Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
akurat o inżynierów to się nikt nie czepia (przynajmniej tych zwykłych). Podobnie jeśli oddział lub bohater ma mnóstwo ekwipunku (GW, Tarcza, Handgun i kto wie co jeszcze) a Ty go wystawiasz np. tylko z GW to też mało kto będzie robił problemy. A jak tak to mówisz, że handgun nosi ale prochu nie ma i koleś się może bujać
Gorzej zdecydowanie jest jeśli wystawisz np. warriorów z tarczami i mówisz, że to kolesie GW (lub odwrotnie). Wtedy tracisz punkt za WYSIWIG.
Gorzej zdecydowanie jest jeśli wystawisz np. warriorów z tarczami i mówisz, że to kolesie GW (lub odwrotnie). Wtedy tracisz punkt za WYSIWIG.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
wpada oddział koksów.
zabija dwa szeregi slayerów ustawionych w hordzie. z death blowem oddaja dwa szeregi.
teraz według normalnych zasad hordy: oddają 3 szeregi.
prosty sposób na zrobienie ze slayerów koksów do walki wręcz.
zabija dwa szeregi slayerów ustawionych w hordzie. z death blowem oddaja dwa szeregi.
teraz według normalnych zasad hordy: oddają 3 szeregi.
prosty sposób na zrobienie ze slayerów koksów do walki wręcz.
Witam, mam problem z Runą Kamienia w Army Builderze- nie mogę jej wybrać 2x u Bohatera :/
chyba dobrze rozumiem że tą runę mogę duplikować oraz powtarzać u innych Bohaterów w tej samej konfiguracji (np. Than 1x RoS, RSmith 1x RoS) ?
chyba dobrze rozumiem że tą runę mogę duplikować oraz powtarzać u innych Bohaterów w tej samej konfiguracji (np. Than 1x RoS, RSmith 1x RoS) ?
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
1 Rune of Stone na herosie, możesz powtarzać nawet na każdym, ale trzeba pamiętać, żeby mieli różne zestawy run i max 3 z każdej kategorii.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
http://bandofbodgers.files.wordpress.co ... =300&h=239
google nie gryzie
google nie gryzie
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
8ed, członek załogi nie może przyjmować/rzucać chlngRemo pisze:Czy są jakieś przeciwwskazania aby Runelord na kowadle brał udział w pojedynku?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
A to nie jest czasem tak, że Runelord jest traktowany jako champion oddziałowy?
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Nie, Smh dobrze napisał. Runelord razem z kowadłem traktowany jest jako jeden model maszyny. Maszynom nie można rzucać challenga.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
wg FAQ kowadło to "War machine", a w tych nie ma championów, obsługa maszyn to "wound countery", więc Runelord nie jest championem jeśli siedzi w kowadle, dodatkowo jeśli ktoś atakuje kowadło w CC to może atakować max 6 jednostkamicahir pisze:A to nie jest czasem tak, że Runelord jest traktowany jako champion oddziałowy?
pytanie dodatkowe: ME - może strzelać z handguna i dawać bonusy jednej z maszyn czy "danie bonusa" jest liczone jako jego "działanie" w fazie strzelania i już strzelać nie może?
edit: Arbiter ubiegłeś mnie
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
możeSmh pisze:pytanie dodatkowe: ME - może strzelać z handguna i dawać bonusy jednej z maszyn
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2011, o 11:23 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.