Filler-ogólnie
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- General Baga
- Kradziej
Re: Filler-ogólnie
Filler jeśli dobry, tylko poprawia wygląd oddziału, jeśli kiepski na odwrót. I tak wielki kamien a na nim ghule to kiepski filer, al już ten sam kamień, a na nim jakieś ucztujące na czymś ghule to pomysł imho ok.
Jakich filerów nie lubię - oddziałów taszczących ze soba domy,krypty, płoty....nie mylić z orkami/bestiami czy czymkolwiek innym co ciągnie np jakiś monolit,posąg bóstwa,obelisk...
Jakich filerów nie lubię - oddziałów taszczących ze soba domy,krypty, płoty....nie mylić z orkami/bestiami czy czymkolwiek innym co ciągnie np jakiś monolit,posąg bóstwa,obelisk...
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Tak jakiś sztuczny wypełniacz niewiadomo skąd nijak mający się do armii nie powinien być brany pod uwagę jako filer tylko jako prox .MagisterMilitum pisze:Jakich filerów nie lubię - oddziałów taszczących ze soba domy,krypty, płoty....nie mylić z orkami/bestiami czy czymkolwiek innym co ciągnie np jakiś monolit,posąg bóstwa,obelisk...
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)
- General Baga
- Kradziej
1. taszczyć
znaczenie: nieść albo ciągnąć coś ciężkiego; dźwigać coś z trudem
występowanie: Słownik ortograficzny języka polskiego - Muza 2001, 2005, 2006 - T. Karpowicz
odmienność: tak
znaczenie: nieść albo ciągnąć coś ciężkiego; dźwigać coś z trudem
występowanie: Słownik ortograficzny języka polskiego - Muza 2001, 2005, 2006 - T. Karpowicz
odmienność: tak
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ja osobiście nie mam nic przeciwko pojedynczemu fillerowi 40x40 (ostatecznie 40x60), który pasuje do oddziału i dodaje mu charakteru. Nie lubię za to bardzo większych fillerów, takich które nie pasują do oddziałów, całych domów, drzew na wielkich podstawkach zajmujących 1/3 oddziału, oddziałów 30-40 modelowych składających się z 10-15 modeli a reszta to fillery itp. Ogólnie co za dużo to niezdrowo.
Sam mam jeden filler (w Zabójcach, misiek stojący na głowie smoka), który zrobiłem dla ozdoby (bo slayerów mam ok 50 więc mi nie brakuje ). Teraz też robię fillery do innych oddziałów, głównie dla ich ozdoby, i też wszystkie na podstawkach 40x40.
Sam mam jeden filler (w Zabójcach, misiek stojący na głowie smoka), który zrobiłem dla ozdoby (bo slayerów mam ok 50 więc mi nie brakuje ). Teraz też robię fillery do innych oddziałów, głównie dla ich ozdoby, i też wszystkie na podstawkach 40x40.
A u mnie filler ma jeszcze inne zastosowanie. Uzasadnia taki a nie inny wygląd oddziału.
Otórz gram orkami ( nadal, po odchorowanie nowego booka ) i nie podoba mi się koncepcja savage orków. Po prostu nie widzę tych małpoludów z dżungli co się przypętały. Dlatego moje savage orki będą najzwyczajniej w świecie naćpane piwem fungusowym przyrządzonym przez szamana. Właśnie na tą specjalnie okazję robię filer (narazie jest co prawda na poziomie koncept art -> zebrane części -> czekam na dostawę "plastelin") w którym, jest goblin szaman z rzeczonym alkoholem. Nie będę objaśniał jak to będzie dokładnie wyglądać najwyżej jak ktoś będzie chciał wkleję zdjęcie.
Otórz gram orkami ( nadal, po odchorowanie nowego booka ) i nie podoba mi się koncepcja savage orków. Po prostu nie widzę tych małpoludów z dżungli co się przypętały. Dlatego moje savage orki będą najzwyczajniej w świecie naćpane piwem fungusowym przyrządzonym przez szamana. Właśnie na tą specjalnie okazję robię filer (narazie jest co prawda na poziomie koncept art -> zebrane części -> czekam na dostawę "plastelin") w którym, jest goblin szaman z rzeczonym alkoholem. Nie będę objaśniał jak to będzie dokładnie wyglądać najwyżej jak ktoś będzie chciał wkleję zdjęcie.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
Szemkel pisze:A u mnie filler ma jeszcze inne zastosowanie. Uzasadnia taki a nie inny wygląd oddziału.
super pomysł Szemkel
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Darujcie sobie tą małą czcionkę.
Proszę.
Proszę.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Aj, aj.Arbiter Elegancji pisze:Darujcie sobie tą małą czcionkę.
Proszę.
Biorę to trochę personalnie. Na swoją obronę powiem ,że po to w tym cierpliwie dłubie, żeby efekt był co najmniej dobry i rozsądny. xDzielonatrawa pisze:klimatyczny i spójny filler z resztą oddziału to zawsze pasuje
naciągany shit to nie filler
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...
Witam
Rozmyślam nad 3-4 filerami dla Demonetek chyba że wystarczy mi kasy na kolejny box to jedynie 1 filer.
Filery będą na podstawkach kawalerii czyli 25x50, oczywiście będę miał po 1 modelu na taki filar.
I tu problem za chiny nie mam pomysłu jak zrobić taką podstakę aby 1 model zastępował 2,
Na początku myślałem dać figurkę na środek podstawki a po bokach jakąś trawę większą czy coś podobnego...
np: też myślałem aby jedna demonetka na smyczy prowadziła szczurka małego
Do dyspozycji mam demonetki z seekerek 5 sztuk...
Może macie jakieś pomysły może jakieś fotki filerów demonicznych ?
Ogólnie Bloodleterów oraz Horroki będę miał wszystkie z racji że do 40k pójdą jedynie nad demonetkami się zastanawiam....
Thx.
Rozmyślam nad 3-4 filerami dla Demonetek chyba że wystarczy mi kasy na kolejny box to jedynie 1 filer.
Filery będą na podstawkach kawalerii czyli 25x50, oczywiście będę miał po 1 modelu na taki filar.
I tu problem za chiny nie mam pomysłu jak zrobić taką podstakę aby 1 model zastępował 2,
Na początku myślałem dać figurkę na środek podstawki a po bokach jakąś trawę większą czy coś podobnego...
np: też myślałem aby jedna demonetka na smyczy prowadziła szczurka małego
Do dyspozycji mam demonetki z seekerek 5 sztuk...
Może macie jakieś pomysły może jakieś fotki filerów demonicznych ?
Ogólnie Bloodleterów oraz Horroki będę miał wszystkie z racji że do 40k pójdą jedynie nad demonetkami się zastanawiam....
Thx.
Daemons, X-Wing & Black Tea
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
dwie demonetki obejmujące się i całujące się na podstawce 50x50
zamiast szczurka lepsze byłyby na smyczy małe cyckowęże
demonetka z ogonem węża zamiast nóg
to takie propozycje na szybko
pzodr
demonetka z ogonem węża zamiast nóg
to takie propozycje na szybko
pzodr
Co do tego całowania myślałem właśnie wykorzystać demonetkę z seekerek one maja mocniej rozgięte nogi hehe druga zaś klęcząca przed niąRafał_Pękala pisze:dwie demonetki obejmujące się i całujące się na podstawce 50x50
Tylko właśnie jest problem bo to też zmieści się na podstawkę kawalerii a na 50x50 za dużo miejsca pozostanie a jakoś tak głupio wygląda klocek gdy w środku pusto
Druga sprawa to jest marsz do ataku a nie pieprzny piknik
Daemons, X-Wing & Black Tea
- gerald_tarrant
- Masakrator
Remx pisze:Co do tego całowania myślałem właśnie wykorzystać demonetkę z seekerek one maja mocniej rozgięte nogi hehe druga zaś klęcząca przed niąRafał_Pękala pisze:dwie demonetki obejmujące się i całujące się na podstawce 50x50
Tylko właśnie jest problem bo to też zmieści się na podstawkę kawalerii a na 50x50 za dużo miejsca pozostanie a jakoś tak głupio wygląda klocek gdy w środku pusto
Druga sprawa to jest marsz do ataku a nie pieprzny piknik
macie jakieś braki ?
za dużo Slanesha, za mało babeczek :p
kiedyś w trakcie przeczesywania kilometrów stron internetowych o tematyce naszego hobby, natknąłem sie przypadkiem na bardzo wyczesany przyklad filleru. a mianowicie oddział orków zawierał filler przedstawiający animozje- naparzało sie tam kilku orków, jednemu snotling gryzł noge inny zas kożystając z okazji okradał zajętego orka. reszta zgrabnie stała w kółeczku i kibicowała. efekt godny nazwania fillerem
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...
dokładnie coś w ten deseń
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...
Filer nie ma zazadania wypenienia, znaczy ma ale glownie chodzi o to by urozmaicil jednostke a nie tylko wypelnialRemx pisze:Filer to chyba wypełniacz jak nie mamy modelów ?
Bo patrząc na te orki to tam jest ich więcej niż trzeba wiec nie jest to filer tylko taka diorama
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy