Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
2 na ture niestety. Euro pack cholernie dupi slanna.
Jak to jest jeśli Salka lub Razordon dostanie z templatki?
Np. z katapulty. Losuje się kto dostanie (1-4 Salka, 5-6 Skink wg. AB) czy dostaje każdy model?
Jeśli dostaje każdy, a w oddziale 2 Salek dostanie jedna, to dostają jeszcze "przypisane" skinki?
Np. z katapulty. Losuje się kto dostanie (1-4 Salka, 5-6 Skink wg. AB) czy dostaje każdy model?
Jeśli dostaje każdy, a w oddziale 2 Salek dostanie jedna, to dostają jeszcze "przypisane" skinki?
- JungleJack
- "Nie jestem powergamerem"
Dostaje każdy przykryty lub zahaczony templatą. Ale nie jestem pewny bo zasady poganiaczy się coś zmieniły, to tak na zdrowy rozsądek.
Ej no, nie tak. Dostaje tylko monster. Po udanym zranieniu na 5+ trafienie może się przenieść na skinka. Potem ew. multiplikujesz. Skinków inaczej niż z przeniesienia ran lub misfire nie możesz zabić.Kozioł pisze:1 trafienie, losujesz kto je dostanie. Poganiaczy nie można oddzielnie trafić
Dokladnie jak pisze Zembol - dostaje na poczatek monster, pozniej trzeba zranic uzywajac T bestii, nastepnie jej sava, a potem jesli ktos zrani to na 5+ przechodzi na handlerow - czyli generalni , duzy bonus dla salamandr.
Ostatnio miałem nietypową sytuację:
Kameleony schowały się za domkiem (scout). 1 tura przeciwnika i próbuje zaszarżować rydwanem na kameleony. Po zbiciu się w klocek w reakcji na szarżę okazuje się że teraz jednostki nie widzi. Gdy byli w luźnej formacji widział 1 model wystający zza domku. Po zbiciu żadnego.
Szarża powinna dojść czy nie? Tzn. czy była możliwa?
Kameleony schowały się za domkiem (scout). 1 tura przeciwnika i próbuje zaszarżować rydwanem na kameleony. Po zbiciu się w klocek w reakcji na szarżę okazuje się że teraz jednostki nie widzi. Gdy byli w luźnej formacji widział 1 model wystający zza domku. Po zbiciu żadnego.
Szarża powinna dojść czy nie? Tzn. czy była możliwa?
Tak bo liczy sie czy widzial przed szarza, poza tym jakos dziwnie sie zbil, ze nie byl nagle widoczny.
No, ale dobrze - wiemy w takiej sytuacji, ze szarza jest mozliwa, wiec wydaje mi sie, ze wtedy skinki powinny dostawic sie do rydwanu - czy moze uwazasz, ze powinni przesunac domek?
To że nie widzi jak już zostało rozstrzygnięte w niczym nie przeszkadza, bo widział w czasie deklaracji.
Natomiast tak czy siak szarża jest niemożliwa, bo nie możesz dostawić modelu do właściwej strefy szarżowanego oddziału. Stary myk.
Natomiast tak czy siak szarża jest niemożliwa, bo nie możesz dostawić modelu do właściwej strefy szarżowanego oddziału. Stary myk.
Kudlaty mowi tak, Lidder nie - wg. rulebooka jak najbardziej tak, bo nie ma zadnego faqa, ktory to banuje, ani uscislenia.
Hmm... widzę niekonsekwencję w interpretacji Liddera?
Skoro nie ma FAQa, to od następnej bitwy drżyjcie przed latającym dinozaurem zagładyLidder pisze:Nic mi nie zabrania grać inaczej (czyt. RB)
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.