HE na 1500
HE na 1500
Witam! Jako że brak mi doświadczenia w graniu HE, przedstawię do opinii swoją pierwszą rozpiskę, chwilowo nie będę miał jak jej przetestować ale ciekawy jestem co o niej myślą weterani
Mage @197
level 2 [35],Elven steed with barding [17]
Seer [30], channeller [10], silver wand [10]
Mage @170
level 2, sigil of asuryan [40]
Pure of heart,
Comander @181
BSB [25], battle baner [80]
dragon armour [6],
10 Archers @126
musician [6]
20 Spearmen @238
musician, champion [18]
5 first Silver Helms @175
heavy armour & shields [20]
full comand [35], lion standard [25]
5 Silver Helms @150
heavy armour & shield [20]
full comand [35]
5 Shadow Warriors @75
Tiranoc Chariot @85
Repeater bolt thrower @100
Mage @197
level 2 [35],Elven steed with barding [17]
Mage @170
level 2, sigil of asuryan [40]
Pure of heart,
Comander @181
BSB [25], battle baner [80]
dragon armour [6],
10 Archers @126
musician [6]
20 Spearmen @238
musician, champion [18]
5 first Silver Helms @175
full comand [35], lion standard [25]
5 Silver Helms @150
full comand [35]
5 Shadow Warriors @75
Tiranoc Chariot @85
Repeater bolt thrower @100
Ostatnio zmieniony 15 cze 2007, o 07:22 przez Luki, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do rospiski to;
- mag nie potrzebuje konia, masz 3 regimenty i bolca żeby go schować
- mag z piczęcią asuryana? nie lepiej dać zwykłego DS i RoF ( masz silnego bounda a obrona magiczna taka sama)
- comander, choć będzie pewnie w spearelfach przyda mu się opancerzony koń, bo szybko zejdzie z Sejvem 5+
- co do SH
Lion standart jeśli nie grasz przeciwko TK lub VC to zmarnowane punkty,
W HE SH pełnią rolę fastów nie lepiej zostawić zamiast FCG tylko muzyka?
Wiem że to nie jest wielka różnica ale podczas obliczania pkt zwycięstwa te 200 pkt ma wielkie znaczenie.
- Spermanom powinno się dać FCG
- zamiast chariota wystawiłbym drugiego bolca, 2 SW w tym jednego chempiona.
Powinno styknąć![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- mag nie potrzebuje konia, masz 3 regimenty i bolca żeby go schować
- mag z piczęcią asuryana? nie lepiej dać zwykłego DS i RoF ( masz silnego bounda a obrona magiczna taka sama)
- comander, choć będzie pewnie w spearelfach przyda mu się opancerzony koń, bo szybko zejdzie z Sejvem 5+
- co do SH
Lion standart jeśli nie grasz przeciwko TK lub VC to zmarnowane punkty,
W HE SH pełnią rolę fastów nie lepiej zostawić zamiast FCG tylko muzyka?
Wiem że to nie jest wielka różnica ale podczas obliczania pkt zwycięstwa te 200 pkt ma wielkie znaczenie.
- Spermanom powinno się dać FCG
- zamiast chariota wystawiłbym drugiego bolca, 2 SW w tym jednego chempiona.
Powinno styknąć
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
widzisz to jest na razie tylko teoria (tzn. mówię o mojej rozpisce), na pewno przetestuję ją w takiej formie jaką tu zamieściłem, natomiast wszelkie komentarze jak się tu pojawią pozwolą mi na szybsze ogranie się tą armią
nie grałem jeszcze w 7ed, zasady czytałem ,ale gdzie teorii do praktyki
, więc moje pytania mogą być dość naiwne...
dlaczego mam kupić do spearmenów sztandarowca skoro i tak będzie tam BSB, nie mówiąć juz o tym że regiment z dwoma sztandarami wygląda dziwnie...??
nie grałem jeszcze w 7ed, zasady czytałem ,ale gdzie teorii do praktyki
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
dlaczego mam kupić do spearmenów sztandarowca skoro i tak będzie tam BSB, nie mówiąć juz o tym że regiment z dwoma sztandarami wygląda dziwnie...??
rozpiskla taka sobie.. nie jestem zwolennikiem dawnia maksa herosów u HE, jednak na te pkt mozna isę już o to pokusić.
BB jest bardzo mocnym sztandarem ale trzeba mieć pod niego rozpe, ja go tu nie widze, to on musi szarżować a nie oni jego, ale jak go tak chcesz na konika go z bardingiem, wtedy już masz większe opcje, bo kto powiedział, że on musi być u tych spearelfów??
Te wszystie dodatki ze silverów w kosz (jak zostana punkty daj tylko po muzykantach, ale jak zostaną) i prosze masz na drugi rydwan![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jeden bolec jest nawet okey, jednak za te same punkty masz dwa orły, a w takiej armi zdecydowanie bardziej się przydadzą.
Łucznicy wtedy tu wygladają jakoś tak mniemrawo, ale ja bym ich zostawił, fasta ściagną, uszczuplą klocek, moze uda się sanikować jakies gobliny.
Magów zrób jak radzi ktoś tam powyzej, jednak jednemu zostaw konika, temu pierwszemu ale ściagnij bardinga i tak bedziesz musiał to zrobic aby szukać punkty.
I wychodzi całkiem sympatyczna rozpa, odbiegajaca od standardowych rozpisek HE z BoS i pograć tym też można, tylko ja tu dalej nie widze BB, wolałbym commandera z rever bowem na orzełku, ale jak kto woli![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
BB jest bardzo mocnym sztandarem ale trzeba mieć pod niego rozpe, ja go tu nie widze, to on musi szarżować a nie oni jego, ale jak go tak chcesz na konika go z bardingiem, wtedy już masz większe opcje, bo kto powiedział, że on musi być u tych spearelfów??
Te wszystie dodatki ze silverów w kosz (jak zostana punkty daj tylko po muzykantach, ale jak zostaną) i prosze masz na drugi rydwan
Jeden bolec jest nawet okey, jednak za te same punkty masz dwa orły, a w takiej armi zdecydowanie bardziej się przydadzą.
Łucznicy wtedy tu wygladają jakoś tak mniemrawo, ale ja bym ich zostawił, fasta ściagną, uszczuplą klocek, moze uda się sanikować jakies gobliny.
Magów zrób jak radzi ktoś tam powyzej, jednak jednemu zostaw konika, temu pierwszemu ale ściagnij bardinga i tak bedziesz musiał to zrobic aby szukać punkty.
I wychodzi całkiem sympatyczna rozpa, odbiegajaca od standardowych rozpisek HE z BoS i pograć tym też można, tylko ja tu dalej nie widze BB, wolałbym commandera z rever bowem na orzełku, ale jak kto woli
Dokładnie jak będzie gdzie indziej niż spiry tez dobrze,nawet niech ma silvery,ale w dragonach się naprawde fajnie sprawdza(z hełmikiem)
A komander na orzełku zamiast 3go maga miodzio!Jest moim zdaniem bardzo niedoceniany bo za miękki bo plewa się nieprzebije,a jest zajebisty!
A komander na orzełku zamiast 3go maga miodzio!Jest moim zdaniem bardzo niedoceniany bo za miękki bo plewa się nieprzebije,a jest zajebisty!
Dobrze a co powiecie na to....
Mage @192
level 2 [35],Elven steed [12], Pure of Heart
Mage @180
level 2 [35], Ring of Fury [30]
Dispel scroll [20]
Comander @172
Great Eagle [50], Reaver Bow [40]
dragon armour [6], Great weapon [4], shield [2]
10 Archers @126
musician [6]
5 Silver Helms @122
musician [7]
5 Silver Helms @122
musician [7]
5 Dragon Princes of Caledor @225
full comand [45], Banner of Sorcery [50]
5 Shadow Warriors @89
Shadow Walker [14]
Tiranoc Chariot @85
Tiranoc Chariot @85
Great Eagle @50
Great Eagle @50
Musiałem wyrzucić Spearmenów bo jednostka zżerała mi aż 1/6 punktów całej armii, to trochę za dużo, choć nie powiem że żałuję...czekam na komentarze, za wszystkie wielkie dzięki...pzdr
Mage @192
level 2 [35],Elven steed [12], Pure of Heart
Mage @180
level 2 [35], Ring of Fury [30]
Dispel scroll [20]
Comander @172
Great Eagle [50], Reaver Bow [40]
dragon armour [6], Great weapon [4], shield [2]
10 Archers @126
musician [6]
5 Silver Helms @122
musician [7]
5 Silver Helms @122
musician [7]
5 Dragon Princes of Caledor @225
full comand [45], Banner of Sorcery [50]
5 Shadow Warriors @89
Shadow Walker [14]
Tiranoc Chariot @85
Tiranoc Chariot @85
Great Eagle @50
Great Eagle @50
Musiałem wyrzucić Spearmenów bo jednostka zżerała mi aż 1/6 punktów całej armii, to trochę za dużo, choć nie powiem że żałuję...czekam na komentarze, za wszystkie wielkie dzięki...pzdr
jeśli żałujesz wywalenie Sp to ich daj ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
wywal łuczników, shadow warriorów, drakemastera i muzyków z Sh oraz dragon armour i syka Ci na 20spearlefów z muzykiem i war bannerem, bardzo fajny klocuszek![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
wywal łuczników, shadow warriorów, drakemastera i muzyków z Sh oraz dragon armour i syka Ci na 20spearlefów z muzykiem i war bannerem, bardzo fajny klocuszek