Krasnoludy 1550 na turniej
Krasnoludy 1550 na turniej
Witam
Co sadzicie o tej rozpisce ?
Runesmith (General) : GW, Shield, Master Rune of Balance, Dispel Scroll - 151 pkt
Thane (BsB) : Master Rune of Gromril, Rune of Cleaving, Master Rune of Challenge - 160 pkt
17 Warriors : Shield, FCG - 178 pkt
10 Thunderers - 140 pkt
10 Thunderers - 140 pkt
Bolt Thrower : Engineer, Rune of Burning, Rune of Penetrating - 90 pkt
Bolt Thrower : Engineer, Rune of Penetrating - 85 pkt
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating, Rune of Reloading - 155 pkt
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating, Rune of Burning - 150 pkt
Organ Gun - 120 pkt
TOTAL : 1547
I jeszcze jedno, czy lepiej za jedna katapulte dac dzialo ?
Czy usunac katapulty, dac 4 bolce i dzialo ?
Czy zostawic tak jak jest ?
Co sadzicie o tej rozpisce ?
Runesmith (General) : GW, Shield, Master Rune of Balance, Dispel Scroll - 151 pkt
Thane (BsB) : Master Rune of Gromril, Rune of Cleaving, Master Rune of Challenge - 160 pkt
10 Thunderers - 140 pkt
10 Thunderers - 140 pkt
Bolt Thrower : Engineer, Rune of Burning, Rune of Penetrating - 90 pkt
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating, Rune of Reloading - 155 pkt
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating, Rune of Burning - 150 pkt
Organ Gun - 120 pkt
TOTAL : 1547
I jeszcze jedno, czy lepiej za jedna katapulte dac dzialo ?
Czy usunac katapulty, dac 4 bolce i dzialo ?
Czy zostawic tak jak jest ?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2007, o 14:34 przez Dux, łącznie zmieniany 1 raz.
ja bym zamiast balanca dał drugiego scrolla i z jednego bolca zdjął penetrating - zamiast tego dopakować klocki warriorów do 20
jak niestarczy pkt to odrunować troche klopy - reloading zbędny jak dla mnie i starczyłby jeden tylko penetrating - przy czyms takim wystarczy jeszcze na tarcze i muzyków dla thundów
jak niestarczy pkt to odrunować troche klopy - reloading zbędny jak dla mnie i starczyłby jeden tylko penetrating - przy czyms takim wystarczy jeszcze na tarcze i muzyków dla thundów
Moim zdaniem za drogie maszynki. Balance hmm chyba lepsze scrolle i koniecznie daj tarcze thundom ewentualnie muzyków. Jak napisał poprzednik odchudź trochę maszyny z runów i pod pakuj wariorrów do 20 czempioni są zbędni za jedną klope możesz dać działo z forgingiem i burningiem bez inżyniera. A poza tym graj tym czym chcesz i jak chcesz ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wyrzuc Balance i wrzuc Spellbreakinga jednego.
Masz zbyt drogie maszynki. Wzielabym takie:
Bolt 1
Engineer, Penetrating
Bolt 2
Engineer, Burning
Grudge 1
Accuracy
Grudge 2
Accuracy, Penetrating
Inzynier na Katapulcie nie jest wart swoich punktow.
Po tych zmianach zaoszczedzisz razem 130p jesli dobrze licze. Za to mozesz kupic naprawde sporo
Na przyklad dopakowac Warriorow, dac tarcze Thundom, czy cos tam innego (na przyklad zestaw do pielegnacji brody czy butelke Bugmana
).
Masz zbyt drogie maszynki. Wzielabym takie:
Bolt 1
Engineer, Penetrating
Bolt 2
Engineer, Burning
Grudge 1
Accuracy
Grudge 2
Accuracy, Penetrating
Inzynier na Katapulcie nie jest wart swoich punktow.
Po tych zmianach zaoszczedzisz razem 130p jesli dobrze licze. Za to mozesz kupic naprawde sporo
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Zbędny za te pt ?? Przyznaj sie że nie grasz krasiami ,i nie doradzaj młodemu graczowi takich głupotInzynier na Katapulcie nie jest wart swoich punktow.
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Co do rospy:
-Thundzi muszą mieć tarcze
-Wariorsi muszą być dopakowani do 20
-Wywal chempionów z wariorsów
-Balance na scrola za reszte zmiany
Biorąc pod uwage że z pt może być krucho by zrobić te wszystki modyfikacje maszynki bym zrobił takie:
1 bolec eng
2 bolec eng penetrating
1 klopa akuracy flame
2 klopa akuracy
Musisz Ewo zrozumieć mentalność krasnoludzkich graczy - patrz na Kamila on gra krasnoludami: jeden czy dwa razy wybuchnie mu coś (na kilkanaście gier) i już panikaZbędny za te pt ?? Przyznaj sie że nie grasz krasiami ,i nie doradzaj młodemu graczowi takich głupot
Popieram zmiany Tarasia, ale jak chcesz to zmień jedną katapultkę na działo - bardziej zróżnicowana będzie ta rozpa, a działo się czasem bardziej przydaje niż reszta twoich maszyn. Na te punkty nie wrzucaj tylu run na maszyny - nie ma sensu.
Kamil nie bierze inzynierow na katapultach ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dlaczego wdg mnie sa malo przydatni i nie warci 15p? Bo w zasadzie z umiejetnosci nie daja nic albo bardzo malo.
Po drugie jesli juz sie w nich cos wbije to inzynier nie uratuje maszyny.
Co najwyzej maszynka utrzyma sie nieco dluzej ale i tak nie bedzie strzelala.
Rzeczywiscie widze przemawiajaca przez Tarasia mentalnosc krasnoludzka. Kamil chyba sie jej nieco wyzbyl grajac WE![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Poza tym zgadzam sie z tymi zmianami. (moze dlatego, ze sa prawie identyczne do moich?
)
Dlaczego wdg mnie sa malo przydatni i nie warci 15p? Bo w zasadzie z umiejetnosci nie daja nic albo bardzo malo.
Po drugie jesli juz sie w nich cos wbije to inzynier nie uratuje maszyny.
Rzeczywiscie widze przemawiajaca przez Tarasia mentalnosc krasnoludzka. Kamil chyba sie jej nieco wyzbyl grajac WE
Poza tym zgadzam sie z tymi zmianami. (moze dlatego, ze sa prawie identyczne do moich?
Nie wiem kto to kamilKamil nie bierze inzynierow na katapultach Smile
Pograj kraśkami to sie dowieszDlaczego wdg mnie sa malo przydatni i nie warci 15p? Bo w zasadzie z umiejetnosci nie daja nic albo bardzo malo.
Zwiększa szanse na przeżycie przy szarży fastów lataczy (ja nawet kiedyś dzięki enginerowi (miałem 4 całogantów)zatrzymałem lance bretońską którą potem skontrowałem od boku klockiem piechotyPo drugie jesli juz sie w nich cos wbije to inzynier nie uratuje maszyny.
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
Prawie robi WIELKĄ RÓŻNICEPoza tym zgadzam sie z tymi zmianami. (moze dlatego, ze sa prawie identyczne do moich? Razz)
Po naniesieniu poprawek
Runesmith (General) : GW, Shield, Rune of Stone, x2 Dispel Scroll - 131 pkt
20 Warriors : SH, Mu, Std - 195 pkt
10 Thunderers : SH - 150 pkt
Bolt Thrower : Engineer, Rune of Burning - 65
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating - 145 pkt
Organ Gun - 120 pkt
TOTAL : 1546
Runesmith (General) : GW, Shield, Rune of Stone, x2 Dispel Scroll - 131 pkt
Bolt Thrower : Engineer, Rune of Burning - 65
Grudge Thrower : Engineer, Rune of Accuracy, Rune of Penetrating - 145 pkt
Organ Gun - 120 pkt
TOTAL : 1546
a mi brakuje longbeardow, wywaliłbym pare run z maszyn i zamienil warriorow na longów. Nie spanikują, a z bsb i dobrym sztandarem maja 7 static combat resolution... no i ja nie lubie klop ale to juz tylko czcze ględzenie.
![Obrazek](http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/161265_100000908094307_4204388_n.jpg)
Brakuje pkt na longow :/ a maszynki sa juz obkrojone, klopy musza miec 5 S (jak cos sklei to miazga
)
jedyne wyjscie wywalic 1 Thunderersow, ale nie widzi mi sie to... za dobre wyjscie.
Moim zdaniem poradza sobie warriorsi, na 2k+ mozna dac longow.
jedyne wyjscie wywalic 1 Thunderersow, ale nie widzi mi sie to... za dobre wyjscie.
Moim zdaniem poradza sobie warriorsi, na 2k+ mozna dac longow.
A mi sie teraz bardzo podoba
,ale jak by wywalić +1 S z klop i wszystkie runy z balist oraz jednego scrola to może dało by rade zamienić jednych wariorsów na longów............ale jednak maszyny by były troche za słabe więc to odradzam