PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Qba
Chuck Norris

Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS

Post autor: Qba »

Misfire katapulty - jest na turę czy na rundę? (jeżeli wypadnie w fazie magii czy może strzelac w fazie strzelania?)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jak wypadnie w fazie magii to możesz strzelać normalnie w fazie strzelania, jak sie zablokuje na 2 tury to sie odblokowuje w fazie strzelania i możesz już w nastepnej fazie magii rzucać na nia dodatkowy strzał.
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jak działa dokładnie Banner of the hidden death? Ma ograniczenie że odział musi być mniejszy niż 100 pts.? Bo coś takiego mam w AB
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Tak jak ab
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Dokładnie tak to działa i zapis ten powoduje, że sztandar traci prawie całkowicie swoją użyteczność.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Całkowicie.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Jedyne co jestem sobie stanie wyobrazić wsadzone w Banner of the Hidden Death to piątka ciężkiej kawy, albo 12 łuczników do ściągania szeregów wielkiemu kolockowi w combacie z czymś twardszym. Tak czy inaczej sztandar zbyt drogi w stosunku do użyteczności. No i wymaga wzięcia burackiego Icon Bearera.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Teraz IB nie jest buracki, a cokolwiek co spróbuje wyjść i zaszarżować może z łatwością zginąć przy tej szarży lub do niej nie dożyć
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Możesz rozwinąć myśl w jaki sposób Icon Bearer ma zarmageddonić wrogą szarżę?

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Kotson napisał, że unit który wychodzi spod ziemi z Banner of Hidden Death nic nie zrobi w szarży, bo jest gówniany i do niczego się nie przydaje. Żadne odkrycie :D.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Aha. Ale nie zmienia to faktu, że IB jest ruchomym źródłem VP dla wroga. Tak jak i oddział, który miałby wychodzić ze sztandaru. :wink:

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Tak, więc chyba już wszyscy razem się zgadzamy, że jest to gówniana opcja?

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

IB to zawsze -1 do sypania. Przy konstruktach daje to razem -2 wiec niewiem czy taki gówniany jest. Nie musisz mu dawać żadnych sztandarów jak niechcesz.Trzymasz go z tyłu i bustuje to odziały walczonce

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Tak, ale mówimy o Banner of Hidden Death. IB widzę stał się bardziej popularny i jestem w stanie to zrozumieć, chociaż mi akurat do szczęścia potrzebny nie jest i się obejdę ;)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

no to fakt sztandar ssie pałeczkę :D

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Czy jak dam liczkowi na Kaszkiecie Potion of Toughness to działa ona również na guardów?

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

To by było zbyt piekne - nie

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Mam prosbe moze mi ktos łopatolgicznie wytłumaczyc jak działaja inkantacje w 8 ed. bo mam z tym problem. Sam nie gram i nie gralem TK ale moj kolega sie uczy grac i wybral szkielety wiec nie chce go wprowadzic w blad
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
szirer
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: szirer »

Generalnie tak jak do tej pory:) liche priest ustala poziom na jakim weszla na 2 kosciach high liche priest na 3 kosciach,nie dodaje sie lvl do rzutu bo inkantacje to nieczary wiec nie zuzywamy na nie kosci powera :) :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

I warto dodać, że każdy Liche Priest ma magic level 1, a Liche High Priest ma magic level 3. Wartości magic leveli dodaje się do rzutu na dispellowanie zaklęć. NIE dodajemy ich jednak do wartości wyrzuconej na kostkach zużytych na inkantacje. Tych kostek w ogóle nie można ani ukraść, ani nic z nimi zrobić.

ODPOWIEDZ