Chaos 1350pts
Chaos 1350pts
Rozpiska zrobiona na turniej ktory ma sie odbyc w plocku jakos w sierpniu(do konca jeszcze nie wiadomo). Bedzie to parowka na 1350pts, gdzie mozna miec tylko 4lvle magii i bound liczy sie jako lvl.
Rozpa po paru testach sprawdzila sie...jednak 3 jednostki latajace, w ttym terrorysta robi swoje
Co o niej sadzicie? Jak wy to widzicie?
Z gory dzieki i pozdrawiam
1 * Exalted Chaos Champion @ 262 Pts
Mark of Tzeentch; General; Lore of Tzeentch; Flail; Chaos Armour
Golden Eye of Tzeentch [30]
Enchanted Shield [10]
1 Daemonic Mount @ [50] Pts
1 Exalted Daemon @ 275 Pts
Mark of Chaos Undivided
Diabolic Splendour [20]
Soul Hunger [25]
1 Chaos Chariot @ 120 Pts
Mark of Chaos Undivided
Mark of Chaos Undivided
5 Chaos Knights @ 165 Pts
Mark of Chaos Undivided
Mark of Chaos Undivided
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
3 Screamers of Tzeentch @ 99 Pts
7 Chaos Furies @ 105 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 30
Total Army Cost: 1341
Rozpa po paru testach sprawdzila sie...jednak 3 jednostki latajace, w ttym terrorysta robi swoje
Co o niej sadzicie? Jak wy to widzicie?
Z gory dzieki i pozdrawiam
1 * Exalted Chaos Champion @ 262 Pts
Mark of Tzeentch; General; Lore of Tzeentch; Flail; Chaos Armour
Golden Eye of Tzeentch [30]
Enchanted Shield [10]
1 Exalted Daemon @ 275 Pts
Mark of Chaos Undivided
Diabolic Splendour [20]
Soul Hunger [25]
Mark of Chaos Undivided
Mark of Chaos Undivided
Mark of Chaos Undivided
Mark of Chaos Undivided
7 Chaos Furies @ 105 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 30
Total Army Cost: 1341
wydaje się być całkiem spoko. a z kim grasz w sojuszu?
tym piątkom knightów przydaliby się chociaz muzycy. zresztą do nich nie jestem do konca przekonani - może ze wsparciem chariotów są w stanie cos zrobić... bo tak to raczej mała siła przebicia. ja uzywam 4 z muzykami, ale jako podpuchy, nie główną siłę
tym piątkom knightów przydaliby się chociaz muzycy. zresztą do nich nie jestem do konca przekonani - może ze wsparciem chariotów są w stanie cos zrobić... bo tak to raczej mała siła przebicia. ja uzywam 4 z muzykami, ale jako podpuchy, nie główną siłę
Sojusznik to DE na 2 magiczkach plus jakis bohater...2 bolce, fasty, strzelcy, CoK z warbannerem i harpie:)
No o muzykach tez myslalem...ale musialbym zdjac jedna furie, dopiero wtedy byliby muzycy (w dwoch oddzialach).
Ale furie bardzo ludzie...fear outnumber na rydwanach...czy na jakis strzelcach...dlatego chyba zostawie 7 furii:)
Pozdrawiam
No o muzykach tez myslalem...ale musialbym zdjac jedna furie, dopiero wtedy byliby muzycy (w dwoch oddzialach).
Ale furie bardzo ludzie...fear outnumber na rydwanach...czy na jakis strzelcach...dlatego chyba zostawie 7 furii:)
Pozdrawiam
No ja dalej wolałbym 5 chosenów albo 4 khorna (wcale dużo nie droższe). Co do fear out number to najlepiej na krasnoludzkie obsługi dział
Jednak dalej 7 to na te punkty za dużo jak na mój gust (ja i tak korzystam najczęściej z 5/6).
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Zrób demona generałem, master of mortals i jadzieszAldean pisze:Khorne odpada bo mam generala z marka tzeentchIzo pisze:No ja dalej wolałbym 5 chosenów albo 4 khorna (wcale dużo nie droższe).
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Po 1 możesz go schować do furii, a po drugie, da się nim latać tak, żeby omijać strzelanie (on nie jest przecież large targetem
). Exalted khorne'a jest ok, ale u ciebie punktów na to nie znajdę
Zreszta trzeba khorniarzy screenować pieskami i nie ma problemu. Screamery mogą być - to świetny latacz.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
mietkie, najbardziej razi mnie:
- wtopienie 70 pkt w bezuzyteczny mark tzeentcha, dla czego? dla golden eye'a? exalted to nie lord, a steed to nie smok, zwyczajnie sie nie opyla...
- demon w miare ok.. ale ja bym:
1. jesli tzeentchowiec to koniecznosc, to dorzucilbym 2lvl, wtedy masz max turniejowy, wiec mozesz pomagowac.. dodatkowo zamiast hungera dalbym scrolla, teraz nie masz zadnego.. a przy 4DD to mimo ograniczenia magii w grze z np szczurami plyniesz jak kaczuszka..
2. ale osobiscie to bym kolesia dal z 1lvl magii, undiv generala + exalted khorna (jesli twierdzisz ze latwo jest go zlapac w pulapke.. to radze troche wiecej pograc i pocwiczyc nie dawanie sie robic w bambuko..)
- rycerze... ani chosen, ani khorne = zmarnowane 330pkt.. 165 pkt za 5AS5, 5AS4 to sie kompletnie nie opyla.. jeszcze nie dajace kostek DD, ani nie bedac e Imm to psych, IMO najgorsza konfugracja rycerzy jaka mozna zrobic
- do pieskow furii i screamerow nie mam zastrzezen
chociaz furii moglo by byc 6, starczy
pzdr !!
- wtopienie 70 pkt w bezuzyteczny mark tzeentcha, dla czego? dla golden eye'a? exalted to nie lord, a steed to nie smok, zwyczajnie sie nie opyla...
- demon w miare ok.. ale ja bym:
1. jesli tzeentchowiec to koniecznosc, to dorzucilbym 2lvl, wtedy masz max turniejowy, wiec mozesz pomagowac.. dodatkowo zamiast hungera dalbym scrolla, teraz nie masz zadnego.. a przy 4DD to mimo ograniczenia magii w grze z np szczurami plyniesz jak kaczuszka..
2. ale osobiscie to bym kolesia dal z 1lvl magii, undiv generala + exalted khorna (jesli twierdzisz ze latwo jest go zlapac w pulapke.. to radze troche wiecej pograc i pocwiczyc nie dawanie sie robic w bambuko..)
- rycerze... ani chosen, ani khorne = zmarnowane 330pkt.. 165 pkt za 5AS5, 5AS4 to sie kompletnie nie opyla.. jeszcze nie dajace kostek DD, ani nie bedac e Imm to psych, IMO najgorsza konfugracja rycerzy jaka mozna zrobic
- do pieskow furii i screamerow nie mam zastrzezen
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
pzdr !!
Jak do sojuszu z de, to cienkie...
Pieski
Super, 30 pkt, a de nie beda zgarnialy ostrzalu, 1 oddzial to za malo
2x5 knightów, ja 4 ani 5 nie wystawiam bez khorne`a albo chosenów, bo przebijalnosc kuleje
Skoro masz mark of tzeentch,a koles ma 2 sorcereski, to macie 6 lvl, a mozna miec 4. Mam nadzieje, ze de maja 2 scrolle chociaz?
Kolesia i demona zamienilbym na 3 exaltów na daemonic mountach, albo: demon: master of mortals, soul hunger, splendour, exalt z gazem i som na demonic mouncie.
Jak charioty, to beastmańskie, tańsze!
Pieski
Super, 30 pkt, a de nie beda zgarnialy ostrzalu, 1 oddzial to za malo
2x5 knightów, ja 4 ani 5 nie wystawiam bez khorne`a albo chosenów, bo przebijalnosc kuleje
Skoro masz mark of tzeentch,a koles ma 2 sorcereski, to macie 6 lvl, a mozna miec 4. Mam nadzieje, ze de maja 2 scrolle chociaz?
Kolesia i demona zamienilbym na 3 exaltów na daemonic mountach, albo: demon: master of mortals, soul hunger, splendour, exalt z gazem i som na demonic mouncie.
Jak charioty, to beastmańskie, tańsze!
4 lvl na sojusz? czyli 4lvl na 2700 pkt armii? chyba kogos pogrzalo <lol>
no ale nic... duzo to nie zmienia, jedynie utwierdzilo mnie to w jedynej slusznosci mniej wiecej takiej armii:
1 Exalted Daemon @ 280 Pts
Mark of Chaos Undivided; General
Blade of the Ether [45]
Master of Mortals [5]
1 Exalted Chaos Champion @ 237 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Chaos Armour; Shield
Gaze of the Gods [30]
Sword of Might [20]
4 Chaos Knights of Khorne @ 187 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Musician
Mark of Chaos Undivided
6 Chaos Furies @ 90 Pts
1 Tuskgor Chariot @ 85 Pts
Mark of Chaos Undivided
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 5
Models in Army: 33
Total Army Cost: 1345
IMO to jest duzo lepsze od tego twojego..i jednoczesnie zachowuje twoja koncepcje
pzdr !!
no ale nic... duzo to nie zmienia, jedynie utwierdzilo mnie to w jedynej slusznosci mniej wiecej takiej armii:
1 Exalted Daemon @ 280 Pts
Mark of Chaos Undivided; General
Blade of the Ether [45]
Master of Mortals [5]
1 Exalted Chaos Champion @ 237 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Chaos Armour; Shield
Gaze of the Gods [30]
Sword of Might [20]
Mark of Chaos Undivided
6 Chaos Furies @ 90 Pts
1 Tuskgor Chariot @ 85 Pts
Mark of Chaos Undivided
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 5
Models in Army: 33
Total Army Cost: 1345
IMO to jest duzo lepsze od tego twojego..i jednoczesnie zachowuje twoja koncepcje
pzdr !!
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
jedyny demon jakiego oplaca sie uzywac to kornik z rerolem hitów i s6.
Thurion - ten twoj mimo bicia bez sejva ma tylko 4 ataki, tylko 5 siły, i nie ma rerola hitów - płynie sam od wszystkiego. Moze w fascie ugrzeznac, o kawie z t4 nie wspominajac...
A w wersji kornowo-rzeznickiej, w obstawie flesh houndów dajaych lukałta i magic resitance rzezni okrutnie![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Thurion - ten twoj mimo bicia bez sejva ma tylko 4 ataki, tylko 5 siły, i nie ma rerola hitów - płynie sam od wszystkiego. Moze w fascie ugrzeznac, o kawie z t4 nie wspominajac...
A w wersji kornowo-rzeznickiej, w obstawie flesh houndów dajaych lukałta i magic resitance rzezni okrutnie