, Shield, Heartstone of Darkness, Dark Steed
Sorceress (lvl 2) 190p
Sword, Tome of Furion, Dispel Scroll, Mark of Slaanesh
Sorceress (lvl 2) 170p
Sword, Wand of Kharaidon
Sorceress (lvl 2) 175p
Sword, Darkstar Cloak, Dispel Scroll
CORE:
6 Shades 84p
6 Shades 84p
6 Shades 84p
SPECIAL:
6 Cold One Knights 217p
Swords, Lances, Heavy Armours, Shields, Standard Bearer (War Banner)
6 Cold One Knights 192p
Swords, Lances, Heavy Armours, Shields, Standard Bearer
5 Mounted Daemonettes 150p
5 Dark Riders 127p
Swords, Spears, Repeater Crossbows, Musician
RARE:
2 Reaper Bolt Throwers 200p
1 Reaper Bolt Thrower 100p
--------------------2492p
Dlaczego 1 Czarownica z Markiem? Bo wdg. mnie czary Slaaneshi to tylko wspomaganie. Niszczyc ma 2x Czarna magia przy wsparciu 1x Shadow/Death. Jesli stwierdze, ze bardziej przyda sie Slaanesh to zawsze moj bydlak moze wziac tego lorea.
Czekam na lincz
Linczu nie bedzie, pozostaniemy przy biczowaniu miejsc zaokraglonych
Anusia nie potrzebuje czarowac, w zasadzie ona sie tego boi i najwyzej bierze 1Lv
1) dla 1 kostki dispela
2) na jednej kostce tez wychodza czary (z darka np)
3) taniej i starczy na 4tego bolca
dalej - 10 panienek nie powinno nosic sztandarek - szczegolnie takie co nie potrafia uciekac, za to przyda sie im muzyk
Cok tez potrzebuje muzykow.
Nie ma to jak stymulacje za pomoca muzyki
Ogolnie nie-najgorzej
fakt lepiej od Izo
Anusia nie potrzebuje czarowac, w zasadzie ona sie tego boi i najwyzej bierze 1Lv
1) dla 1 kostki dispela
2) na jednej kostce tez wychodza czary (z darka np)
3) taniej i starczy na 4tego bolca
dalej - 10 panienek nie powinno nosic sztandarek - szczegolnie takie co nie potrafia uciekac, za to przyda sie im muzyk
Cok tez potrzebuje muzykow.
Nie ma to jak stymulacje za pomoca muzyki
Ogolnie nie-najgorzej
fakt lepiej od Izo
<mruczy z przyjemnosci>
Moim zywiolem jest magia i moj BurdelPapa bedzie mial 2 lvl. Szczegolnie, ze mam zamiar brac nim czasem magie Slaa.
Nigdy mnie nie zawiodl jako mag. Raz rzucil miscasta, ktory nie za duzo mu zrobil.
Jak juz napisalam w rozpisce Izo: Wole magie od strzelania. Mimo, ze jest bardziej ryzykowna (uwielbiam ryzyko! ) to ma jedna duza zalete: wszechstronnosc.
Co do sztandarow na prostytutkach: Wiedzialam, ze to bedzie problem. Nie lubie jednak skapic Wystarczy, ze maja skape wdzianka. Prawde mowiac to ten sztandar jest najwiekszym kawalkiem materialu w tym regimencie .
Troche pruderii nie zaszkodzi. A moze pomoc, prawda?
Tez z checia znalazlabym punkty na muzykow, ale nie bardzo mam skad.
Moim zywiolem jest magia i moj BurdelPapa bedzie mial 2 lvl. Szczegolnie, ze mam zamiar brac nim czasem magie Slaa.
Nigdy mnie nie zawiodl jako mag. Raz rzucil miscasta, ktory nie za duzo mu zrobil.
Jak juz napisalam w rozpisce Izo: Wole magie od strzelania. Mimo, ze jest bardziej ryzykowna (uwielbiam ryzyko! ) to ma jedna duza zalete: wszechstronnosc.
Co do sztandarow na prostytutkach: Wiedzialam, ze to bedzie problem. Nie lubie jednak skapic Wystarczy, ze maja skape wdzianka. Prawde mowiac to ten sztandar jest najwiekszym kawalkiem materialu w tym regimencie .
Troche pruderii nie zaszkodzi. A moze pomoc, prawda?
Tez z checia znalazlabym punkty na muzykow, ale nie bardzo mam skad.
No tak to ja tej swojej rozpy nie będę zmieniał, bo już nie ma sensu - byłaby bardzo podobna Tylko, że naprawdę zdejmij poziomy z Drucha, ostatnio miałem przykład jak ustawiłem się Daemon Princem żeby zaszarżować na kowadło i nie miałem na co rzucać czarów - ten gość ma walczyć. Jak lubisz magię, to idz w 4 lvl sorcki (tylko, że wtedy w tej armi nic już nie będzie przyzwoicie kopało dup), a jak masz drucha drużynowego, to wrzucaj go do combatu jak najczęściej. Będę się upierał, że CoKom nie warto dawać sztandarów, no ale to już kwestia gustu.
Ogólnie armia do bani - jeżeli masz jakieś ale, to papa Leszek może ci w każdej chwili pokazać co robi chaos slaanesha z niewiernymi narzekającymi na jego magię
A tak właściwie wybrałaś tą armię tylko dla słowa rozkosz prawda?
Ogólnie armia do bani - jeżeli masz jakieś ale, to papa Leszek może ci w każdej chwili pokazać co robi chaos slaanesha z niewiernymi narzekającymi na jego magię
A tak właściwie wybrałaś tą armię tylko dla słowa rozkosz prawda?
bardzo podobna armia do tej jerzyna w zasadzier ma jedna duza roznice
masz za malo magiczek slaanesha. magia dark az taka dobra nie jest by bitwy wygrywac, a majac dostep do 2/3 czarow z shadowa/deatha niewiele zdzialasz potega tej armii jest iluzja z +1 do casta (tudziez frenzy z +1 do casta)
no i troche tyle shadow nie pasuje ale to jak kto lbi juz grac...
a zamienil bym wanda na 2 scrolle... majac t3 malo save'a i tyle modeli missle juz bola
masz za malo magiczek slaanesha. magia dark az taka dobra nie jest by bitwy wygrywac, a majac dostep do 2/3 czarow z shadowa/deatha niewiele zdzialasz potega tej armii jest iluzja z +1 do casta (tudziez frenzy z +1 do casta)
no i troche tyle shadow nie pasuje ale to jak kto lbi juz grac...
a zamienil bym wanda na 2 scrolle... majac t3 malo save'a i tyle modeli missle juz bola
Dark to magia siekajaca, i kluczowa dla mnie. Nie widze tez potrzeby zamiany najlepszego stafu (w of k) na scrolle. Ta armia ma maxymalnie szybko sie poruszac, wymanewrowywac, mocno uderzac, twardsze modele brac na czary<mowie for exapmle o trimenie> (dominion, slaaaneshowa iluzja, soul takery itede) i jechac hard hitujacymi jednostkami, a te szybsze mogace mi dorownac brac na bolce. Ona nie ma sie bronic tylko napierac. 3T nie boli juz kogos kto cale zycie gra 3 tafowcami:)
Ta jasne, wcale nie boli - jak znowu będziesz płakać, że ci elfy umierają to przypomnę te słowaHag Queen pisze:Dark to magia siekajaca, i kluczowa dla mnie. Nie widze tez potrzeby zamiany najlepszego stafu (w of k) na scrolle. Ta armia ma maxymalnie szybko sie poruszac, wymanewrowywac, mocno uderzac, twardsze modele brac na czary<mowie for exapmle o trimenie> (dominion, slaaaneshowa iluzja, soul takery itede) i jechac hard hitujacymi jednostkami, a te szybsze mogace mi dorownac brac na bolce. Ona nie ma sie bronic tylko napierac. 3T nie boli juz kogos kto cale zycie gra 3 tafowcami:)
Co do magii to shino ma racje, a druchem możesz sobie wybrać z jakiej magii korzystasz, więc sieknij jeszcze jednego marka czarce.
Wanda też bym nie zamieniał na scrolle, chociaż coraz mniej mi się podoba, ale 6 DD i 2 DS starczy w połączeniu z tak szybką armią. Dlaczego ludzie aż tak boją się tej magii - przecież jest nowy miscast i ograniczenie kości, a jeżeli gramy z Kermitem to cóż... Nie sądzę, żeby warto było zmieniać wanda pod jedną armię biednych lizardmenów
grales moze z nowymi he? powiedz mi jak bardzo ich kostki ograniczaja?Wanda też bym nie zamieniał na scrolle, chociaż coraz mniej mi się podoba, ale 6 DD i 2 DS starczy w połączeniu z tak szybką armią. Dlaczego ludzie aż tak boją się tej magii - przecież jest nowy miscast i ograniczenie kości, a jeżeli gramy z Kermitem to cóż... Nie sądzę, żeby warto było zmieniać wanda pod jedną armię biednych lizardmenów
miscaaty tez wiekszosc olewa...
opza tym armia tak aszybka nie jest a tylko 2 szybkie fasty... reszta sie powoi wlecze za nimi...
na moje oko 4-5 armii maja magie ktora kult boli i to bardzo...
Nie sądzę, żeby warto było zmieniać wanda pod jedną armię biednych lizardmenów Very Happy
Chce tylko zaznaczyc, iz szybkosc armii nie polega jeno na wartosci M( ktora i tak jest tu b duza), ale na manewrowaniu i mozliwosci spowolnienia/otoczenia wroga (skirmish, scout). No i magia tez zatrzymuje lub przyspiesza moje oddzialy.
Tak! Uronie lezke nad kazdym jednym malym mrocznym elfem z rozowa podwiazka
Tak! Uronie lezke nad kazdym jednym malym mrocznym elfem z rozowa podwiazka
Najwięcej to jest ofensów. A zawsze znajdzie się armia, która cię zaboli, nieważne czym grasz. Z HE w 7ed nie grałem faktycznie, ale HE jakoś nigdy mnie nie przestraszyli, chociaż ta armia faktycznie może mieć problemy... Cult, z druchem koksem, z dobrą magią, strzelaniem i mobilnymi jednostkami stwarza niezłe możliwości taktyczne. Ważne jak nią zagrasz - każdą armię da się rozmontować przy odrobinie szczęścia.na moje oko 4-5 armii maja magie ktora kult boli i to bardzo...
Co do defensywy magicznej: I tak jest niezle. Malo ktora armia moze sie poszczycic 6 DD. Dodatkowo ta armia dosc szybko wchodzi do walki wiec nie musi sie bac tak bardzo MM. Wedlug mnie wystarczy to, co jest.
Izo: Czemu wand przestaje Ci sie podobac?
Izo: Czemu wand przestaje Ci sie podobac?
Drogi... I to tylko doombolt... Zastanawiam się nad jego opłacalnością - za 40 pts bound na 4, tylko 18" zasięgu? Hmm no nie wiem. Porównując do Storm Daemona - jedyna przewagą jest fakt, że to enchanted item, ale czy to naprawdę jest warte tych 40 pts?
masz 2 fasty i mowisz o flankowaniu wroga? shadzi tez zbytnio sie nie przydadza przy swoich jakze wspanialych umiejetnosciah scouta (jak zwykle nie bez blokowac marszu) i sami maja zablokowany marsz wiec nie bardzo beda okrazac...Hag Queen pisze:Chce tylko zaznaczyc, iz szybkosc armii nie polega jeno na wartosci M( ktora i tak jest tu b duza), ale na manewrowaniu i mozliwosci spowolnienia/otoczenia wroga (skirmish, scout).
Mnie się ta armia też niezbyt wydaję szybka i do okrążania...ale zważając, że ja gram bretonnią...(chyba wiesz, że ta armia ma przeciętnie 8 ruchu i bardzo, ale to bardzo dobre jednostki latające w specialach i chyba nie muszę nikomu przypominać co to są za stworzenia -oczywiście znane wszystkim pegazy )to może mi się wydawać, że ta armia nie jest zbyt szybka.
A co do ochrony anty-magicznej to jest bardzo dobra - 6 kostek DD i dwa DS to naprawdę dużo jak na takie punkty i niestety ma(armia)cztery magiczki 2 lvl. Nie lubię tego
A co do ochrony anty-magicznej to jest bardzo dobra - 6 kostek DD i dwa DS to naprawdę dużo jak na takie punkty i niestety ma(armia)cztery magiczki 2 lvl. Nie lubię tego
Luks - swiatło