Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A ja dla odmiany obejrzałem sobie po raz n-ty wczoraj " Zaklęte rewiry".
I po raz n-ty stwierdzam, że nowe filmy to nędza w porównaniu z takim starociem...
I po raz n-ty stwierdzam, że nowe filmy to nędza w porównaniu z takim starociem...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
A ja się zastanawiam, czy ta Sala samobójców będzie faktycznie o emo, czy ten główny bohater jest emo tylko dlatego, że to obecna moda i że trzeba było jakoś uwiarygodnić jego cierpienie... z tego co wnioskuję po trailerze, to bardziej film o nolifowaniu w sieci
ale kto wie, co z tego zrobią, pewnie z ciekawości zobaczę. Na razie trudno powiedzieć...

Emo-dzieci neo.Skavenblight pisze:A ja się zastanawiam, czy ta Sala samobójców będzie faktycznie o emo, czy ten główny bohater jest emo tylko dlatego, że to obecna moda i że trzeba było jakoś uwiarygodnić jego cierpienie... z tego co wnioskuję po trailerze, to bardziej film o nolifowaniu w sieciale kto wie, co z tego zrobią, pewnie z ciekawości zobaczę. Na razie trudno powiedzieć...

Oglądał ktoś z was taki film jak "Dr Strangelove"? Tu jest moja ulubiona scena: http://www.youtube.com/watch?v=bzD-zGIJkbY.
Poniewaz w tym roku nie bylo emocji, bo bylo pewne kto za co dostanie w glownych kategoriach.
Dziwi mnie tylko, ze Jak Zostac KRolem walczylo z Social Network o wygranie a nie z Incepcja.
Dziwi mnie tylko, ze Jak Zostac KRolem walczylo z Social Network o wygranie a nie z Incepcja.
dla mnie tak samo wszystko jest jak mialo byc
wszedzie larum ze social network zostalo zlane a imo kings speech bylo duzo lepsze, nie przypadla mi do gustu koncepcja zrobienia z historii nerda thrillera psycho obyczajowego, choc film jako film zrobiony rowniez bardzo dobrze
wszedzie larum ze social network zostalo zlane a imo kings speech bylo duzo lepsze, nie przypadla mi do gustu koncepcja zrobienia z historii nerda thrillera psycho obyczajowego, choc film jako film zrobiony rowniez bardzo dobrze
- swieta_barbara
- habydysz
Ja sie ciesze, ze Exit through the gift shop nie wygral dokumentu (notabene - widzial ktos ten inside job?). Fajnie, ze Portmanowa dostala wreszcie nagrode, IMO juz po V jej sie nalezala (sceny w wiezieniu). Incepcja za mjuzik - tez dobry typ. Best movie to akurat zal IMO, za to Best Male Actor w pelni zasluzony.
- swieta_barbara
- habydysz
Dostawalem pierdzielca za kazdym razem jak pojawial sie tam ten Francuz, Thierry czy Thery. Zamiast fajnego dokumentu o street arcie, zrobil z tego beznadziejny film o sobie - zajebista strata potencjalu, bo temat jest swietny.
Social network bylo spoko filmem, ale nie na Oscara. Zdziwilem sie, ze nominacje nawet dostal. Troche mam wrazenie w tym roku slabiej jesli chodzi o poziom filmow, bo Jak Zostac zaslugiwalo na oscara, bardzo mi sie podobalo, ale obstawiam, ze jakby mialo silniejsza konkurencje w postaci takich filmow jak Infiltracja, Miasto Gniewu, Avatar czy Hurt Locker to zostaloby na szarym koncu.
Ziemko pisze:Social network bylo spoko filmem, ale nie na Oscara. Zdziwilem sie, ze nominacje nawet dostal.
wydaje mi się, że założyciel FB ma dość tego całego syfu który narobił i będzie chciał to sprzedać, a film ma pomóc w podbiciu ceny (nominacja i ewentualny oscar pewnie też miały pomóc) - ostatnio dużo się mówi o chęci sprzedania FB i o wycofaniu pana Z z firmy
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Z tym Avatarem to trochę przesadziłeśZiemko pisze:Social network bylo spoko filmem, ale nie na Oscara. Zdziwilem sie, ze nominacje nawet dostal. Troche mam wrazenie w tym roku slabiej jesli chodzi o poziom filmow, bo Jak Zostac zaslugiwalo na oscara, bardzo mi sie podobalo, ale obstawiam, ze jakby mialo silniejsza konkurencje w postaci takich filmow jak Infiltracja, Miasto Gniewu, Avatar czy Hurt Locker to zostaloby na szarym koncu.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie przepadam za Infiltracją - nie lubię Leonarda, Avatar to wyłącznie popis techniczny , za to Hurt Locker oraz Sin City są super...
Sorry, ale Social Network to syf w porownaniu z Infiltracja.
Zgadzam się. Infiltracja to świetny pomysł i co nie za często zdarza się w Hollywood równie dobre wykonanie.
Social Network to w moim odczuciu przeciętny filmy, zyskujący zainteresowanie dzięki tematyce. Nudziłem sie na tym filmie, może za dużo od niego oczekiwałem.
Oskar powinien powędrować do kogoś z dwójki Infiltracja / Prawdziwe Męstwo.
Social Network to w moim odczuciu przeciętny filmy, zyskujący zainteresowanie dzięki tematyce. Nudziłem sie na tym filmie, może za dużo od niego oczekiwałem.
WFB: Ogre Kingdoms
przeciez infiltracja to kopia. film dobry, oscar na pewno zasłuzony ale nie z powodu filmu, a dla rezysera, tylko i wyłącznie.Lueviel pisze:Zgadzam się. Infiltracja to świetny pomysł i co nie za często zdarza się w Hollywood równie dobre wykonanie.
Lueviel chyba mowisz o incepcji:<
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"