Book of Secrets + Third Eye of Tzeentch - ile czarów rzuci ?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Book of Secrets + Third Eye of Tzeentch - ile czarów rzuci ?

Post autor: Eldritch »

Ile czarów na kolejkę (zakładając że wystarczy mu PD) może rzucić Lord Tzeentcha z BoS i TEoT, jeśli na początku kolejki użyje TEoT przeciwko 4 lvl czarodziejowi przeciwnika mającemu 4 czary ? Może rzucić wszystkie 4 czary czy cokolwiek mu zabrania ?
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jeśli ma odpowiednio dużo kostek, a opis przedmiotu brzmi "zna wszystkie czary wrogiego czarodzieja" to tak. Gorzej, jeśli opis brzmi "może rzucić dowolny czar który zna wrogi czarodziej".
Mógłbyś wrzucić opis przedmiotu?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie widzę różnicy...mozesz naświetlić tok rozumowania?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ok, zobaczyłem opis przedmiotu. Jest w nim napisane, że nie może rzucać swoich własnych czarów, jedynie czary przeciwnika. Tak więc, może rzucić wszystkie czary, które zna wrogi mag, w tym wypadku 4.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Dzięki, tak myślałem, ale wolę się upewnić zanim zacznę poprawiać pitki brzytwą ;).
Obrazek

ODPOWIEDZ