Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Szaman »

kubon pisze:Goście od Mantica nie potrafia malować :mrgreen:
niestety nie potrafia tez rzezbic :roll:

jest mnostwo dobrych rzezbiarzy, a oni zatrudniaja leszczy. jakis fenomen.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Fakt, wystarczy spojrzeć na naramiennik. Ale trudno mi sobie wyobrazić że nawet b. dobry malarz wyciśnie coś fajnego z tego ryja [-(
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Szaman pisze:
niestety nie potrafia tez rzezbic :roll:

jest mnostwo dobrych rzezbiarzy, a oni zatrudniaja leszczy. jakis fenomen.
chociaż szaman nie jest osobą do końca obiektywną ma jednak sporo racji. mantic jest jakieś 10-15 lat za GW w kwestii jakości modeli.
Szaman pisze:Fakt, wystarczy spojrzeć na naramiennik. Ale trudno mi sobie wyobrazić że nawet b. dobry malarz wyciśnie coś fajnego z tego ryja [-(
tu nawet nie chodzi o ryj ale o całokształt. by być konkurencyjnym (poza ceną) nie wystarczy wyrzeźbić czegoś co wygląda jak ork. figurka musi mieć to "coś", tę iskrę bożą. popatrzcie na 2 ostatnie armie z GW: skaveny i dark eldarzy a potem na modele z mantica, które imo wyglądają jak lepione z plasteliny. całym sercem jestem z manticiem, życzę im wszystkiego naj, ale jeszcze długa droga przed nimi.
Obrazek

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Mantic zatrudnia rzeźbiarzy, którzy nie biorą dużo kasy za swe prace a to nie jest za dobry pomysł bo kto będzie kupował brzydkie figurki? Co prawda mieli parę przebłysków w stylu fajne ghule i zombi, ale jednak większość rzeczy, które ostatnio wypuszczają nie jest jakaś fenomenalna.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Dobra broniłem mantica - i mam nadzieje, że i w tym przypadku wine będzie można zrzucić na studio malarskie.
Dlaczego tak mówie - ano wystarczy popatrzec na krasnale - te na ich stronie odrzucają. W Krakowie mamy pomalowane dwarfy z mantica....wygladaja miodnie i zajefajnie!
Chociaż faktycznie ten :"goblin" wygląda jak niedorozwinięty :/ Pocieszam sie tym, że na ramce bedzie kilka główek...
WRU; nie jest do konca tak jak myślisz, popatrz na braci Perry. Robią dla GW? Tak.
Robią swoje figurki (szczególnie plastiki z okresu wojny róż)? Robia...
Porównaj ceny - GW; Goldswords - 10 figurek 25Ł
Europejscy najemnicy (wojna róż) 40 figurek 17Ł (można złożyć kuszników, strzelców i pikinierów) - rzeźbieni przez braci Perry.
I błagam nie pier*** mi to o wielkiej ilości bitsów na ramce...
Nic to mantic jest jaki jest, chce zobaczyć tego orka pomalowanego przez kogos innego, wtedy ocenie
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

Mam wrażenie, że im Mantic idzie dalej w las, tym figsy ma brzydsze. Chyba wyszli z założenia, że dzięki niskiej cenie, mogą sobie darować jakość, bo ludzie i tak kupią.

To nie jest zarzut tylko hipoteza! Bo z marketingowego punktu widzenia mogą wyjść na tym lepiej.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

o moja obiektwnosc nie musicie sie martwic - cyrografu z GW nie podpisalem, mamy wolnosc slowa ;)

nie trzeba porownywac Mantica do GW - wystarczy do podobnych firm. dobrym przykladem jest Warlord - firma z tego samego miasta, prowadzona rowniez przez bylych pracownikow GW. Warlord bije Mantica na glowe! plastiki dla Perrych, Warlorda czy Mantica robi ta sama firma, wiec wina lezy tylko i wylacznie po stronie kiepskich rzezbiarzy Mantica.
Motorek pisze:Mam wrażenie, że im Mantic idzie dalej w las, tym figsy ma brzydsze. Chyba wyszli z założenia, że dzięki niskiej cenie, mogą sobie darować jakość, bo ludzie i tak kupią.
niestety tak to wyglada...
Motorek pisze:To nie jest zarzut tylko hipoteza! Bo z marketingowego punktu widzenia mogą wyjść na tym lepiej.
szczerze watpie :?
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Szaman pisze: szczerze watpie :?
Nie wiem - poczytaj opinie na forum mantica...sa tak samo pochlebne jak te o lalkach gw na stronie GW ;)
Ale co do warlorda/perry zgadzam sie z tobą Szaman
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

MagisterMilitum pisze:W Krakowie mamy pomalowane dwarfy z mantica....wygladaja miodnie i zajefajnie!
Jakbyś miał jakieś fotki, albo muglbyś cyknąć jakoś przy okazji to chętnie zobaczę :) . (i uprzedzając komentarze, nie jest to uszczypliwa uwaga :wink: )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Kolega Trollen (jest na tym forum) mam nadzieje, że sie nie obrazi (tak tez jest z krk)
http://www.coolminiornot.com/index/what ... /id/270803
Jak bede miał chwilke poproszę o fotki sklepowych dwarfów. Ale już zdjęcia Trolena pokazują, że da sie z nich cos wyciągnąć ładnym malowaniem
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Mantic chce robić figsy tak różne od GW żeby nikt ich nie posądził o kopowianie a jednocześnie chcą by idealnie posowały do Warhammera.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Różne to nie to samo co brzydsze.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Abysal dwarfy już w sklepie w Krakowie - już je macałem - hmmm nawet ok, tylko trzeba je ładnie pomalowac
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Pamiętajcie panowie, że ten ork to 3-up. Wiele problemów na nim widocznych będzie niezauważalnych, gdy skurczy się do 28mm :wink:

IMO reklamowanie nowości za pomocą 3-upów jest złym ruchem ze strony Mantica z tego właśnie powodu, no ale cóż...

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

niezły ten ork nawet 8)

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Ork fajny, ale łeb ma fatalny.
Natomist snotling fajny.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Do chadecji się nowe rzeczy pokazały:
Obrazek
Obrazek

Ten środkowy Lord mi się najbardziej podoba i jest niezłą figurką, reszta średnia.
Całość dostępna na blogu
http://www.manticblog.com/

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Jezusie nazarejski - niech oni zmienia studio malarskie #-o #-o Oni im tak je*** figurki , że głowa mała!!
ten obsydianowy ogon....ten budyń udający nie wiadomo co...
Lord i mag ok centaur taki sobie...
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Moim zdaniem mag z dupy, Lord extra, centaur OK nawet bardzo ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

wszystkie całkiem spoko

ODPOWIEDZ