Krasnoludy 1550 na turniej

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dux
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Krasnoludy 1550 na turniej

Post autor: Dux »

Witam
Co sadzicie o tej rozpisce ?

Runesmith (General) : GW, Shield, Master Rune of Balance, Dispel Scroll - 151 pkt

Thane (BsB) : Master Rune of Gromril, Rune of Cleaving, Master Rune of Challenge - 160 pkt

17 Warriors : Shield, FCG - 178 pkt
17 Warriors : Shield, FCG - 178 pkt
10 Thunderers - 140 pkt
10 Thunderers - 140 pkt

Bolt Thrower : Engineer, Rune of Burning, Rune of Penetrating - 90 pkt
Bolt Thrower : Engineer, Rune of Penetrating - 85 pkt

Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating, Rune of Reloading - 155 pkt
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating, Rune of Burning - 150 pkt

Organ Gun - 120 pkt

TOTAL : 1547

I jeszcze jedno, czy lepiej za jedna katapulte dac dzialo ?
Czy usunac katapulty, dac 4 bolce i dzialo ?
Czy zostawic tak jak jest ?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2007, o 14:34 przez Dux, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

ja bym zamiast balanca dał drugiego scrolla i z jednego bolca zdjął penetrating - zamiast tego dopakować klocki warriorów do 20
jak niestarczy pkt to odrunować troche klopy - reloading zbędny jak dla mnie i starczyłby jeden tylko penetrating - przy czyms takim wystarczy jeszcze na tarcze i muzyków dla thundów

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Moim zdaniem za drogie maszynki. Balance hmm chyba lepsze scrolle i koniecznie daj tarcze thundom ewentualnie muzyków. Jak napisał poprzednik odchudź trochę maszyny z runów i pod pakuj wariorrów do 20 czempioni są zbędni za jedną klope możesz dać działo z forgingiem i burningiem bez inżyniera. A poza tym graj tym czym chcesz i jak chcesz :wink:

Awatar użytkownika
Hag Queen
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Hag Queen »

Wyrzuc Balance i wrzuc Spellbreakinga jednego.
Masz zbyt drogie maszynki. Wzielabym takie:
Bolt 1
Engineer, Penetrating
Bolt 2
Engineer, Burning
Grudge 1
Accuracy
Grudge 2
Accuracy, Penetrating

Inzynier na Katapulcie nie jest wart swoich punktow.
Po tych zmianach zaoszczedzisz razem 130p jesli dobrze licze. Za to mozesz kupic naprawde sporo :) Na przyklad dopakowac Warriorow, dac tarcze Thundom, czy cos tam innego (na przyklad zestaw do pielegnacji brody czy butelke Bugmana :P).

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Inzynier na Katapulcie nie jest wart swoich punktow.
Zbędny za te pt ?? Przyznaj sie że nie grasz krasiami ,i nie doradzaj młodemu graczowi takich głupot :lol: ................ za 15pt dodatkowy załogant przy stubbornie :D który daje przerzut na tabelkę misfire'a TO JEST MUS :wink:
Co do rospy:
-Thundzi muszą mieć tarcze
-Wariorsi muszą być dopakowani do 20
-Wywal chempionów z wariorsów
-Balance na scrola za reszte zmiany
Biorąc pod uwage że z pt może być krucho by zrobić te wszystki modyfikacje maszynki bym zrobił takie:
1 bolec eng
2 bolec eng penetrating

1 klopa akuracy flame
2 klopa akuracy

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Zbędny za te pt ?? Przyznaj sie że nie grasz krasiami ,i nie doradzaj młodemu graczowi takich głupot
Musisz Ewo zrozumieć mentalność krasnoludzkich graczy - patrz na Kamila on gra krasnoludami: jeden czy dwa razy wybuchnie mu coś (na kilkanaście gier) i już panika :D A potem słyszysz tylko: "wolę bolce bo nie wybuchają" :D:D:D Ten inzynier dla graczy krasnoludami to dar z niebios :D
Popieram zmiany Tarasia, ale jak chcesz to zmień jedną katapultkę na działo - bardziej zróżnicowana będzie ta rozpa, a działo się czasem bardziej przydaje niż reszta twoich maszyn. Na te punkty nie wrzucaj tylu run na maszyny - nie ma sensu.

Awatar użytkownika
Hag Queen
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Hag Queen »

Kamil nie bierze inzynierow na katapultach :)
Dlaczego wdg mnie sa malo przydatni i nie warci 15p? Bo w zasadzie z umiejetnosci nie daja nic albo bardzo malo.
Po drugie jesli juz sie w nich cos wbije to inzynier nie uratuje maszyny.
Co najwyzej maszynka utrzyma sie nieco dluzej ale i tak nie bedzie strzelala.
Rzeczywiscie widze przemawiajaca przez Tarasia mentalnosc krasnoludzka. Kamil chyba sie jej nieco wyzbyl grajac WE :P
Poza tym zgadzam sie z tymi zmianami. (moze dlatego, ze sa prawie identyczne do moich? :P)

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Kamil nie bierze inzynierow na katapultach Smile
Nie wiem kto to kamil :P ,i nawet jeśli jest najleprzym krasiem w Polsce robi wielki błąd :wink: (przynajmniej moim zdaniem) :wink:
Dlaczego wdg mnie sa malo przydatni i nie warci 15p? Bo w zasadzie z umiejetnosci nie daja nic albo bardzo malo.
Pograj kraśkami to sie dowiesz :P ,nie raz mi on uratował klope z jedynki na misfire chart(daje wieki komfort psychiczny bo jest naprawde mała szansa że sie rozpadnie .......)
Po drugie jesli juz sie w nich cos wbije to inzynier nie uratuje maszyny.
Co najwyzej maszynka utrzyma sie nieco dluzej ale i tak nie bedzie strzelala.
Zwiększa szanse na przeżycie przy szarży fastów lataczy (ja nawet kiedyś dzięki enginerowi (miałem 4 całogantów)zatrzymałem lance bretońską którą potem skontrowałem od boku klockiem piechoty :P ) itp potem jak załoga ustoi dostawiam sie klockami :) łatwiej jest zabić 3 niż 4 :lol: chyba że ty myślisz inaczej :P
Poza tym zgadzam sie z tymi zmianami. (moze dlatego, ze sa prawie identyczne do moich? Razz)
Prawie robi WIELKĄ RÓŻNICE :wink:

Awatar użytkownika
Dux
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Po naniesieniu poprawek

Runesmith (General) : GW, Shield, Rune of Stone, x2 Dispel Scroll - 131 pkt

Thane (BsB) : Master Rune of Gromril, Rune of Cleaving, Master Rune of Challenge - 160 pkt

20 Warriors : SH, Mu, Std - 195 pkt
20 Warriors : SH, Mu, Std - 195 pkt
10 Thunderers : SH - 150 pkt
10 Thunderers : SH - 150 pkt

Bolt Thrower : Engineer, Rune of Penetrating - 85 pkt
Bolt Thrower : Engineer, Rune of Burning - 65
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating - 145 pkt
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating, Rune of Burning - 150 pkt

Organ Gun - 120 pkt

TOTAL : 1546

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Rospa spoko, jak na turniej może być. Ogólnie hordówki powinny sie odbić. Tak samo elity np (HE - 30 modeli) nie mają z nia większych szans.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

a mi brakuje longbeardow, wywaliłbym pare run z maszyn i zamienil warriorow na longów. Nie spanikują, a z bsb i dobrym sztandarem maja 7 static combat resolution... no i ja nie lubie klop ale to juz tylko czcze ględzenie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dux
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Brakuje pkt na longow :/ a maszynki sa juz obkrojone, klopy musza miec 5 S (jak cos sklei to miazga :P)

jedyne wyjscie wywalic 1 Thunderersow, ale nie widzi mi sie to... za dobre wyjscie.

Moim zdaniem poradza sobie warriorsi, na 2k+ mozna dac longow.

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

muzycy na thundach zamiast jakiejś runy
jednak klopa z S5 wystarczy

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

A mi sie teraz bardzo podoba :D ,ale jak by wywalić +1 S z klop i wszystkie runy z balist oraz jednego scrola to może dało by rade zamienić jednych wariorsów na longów............ale jednak maszyny by były troche za słabe więc to odradzam

ODPOWIEDZ