Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Re: Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.

Post autor: Slayer Zabójców »

no i large target na klacie :E
Obrazek

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

no bywa ale z runami nic nam nie grozi
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Na tronie MR of Spite byłby chyba obowiązkowy.
Edit: Albo lepiej Rune of Shielding ;E
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Z tego co się orientuję to obecnie Throne of Power ma przypisane runy i nie można mu dodać żadnych nowych. A mnie w nowym booku wystarczyłoby tylko, żeby poprawili troszki staty modeli, bo w CC się dosyć biednie jednak prezentujemy. Reszta jest ok, wcale nie potrzeba Large Targetów.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Morsereg pisze:jeszcze nie dostali. dopiero w marcu dostana.
a co do wielkiego monstera to TBH wolalbym by byla mozliwosc grania tronem na niespecialach. jakies tam wielkie monstery mnie nie interesuja.
delikatna korekta statów i dajemy radę... w sumie nie obraziłbym się za jakąś kawalerię... np pancerne Krasie na dużych niedźwiedziach... mogą być parowe :D
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

cahir pisze:Z tego co się orientuję to obecnie Throne of Power ma przypisane runy i nie można mu dodać żadnych nowych. A mnie w nowym booku wystarczyłoby tylko, żeby poprawili troszki staty modeli, bo w CC się dosyć biednie jednak prezentujemy. Reszta jest ok, wcale nie potrzeba Large Targetów.
Tylko że Król jest wart prawie 800 pkt. co mi nie bardzo się podoba, a w wojnie o brodę można było go mieć za 65 pkt i dawać królowi runy jakie się chce.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Smh pisze:
Morsereg pisze:jeszcze nie dostali. dopiero w marcu dostana.
a co do wielkiego monstera to TBH wolalbym by byla mozliwosc grania tronem na niespecialach. jakies tam wielkie monstery mnie nie interesuja.
delikatna korekta statów i dajemy radę... w sumie nie obraziłbym się za jakąś kawalerię... np pancerne Krasie na dużych niedźwiedziach... mogą być parowe :D
tbh bardziej od korekty statow wolalbym zmiane kosztow jednostek.
ostatnio sie dowiedzialem, ze marauder kosztuje 4pkt. z markiem khorna i 2h weaponem az cale 8 pkt Oo.
jeden wojownik z dwurakiem kosztuje 10 pkt a ma mniej atakow i takie same staty :(

a co do tego tronu to pamietajcie, ze jest to special ktory nie dosc, ze kosztuje 780 pkt, nie mozna zmieniac mu run to tak na prawde nie mozna nim grac z tego powodu, ze jest to special.
dlatego tez wolalbym by wprowadzili jako upgrade tron (tak jak tarczownicy) z mozliwoscia orunowania go.
a czemu chcialbym by byla taka mozliwosc? w sumie to chyba tylko dlatego, ze sam model nowego tronu mi sie zarabiscie podoba :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Wydałem na niego 150 zł pograłbym sobie nim:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

Ja chciałbym być bardziej mobilny. Czyli kawaleria albo, co bardziej realne, grywalne zasady do żyrosa...
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Powiem tak - Kawa by się przydała, nawet nie musi mieć jakiegoś super zasięgu, ale żeby była. ;] Co myślicie o dźwiedziach? (nie-dźwiedź - nie ma dźwiedzia; nie-toperz - nie ma toperza xD) Fajnie by to pasowało fluffowo no i estetycznie.
Co do żyrosa - przecież w FAQu poprawili go! Może nawet uciekać! :twisted:
Nie narzekamy. ^^
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Oho, powraca znany wszystkim temat kawalerii krasnoludzkiej. Panowie, rozumiem wasze "pretensje", ale w bieżącej edycji nie jesteśmy na straconej pozycji, bo każdy, kto grał na nowych zasadach wie, że obecnie jest duża większa szansa zaszarżować :) Do tego trzeba dodać kowadło, strollaz's rune, żyrokopter :)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

i to, ze kawaleria nie jest najlepsza jednostka w tej edycji ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Morsereg pisze:i to, ze kawaleria nie jest najlepsza jednostka w tej edycji ;)
ironia mode on:

16 bloodow w niezniszczalnym wagonie wygrywa combat z Hamkami o 29 pkt - faktycznie, nie jest ;P

ale to takie spieranie, jedynie kwestia by urozmaicic gre na stole, ja nie narzekam, sporo jednostek naszych zyskalo, czesc stracilo - zle nie jest ;)

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

@Up Jakie jednostki straciły a jakie zyskały? Mógłbyś rozwinąć? PLOSIĘ :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Slayer Zabójców pisze:@Up Jakie jednostki straciły a jakie zyskały? Mógłbyś rozwinąć? PLOSIĘ :)
zysk: wszystkie szarżujące, straty? Ironi, Żyro - to tak na biegu

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Smh pisze: Ironi, Żyro
dodałbym jeszcze FC, bolce i slayerów :(

Najbardziej chyba zyskali Rangerzy, kowadło i ME
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Arbiter Elegancji pisze: Najbardziej chyba zyskali Rangerzy, kowadło i ME
i ME otoczony machinami ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

A po cóż innego miałoby się go wystawiać? :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Sorry za takie pytania, ale ja żyje ciągle na 7 edycji, co sie stało z rangerami, że zyskali? No chyba nie dostali forrestera ;)? I Czemu kowadło zyskało? Przecież teraz daje ono tylko te 6 cali ruchu, a szarżować można na 3+2d6.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Slayer Zabójców pisze:Sorry za takie pytania, ale ja żyje ciągle na 7 edycji, co sie stało z rangerami, że zyskali? No chyba nie dostali forrestera ;)?
Ale mogą być wystawieni 12" od przeciwnika nawet będąc w jego LoSie.
Slayer Zabójców pisze:I Czemu kowadło zyskało? Przecież teraz daje ono tylko te 6 cali ruchu, a szarżować można na 3+2d6.
Ale takim Górnikom już robi różnice czy zostają popchnięci 6 czy 3+2d6 to raz. Dwa ze przy limicie 12PD/DD 3 które dodaje kowal z kowadłem to b. dużo. Poza tym przy fatalnym rzucie na szarże popchnięcie z kowadła potrafi uratować grę, wcześniej jak ktoś miał wyćwiczone oko to nie mógł spalić szarży. Małym plusem jest też to że strata kowadła jest mniej bolesna przez to że gra się na większe pkt. (przez co cena kowadła jest mniejszym % całości)

ODPOWIEDZ