HE 1600 pkt.
HE 1600 pkt.
Czołem, potrzeba mi podpowiedzi co tu trzeba zmodyfikować. Gry na 1600 pkt.
Archmage – 320 (shadow)
Jewel of the Dusk
Talisman of Preservation
BSB - 167
Great Weapon, Shield, Dragon Armor, Guardian of Phoenix, Barded Elven Steed
Lotheran Sea Guard (405) War Banner, FCG
29 Sea Guardów
1 Sea Master
White Lions (375) FCG (Glaming Penant )
20 Lionow
1 guardian + Ruby Ring (Fire Ball – moc 3)
Great Eagle x 2 – 100
Dragon Princes (5) - 150
Shadow Warriors (5) - 80
Archmage – 320 (shadow)
Jewel of the Dusk
Talisman of Preservation
BSB - 167
Great Weapon, Shield, Dragon Armor, Guardian of Phoenix, Barded Elven Steed
Lotheran Sea Guard (405) War Banner, FCG
29 Sea Guardów
1 Sea Master
White Lions (375) FCG (Glaming Penant )
20 Lionow
1 guardian + Ruby Ring (Fire Ball – moc 3)
Great Eagle x 2 – 100
Dragon Princes (5) - 150
Shadow Warriors (5) - 80
Arcymag idzie sobie koło (bądź w ) LSG, WL w obstawie DP idą do przodu. WL przytrzymanie DP od flanki. W razie Starcia z udziałem LSG brzytwa. Orzełki do Flankowania. SW mogą być ustawieni za linia wroga, i ewentualnie strzelać / szarżować na oddzielnych magów (machiny).
Tak to widzę, czy to wyjdzie nie wiem, dopiero zaczynam przygodę z HE.
Tak to widzę, czy to wyjdzie nie wiem, dopiero zaczynam przygodę z HE.
Imo szkoda tych punktów niewykorzystanych na bohaterach. Jeśli już wchodzi Arcy na 1600 to powinien miażdżyć Masz 2x orla na male, więc skirmish (comando Scoia'tael ) niekoniecznie (jak Relosu pisal mogą być SM lub zwiększyć liczbę WL).
Jak do pogrania w domu to oki, jak do wygrywania, to jeszcze kilka zmian by się przydalo, ale nie będę się rozwodzil, co by nie przynudzać.
Jak do pogrania w domu to oki, jak do wygrywania, to jeszcze kilka zmian by się przydalo, ale nie będę się rozwodzil, co by nie przynudzać.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
zrezygnuj z DP i SW
Annulian Crystal i Folariath Robe.
Na WL Banner of Sorcery.
SW out. Za resztę punktów podpakuj oddziały.
Na WL Banner of Sorcery.
SW out. Za resztę punktów podpakuj oddziały.
Archmage – 345 (shadow)
Annulian Crystal
Florian
BSB - 167
Great Weapon, Shield, Dragon Armor, Guardian of Phoenix, Potion of Foolhardiness, Barded Elven Steed
Lotheran Sea Guard (405) Baner of Ethernal Flames, FCG
29 Sea Guardów
1 Sea Master
White Lions (395) FCG (Baner of Sorcery )
20 Lionow
1 guardian
Great Eagle x 2 – 100
Dragon Princes (5) - 190 (War Banner )
Zobaczymy jak się spisze, całkowity koszt 1597 pkt.
Annulian Crystal
Florian
BSB - 167
Great Weapon, Shield, Dragon Armor, Guardian of Phoenix, Potion of Foolhardiness, Barded Elven Steed
Lotheran Sea Guard (405) Baner of Ethernal Flames, FCG
29 Sea Guardów
1 Sea Master
White Lions (395) FCG (Baner of Sorcery )
20 Lionow
1 guardian
Great Eagle x 2 – 100
Dragon Princes (5) - 190 (War Banner )
Zobaczymy jak się spisze, całkowity koszt 1597 pkt.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2011, o 11:53 przez Brutus, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz blędy w DP. Żeby kupić sztandar (War Banner za 20 pkt), musisz mieć sztandarowego za 20 pkt, co daje koszt 190 pkt za ten oddzial. Zgadzam się z Asassello, że DP średnio się sprawdzą w tej rozpie (bardzo dużo kosztują). Sam ostatnio sklonilem się w kierunku SH z racji cięcia kosztów (szkoda, że nie są w corach ).
I love this game...
I love this game...
Tak, tak źle to przepisałem. W koszcie DP mieści mi się 8 SH i pare pkt. wolnych z którymi już nic raczej nie zrobię. Ciężki orzech do zgryzienia. Ale wydaje mi się, że mimo mniejszej ilości DP przedstawiają większość zdolność Bojową.Ukalez pisze:Masz blędy w DP. Żeby kupić sztandar (War Banner za 20 pkt), musisz mieć sztandarowego za 20 pkt, co daje koszt 190 pkt za ten oddzial. Zgadzam się z Asassello, że DP średnio się sprawdzą w tej rozpie (bardzo dużo kosztują). Sam ostatnio sklonilem się w kierunku SH z racji cięcia kosztów (szkoda, że nie są w corach ).
Wartość bojowa oczywiście większa.
Ale zależy do jakich ma być zadań. U mnie mają ganiać śmieci, niewygodne przeszkadzajki, robić za odginaczki, coś ustać i podbijać CR'a szarżami, więc 5 SH stala się lepszym wyborem
Ale zależy do jakich ma być zadań. U mnie mają ganiać śmieci, niewygodne przeszkadzajki, robić za odginaczki, coś ustać i podbijać CR'a szarżami, więc 5 SH stala się lepszym wyborem
I love this game...
I love this game...
Chyba z tego skorzystam.Relosu pisze:a nie lepiej by mu bylo floriatha zamienic na ward 2+ na magie dla niego i oddzialu ?
No pewnie fajnie by wyglądali, ale Płonące ataki pójdą z LSG, zawsze będą mogli postrzelać dodatkowo, a na Hydre i to się przyda.Ukalez pisze:Wartość bojowa oczywiście większa.
Ogólnie to dzięki za porady, jakoś mi się to ukształtowało już całkiem ciekawie.
no to pomys w ogole z dupy podales...
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
czemu? 30 łuczników walczy tak samo jak 30 LSG
a za te punkty wszedłby oddział ok 34 łuków.
a za te punkty wszedłby oddział ok 34 łuków.