Demony Kalafiora - Euro 2400 - Horda Kupy
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Demony Kalafiora - Euro 2400 - Horda Kupy
GUO (Kupa)
Balesword (all hits autowounds, d6 wounds)
Noxious Vapours (asl dla przeciwnika)
1 level
Herald of Khorne
Armour of Khorne (3+save)
Firestorm Blade (+1S, flaming attacks)
Herald of Nurgle BSB
Great Icon of Despair (-2 to LD in 12")
Herald of Tzeentch
Master of sorcery (lore of light)
Spell Breaker
2 level
28 Bloodletters fcg
Icon of Endless War (+d6 to first charge)
27 Plaguebearers fcg
Standard of Seeping Decay (re-roll faild to wounds roll)
10 horrors
5 furies
5 furies
1 fiend
1 fiend
6 flamers
na bazyliszka niestety nie jadę, ale w zamyśle dochodzi do tego Ż-34
Alternatywa dla 2 oddziałów Bloodletterów lub Bloodletterów i demonetek.
Gra mi się tym póki co całkiem nieźle. Light na tęczowcu jest mega pomocny plagusom. Plagusy same z siebie dość twarde.
Balesword (all hits autowounds, d6 wounds)
Noxious Vapours (asl dla przeciwnika)
1 level
Herald of Khorne
Armour of Khorne (3+save)
Firestorm Blade (+1S, flaming attacks)
Herald of Nurgle BSB
Great Icon of Despair (-2 to LD in 12")
Herald of Tzeentch
Master of sorcery (lore of light)
Spell Breaker
2 level
28 Bloodletters fcg
Icon of Endless War (+d6 to first charge)
27 Plaguebearers fcg
Standard of Seeping Decay (re-roll faild to wounds roll)
10 horrors
5 furies
5 furies
1 fiend
1 fiend
6 flamers
na bazyliszka niestety nie jadę, ale w zamyśle dochodzi do tego Ż-34
Alternatywa dla 2 oddziałów Bloodletterów lub Bloodletterów i demonetek.
Gra mi się tym póki co całkiem nieźle. Light na tęczowcu jest mega pomocny plagusom. Plagusy same z siebie dość twarde.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Brak syrenki tak bardzo nie boli, testowałem demonetki (przede wszystkim bo są tańsze...) i niestety rzadko przez co się przebijają ze swoją siłą 3.
Plagusy na razie mi się spisują, albo atakują ostatnie i nie tak łatwo je zabić albo po udanej turze magii mają WS i IN 10.
Wczoraj testowałem z Kalesonem i jego TK na czapce, 20:0.
A flamery bardzo chętnie, im więcej tym lepiej, jednak są 0-1.
Flamery z ruchem 10 to jest masakra!
Plagusy na razie mi się spisują, albo atakują ostatnie i nie tak łatwo je zabić albo po udanej turze magii mają WS i IN 10.
Wczoraj testowałem z Kalesonem i jego TK na czapce, 20:0.
A flamery bardzo chętnie, im więcej tym lepiej, jednak są 0-1.
Flamery z ruchem 10 to jest masakra!
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Ja wyjeżdżam w sobotę na dechę i wracam dopiero po Bazylu.
Jutro jeszcze gram ligówkę z Przemciem starą rozpą, którą znasz i sparing z manfredowymi blood knightami, więcej nie dam rady Jak wrócę - chętnie.
Jutro jeszcze gram ligówkę z Przemciem starą rozpą, którą znasz i sparing z manfredowymi blood knightami, więcej nie dam rady Jak wrócę - chętnie.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Minus demonetek z brzytwą jest taki, że trzeba rzucić ten czar w kluczowym momencie, no i że obrywają z shootingu mocniej od plagusów.
Dzisiaj zagrałem z Manfredem sparing przeciw wampirom na bloodknightach. 20:0, combos Kupa + letterzy dają radę temu klockowi, chociaż letterów to zostało 3...
Dzisiaj zagrałem z Manfredem sparing przeciw wampirom na bloodknightach. 20:0, combos Kupa + letterzy dają radę temu klockowi, chociaż letterów to zostało 3...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
6PD i jazda wejdzie albo nie... dlatego trzeba tak zrobić by przeciwnik wcześniej z użył DS, plagusami też liczysz na czary nie ukrywajmy tego są twarde ale by coś robiły więcej trza ich wzmocnić...Cauliflower pisze:Minus demonetek z brzytwą jest taki, że trzeba rzucić ten czar w kluczowym momencie, no i że obrywają z shootingu mocniej od plagusów.
też w taki sposób zniszczyłem ten klocek... GUN'o przyjął na klatę ten klocek nie zabił go.. w rewanżu zabiłem Lorda... potem szarża od boku BLCauliflower pisze:Dzisiaj zagrałem z Manfredem sparing przeciw wampirom na bloodknightach. 20:0, combos Kupa + letterzy dają radę temu klockowi, chociaż letterów to zostało 3...
Kalafior - bardzo dobra rozpiska, IMO.
Rozwiązałeś problem wzięcia Bannera na BSB w najlepszy możliwy sposób.
Ja co prawda zostanę przy Demonetkach (bo mam już modele) i wystawię 2x3 Fiendy (zamiast Flamerów).
Ale tracę Banner of Despair, a za to mam Siren Song i Siren Standard.
Rozwiązałeś problem wzięcia Bannera na BSB w najlepszy możliwy sposób.
Ja co prawda zostanę przy Demonetkach (bo mam już modele) i wystawię 2x3 Fiendy (zamiast Flamerów).
Ale tracę Banner of Despair, a za to mam Siren Song i Siren Standard.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
jedyny słuszny bo nawet herald Kkorna go by nie utrzymał bez armora... a tak zawsze jest regenka i 5T, a WS 5 wystarczy by przyjąć zwyklasów na klatęJaceK pisze:Rozwiązałeś problem wzięcia Bannera na BSB w najlepszy możliwy sposób.
dosłownie dzień przed wystawiłem na forum klubowym bardzo ale to bardzo podobną rozpiskę różniąca się tylko 2 odginaczkami mniej i BSB jest na tronie bo na PB mam banner W z PA = 2cr
ale jak kto tam lubi
Fajnie złożony GUO - muszę takiego potestować, ostatnio grałem takim: 3 lev, ASL i trappings, też daje radę A bsb ekonomiczny spisuje się?? Sam składam takiego (fajny, ale chyba ciut za drogi): rzyganie, ASL, palanquin (większa podstawka = więcej asl-ów daje to sporo ataków z poisonem, na plagusach icon of et. virulence), no i desperacja na bannerku.
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
Ten Palanquin to jest taki sobie teraz pomysł. Zwiększasz ilość ataków, które mogą pójść w BSB, a to średnio bezpieczne.Nijlor pisze:A bsb ekonomiczny spisuje się?? Sam składam takiego (fajny, ale chyba ciut za drogi): rzyganie, ASL, palanquin (większa podstawka = więcej asl-ów daje to sporo ataków z poisonem, na plagusach icon of et. virulence), no i desperacja na bannerku.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Niby racja... zwłaszcza gdy w klocku, z którym się bije jest heros. Doświadczyłem tego we Włocławku w sobotę na turnieju, w ostatniej turze szarża hordą plagusów z BSB-kiem na greatswordów z bsb-kiem, zabiłem połowę, ale jego bsb fartem ubił mojego, i niestety stubborna ustali, a liczyłem na desperackie -2 W ten sposób ocalił jakieś 600 pts....
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
Podoba mi się ta armia i sam kminię nad czymś podobnym, tylko bez oddziałów Khorna (nie mam modeli i jakoś nie chcę kupować). Miałem pomysł na trzeci kloc, horrorów, ale może rzeczywiście 10 sztuk wystarcza.
BSB na palanquinie wystawiałem w poprzedniej edycji, teraz bym tego nie robił właśnie ze względu na mnogość ataków które polecą w niego. Do tego teraz nawet S1 rani t5 (w pop. edycji rzucałeś miasmę i był niemal bezpieczny).
Trappingsy wydają się nie od rzeczy, choć za mało grałem i może to takie moje skrzywienie. Rozpatruję przywoływanie nurglingów, przy normalnych rzutach 10 baz na grę fajnie wychodzi, a na razie mam koncepcję: asl, mucus, zionięcie i przerzut ranień w 1 turze.Nijlor pisze:Fajnie złożony GUO - muszę takiego potestować, ostatnio grałem takim: 3 lev, ASL i trappings, też daje radę
BSB na palanquinie wystawiałem w poprzedniej edycji, teraz bym tego nie robił właśnie ze względu na mnogość ataków które polecą w niego. Do tego teraz nawet S1 rani t5 (w pop. edycji rzucałeś miasmę i był niemal bezpieczny).
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
no niestety nie było mnie w kraju,
po turnieju 5 stycznia coś skrobnę
po turnieju 5 stycznia coś skrobnę