Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Re: Temat filmowy

Post autor: wru »

film o emo śmieciach hehe
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Tu by pasowało "meanwhile in Poland..." :lol2: Cały świat bulwersuje się na punkcie Egiptu, i nie zauważył, że z Północy nadciąga tylnymi drzwiami takie coś. :badgrin:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

A ja dla odmiany obejrzałem sobie po raz n-ty wczoraj " Zaklęte rewiry".
I po raz n-ty stwierdzam, że nowe filmy to nędza w porównaniu z takim starociem...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

A ja się zastanawiam, czy ta Sala samobójców będzie faktycznie o emo, czy ten główny bohater jest emo tylko dlatego, że to obecna moda i że trzeba było jakoś uwiarygodnić jego cierpienie... z tego co wnioskuję po trailerze, to bardziej film o nolifowaniu w sieci ;) ale kto wie, co z tego zrobią, pewnie z ciekawości zobaczę. Na razie trudno powiedzieć...

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Hmmm...po obejrzeniu zwiastuna tej wspaniałej zapewne hitech/emoprodukcji zatęskniłem za bohaterami filmu "Romper Stomper" :)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Skavenblight pisze:A ja się zastanawiam, czy ta Sala samobójców będzie faktycznie o emo, czy ten główny bohater jest emo tylko dlatego, że to obecna moda i że trzeba było jakoś uwiarygodnić jego cierpienie... z tego co wnioskuję po trailerze, to bardziej film o nolifowaniu w sieci ;) ale kto wie, co z tego zrobią, pewnie z ciekawości zobaczę. Na razie trudno powiedzieć...
Emo-dzieci neo. :mrgreen: To najnowszy mainstream, pod względem komerchy bije avatara i lady zgagę razem wziętych :lol2: .

Oglądał ktoś z was taki film jak "Dr Strangelove"? Tu jest moja ulubiona scena: http://www.youtube.com/watch?v=bzD-zGIJkbY.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

no nie wierze, że jeszcze nikt oscarów nie komentuje :P co z wami ?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Poniewaz w tym roku nie bylo emocji, bo bylo pewne kto za co dostanie w glownych kategoriach.
Dziwi mnie tylko, ze Jak Zostac KRolem walczylo z Social Network o wygranie a nie z Incepcja.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

dla mnie tak samo wszystko jest jak mialo byc

wszedzie larum ze social network zostalo zlane a imo kings speech bylo duzo lepsze, nie przypadla mi do gustu koncepcja zrobienia z historii nerda thrillera psycho obyczajowego, choc film jako film zrobiony rowniez bardzo dobrze

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja sie ciesze, ze Exit through the gift shop nie wygral dokumentu (notabene - widzial ktos ten inside job?). Fajnie, ze Portmanowa dostala wreszcie nagrode, IMO juz po V jej sie nalezala (sceny w wiezieniu). Incepcja za mjuzik - tez dobry typ. Best movie to akurat zal IMO, za to Best Male Actor w pelni zasluzony.

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

nie podobał Ci sie banksy czy uwazasz go za zbyt płytki?
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dostawalem pierdzielca za kazdym razem jak pojawial sie tam ten Francuz, Thierry czy Thery. Zamiast fajnego dokumentu o street arcie, zrobil z tego beznadziejny film o sobie - zajebista strata potencjalu, bo temat jest swietny.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Social network bylo spoko filmem, ale nie na Oscara. Zdziwilem sie, ze nominacje nawet dostal. Troche mam wrazenie w tym roku slabiej jesli chodzi o poziom filmow, bo Jak Zostac zaslugiwalo na oscara, bardzo mi sie podobalo, ale obstawiam, ze jakby mialo silniejsza konkurencje w postaci takich filmow jak Infiltracja, Miasto Gniewu, Avatar czy Hurt Locker to zostaloby na szarym koncu.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Ziemko pisze:Social network bylo spoko filmem, ale nie na Oscara. Zdziwilem sie, ze nominacje nawet dostal.

wydaje mi się, że założyciel FB ma dość tego całego syfu który narobił i będzie chciał to sprzedać, a film ma pomóc w podbiciu ceny (nominacja i ewentualny oscar pewnie też miały pomóc) - ostatnio dużo się mówi o chęci sprzedania FB i o wycofaniu pana Z z firmy
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

Ziemko pisze:Social network bylo spoko filmem, ale nie na Oscara. Zdziwilem sie, ze nominacje nawet dostal. Troche mam wrazenie w tym roku slabiej jesli chodzi o poziom filmow, bo Jak Zostac zaslugiwalo na oscara, bardzo mi sie podobalo, ale obstawiam, ze jakby mialo silniejsza konkurencje w postaci takich filmow jak Infiltracja, Miasto Gniewu, Avatar czy Hurt Locker to zostaloby na szarym koncu.
Z tym Avatarem to trochę przesadziłeś ;)

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Z Infiltracją w sumie też, znam dużo lepsze filmy Scorsese. Samą Infiltrację lubię jednak.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie przepadam za Infiltracją - nie lubię Leonarda, Avatar to wyłącznie popis techniczny , za to Hurt Locker oraz Sin City są super...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Sorry, ale Social Network to syf w porownaniu z Infiltracja.

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

Zgadzam się. Infiltracja to świetny pomysł i co nie za często zdarza się w Hollywood równie dobre wykonanie.
Social Network to w moim odczuciu przeciętny filmy, zyskujący zainteresowanie dzięki tematyce. Nudziłem sie na tym filmie, może za dużo od niego oczekiwałem.
Oskar powinien powędrować do kogoś z dwójki Infiltracja / Prawdziwe Męstwo.
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Lueviel pisze:Zgadzam się. Infiltracja to świetny pomysł i co nie za często zdarza się w Hollywood równie dobre wykonanie.
Social Network to w moim odczuciu przeciętny filmy, zyskujący zainteresowanie dzięki tematyce. Nudziłem sie na tym filmie, może za dużo od niego oczekiwałem.
Oskar powinien powędrować do kogoś z dwójki Infiltracja / Prawdziwe Męstwo.
przeciez infiltracja to kopia. film dobry, oscar na pewno zasłuzony ale nie z powodu filmu, a dla rezysera, tylko i wyłącznie.
Lueviel chyba mowisz o incepcji:<

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

ODPOWIEDZ