Gdyby smok szarzowal samotnie, to fakt - realizujemy Twoj scenariusz. Ale jesli wbije sie tam jeszcze choby 5 dire wolfow w sznureczku z championem na czele, co trudne nie jest, to realizujemy moj scenariusz.Szwentas pisze:jeśli zabije coś to czempiona... a potem wl sie odwrócą i zdejmą najpierw smoka a potem lorda...albo odwrotnie:P
VC 2800
Re: VC 2800
o ile te wilki nie zginą wcześniej od 2-3 oddziałów łuczników...bless pisze:Gdyby smok szarzowal samotnie, to fakt - realizujemy Twoj scenariusz. Ale jesli wbije sie tam jeszcze choby 5 dire wolfow w sznureczku z championem na czele, co trudne nie jest, to realizujemy moj scenariusz.Szwentas pisze:jeśli zabije coś to czempiona... a potem wl sie odwrócą i zdejmą najpierw smoka a potem lorda...albo odwrotnie:P
... chyba już wiesz do czego dąży ta rozmowa. Theoryhammer
Maniek, przez Ciebie zaczalem myslec o pograniu troche VC na smoku (bo zwyklymi mi sie nie chce kompletnie, za to do smoka zawsze mialem duża słabość)... W sumie i tak mi ostatnio nie idzie a moglbym sie pobawic.
Ale ja bym do reszty armii podszedl troche inaczej niz Ty. Raczej cos w stylu:
Wampir na smoku (jak opisalem wczesniej)
Wampir BSB (flayed hauberk, re-roll, latanie, dodatkowa broń lub dwurak)
Wampir (helm of commandment, black periapt, dodatkowy level)
Nekro z DS
3x 5 wilków (doom)
2x 30 Ghouls
25 szkieli FCG
2x 3 Fell baty
3 Spirit Hosts
5 Wraiths
Vargulf
i jeszcze zostaje kilka punktów....
Armia z zalozenia partyzancka. Blokujemy i dymamy przeciwnika smieciami a nastepnie blitzkrieg z Varga, Wraithow i smoka oraz BSB.
Ciekawe, czy da sie tym powalczyc...
Nekro z DS
3x 5 wilków (doom)
2x 30 Ghouls
25 szkieli FCG
2x 3 Fell baty
3 Spirit Hosts
5 Wraiths
Vargulf
i jeszcze zostaje kilka punktów....
Armia z zalozenia partyzancka. Blokujemy i dymamy przeciwnika smieciami a nastepnie blitzkrieg z Varga, Wraithow i smoka oraz BSB.
To jest kmina partyzancka wybitnie przypominająca mi jakieś dziwne umarłe Wood Elfybless pisze:Maniek, przez Ciebie zaczalem myslec o pograniu troche VC na smoku (bo zwyklymi mi sie nie chce kompletnie, za to do smoka zawsze mialem duża słabość)... W sumie i tak mi ostatnio nie idzie a moglbym sie pobawic.
Nekro z DS
3 x 3 bazy Spiritów czy 3bazy w jednym oddziale? (czy bierzemy pod uwagę ETC?)bless pisze:3x 5 wilków (doom)
2x 30 Ghouls
25 szkieli FCG
2x 3 Fell baty
3 Spirit Hosts
5 Wraiths
Vargulf
Przydałby się przynajmniej jeszcze jakiś jeden oddział, który dałby powód do kombinowania przeciwnikowi. Możliwe, że można tym powalczyć. Szczególnie, że podobna armia jest od strony Dwarfów i Kudłatego. Niewiele osób na takiej ropie Kudłatego potrafiłoby grać Dwarfami i myślę, że niewiele opponentów potrafiłoby pograć z Vampami.bless pisze:i jeszcze zostaje kilka punktów....
To o czym wspomniał Szwentas to absolutny standard - idziesz smokiem z Lordem to dostajesz Challange. Wtedy możesz wygrać statica overkillem 5 ale i tak oni się odwrócą. Trzeba kminić z malutkimi 10-tkami ghuli bądź wilkami i wtedy będzie git
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, o 15:33 przez Daw, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Nie dosc, ze z formy jasno wynika, ze chodzi o jeden oddzial z 3 baz, to jeszcze nie slyszalem, zeby komus udalo sie wystawic w rozpie pojedyncza baze duchow....Daw pisze:3 x 3 bazy Spiritów czy 3bazy w jednym oddziale? (czy bierzemy pod uwagę ETC?)
Nastepnym razem - obiecaj, ze pomylisz chwile zanim zadasz pytanie.
W tej chwili wychodzę z roboty i o tym tylko myślę
Jest tylko jedna rzecz, która mnie martwi... klocki Bloodlettersów + Demonetek z Heraldami na greater deamonie np. na Keeperze... można klockiem Ghuli go zapchać ale nic więcej nie zrobisz - ataki w challange? To słaby pomysł. ASF na Ghule i Keeper nie trafi wszystkich ataków na 3+? Zastanawia mnie to jak grać przy takich opcjach...
Jest tylko jedna rzecz, która mnie martwi... klocki Bloodlettersów + Demonetek z Heraldami na greater deamonie np. na Keeperze... można klockiem Ghuli go zapchać ale nic więcej nie zrobisz - ataki w challange? To słaby pomysł. ASF na Ghule i Keeper nie trafi wszystkich ataków na 3+? Zastanawia mnie to jak grać przy takich opcjach...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
- gerald_tarrant
- Masakrator
ja na 8smą edycje zagrałem 2x na smoku
red fury
inf hartred
beguile
preserwation
haubert
balefire spike
coś tam jeszcze, chyba other trickester shard
jak już dojdzie, to robi masakrę
oczywiście należy poważnie się zastanowić nad jakimś supportem, jeśli ma się wbic w coś mega mocnego, bo challenge boli
jednak wolę smoki chaosu z word of agony na lordzie :p
red fury
inf hartred
beguile
preserwation
haubert
balefire spike
coś tam jeszcze, chyba other trickester shard
jak już dojdzie, to robi masakrę
oczywiście należy poważnie się zastanowić nad jakimś supportem, jeśli ma się wbic w coś mega mocnego, bo challenge boli
jednak wolę smoki chaosu z word of agony na lordzie :p