Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: wru »

Fajne figsy, ale lipnie pomalowane.

ps. dostajecie jeszcze te darmowe ghule? mi cały czas przychodzą :mrgreen:
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Nie wiem co Wy widzicie w tym lordzie, ta figurka to koszmar #-o wyglada jakby go z 40-stki wyciagneli. Centaur i mag sa bardzo fajni.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Arqueek -> a wiesz co to tzw. "opinia osobista"?? #-o Jak z 40k to wyglądał jak miał te "rury" podoczepiane do broni :P
wru -> ciesz sie, może złożysz hordę :P
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Chyba o to im chodziło żeby wygladał jak z 40K ;)
Ale jaet fajny, ma taką ,,wyrazistą" rzeźbę, czego czasem brakuje u innych modeli Mantica

@wru No Rastiemu np. przyszli wczoraj ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

kubon pisze:@wru No Rastiemu np. przyszli wczoraj ;)
można jeszcze zamawiać?
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja to zamówiłem dobre parę miesięcy temu :P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Byczek ciekawy, lord mi trochę przypomina nieodżałowanej pamięci Megatrona z 1 generacji transfów (Galvatron to już była lipka hehe)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Jakby ktoś był zainteresowany, to panowie grają w tą planszówkę od Mantica:
http://www.youtube.com/watch?v=hB3ZOtBb ... ture=feedu

Moim zdaniem bardzo prosta i przyjemna gra :) Jeśli cena będzie przystępna to zakupie na pewno.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

RRP 35Ł, w Waylandach czy innych Maelstromach pewnie bliżej 31Ł. Ponadto wewnątrz każdego pudełka znajduje się voucher na 5Ł w produktach Mantica, więc część wydatku się niejako zwraca :wink:

W pudełku jest 5 krasnali z tarczami i bijakami, 2 z dwuręcznymi młotami, 12 szkieletów, 10 szkieletów pancernych oraz bliżej nieokreślona liczba płytek i żetonów. Wszystkie modele są na pełnych Manticowych wypraskach, więc w zestawie są też dodatkowe bitsy, krasnoludzki mastiff (pieszczotliwie nazywany 'grenade dog' na BGG :lol2:) , szkieletowe psy, leżący krasnal itp. Zważywszy na to, że 30 lalek Mantica to wydatek rzędu 22Ł, cena 35-5Ł jest IMO rozsądna, choć to też zależy od jakości i ilości elementów tekturowych :wink:

Sama gra wygląda fajnie, bez fajerwerków ale frajda jest, kostki są i trochę myślenia też. Czepić się mogę dwóch rzeczy. O wiele wygodniejszą opcją byłyby wg. mnie karty aktywacji zamiast żetonów, ale zdaję sobie sprawę, że dodatkowe drukowanie kart byłoby droższe niż dorzucenie żetonów do istniejącej kartonowej wypraski z płytkami :roll: W sumie karty można sobie zrobić metodą chałupniczą - wydruk na papierze technicznym, wyciąć i włożyć w koszulki - więc w sumie jest to do obejścia. No i wygląda na to, że w 90% przypadków krasnale będą chodzić i walczyć bokiem, co trochę razi moje poczucie estetyki :P

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

po raz pierwszy bede narzekał. niech Mantic zostanie przy robieniu figurek. Elementy wygladaja na kiepskie, mechanika, jak to mantic prosta....nie 35ł za to bym nie dał. Podobna cene ma claustrophobia wykonanie i mechanika lepsze.
Po przeliczeniu gra w polsce bedzie kosztowac pewnie kolo 150zł...wole dolozyc 100 i kupic sobie runebounda.
Niestety DKH nie dla mnie
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

jak na razie mantic u mnie łapie minusy.
zamówiłem 2 hordy ghuli - każda według opisu składająca z 2x20 ghuli + metalowy ghast torso
no i przyszły bez ghastów :/
napisałem do nich już 2 maile i żadnej odpowiedzi.
oj, z takim postępowaniem daleko nie zajdą.
pomijam fakt, że nie mam ochoty niczego więcej od nich kupować...
Obrazek

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

do nich najlepiej dzwonic - niestety
Ale moga cie milo zaskoczyc reklamacja... 8)
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

wczoraj dostałem maila.
brakujące torsy ghastów zostaną mi dosłane.
uff...
Obrazek

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Kolejna promocja: do każdego zamówienia powyżej 50Ł w ichnim sklepie Mantic dorzuca figurkę goblina, posypkę Army Paintera, cążki i pędzel. Do wyczerpania zapasów.

Co więcej, wciąż obowiązuje promocja 'Deluxe Your Order' (i nie znalazłem żadnej informacji, że nie łączy się z powyższą) - do zamówienia powyżej 50Ł ichnia torba za dopłatę 5Ł.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

http://www.manticgames.com/Shop-Home/Orcs.html

Panowie z Mantica zaczynaja sie cenić ;) Ceny już niestety nie tzk przyjemne jak kiedyś, a figurki IMO zostawiaja wiele do zyczenia
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Cenic?
30 orków mantica = 25ł
10 orków GW = 18ł.....
30 orków GW = 54ł
Chyba widac jasno kto sie ceni. MG dawno zapowiadali już , że ceny orków beda wyższe niż innych figurek, ot po prostu wiecej materiału na nie idzie. Czy sa ładne? Nie wiem, chce zobaczyć wypraski, ten wypłosz na zdjęciu to 3up i do tego dupnie pomalowany. Nauczyłem sie na ich krasnoludach, że nie należy oceniać ich figurek przed wzięciem tego do reki. Krasnale mi sie nie podobały kiedy oglądałem je na www, kiedy zobaczyłem je na żywca....cóż sa naprawdę ładne (imho)
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

No cenic cenić. Na dwarfy poszło też obstawiam poszło wiecej materiału niz na elfy a jednak cena sie nie zmieniła. Od wprowadzenia chaos dwarfów mantic zaczął nieźle podnosić ceny. Teraz za kase z 30 orków mam prawie kase na 60 dwarfików wiec IMO zaczynaja szaleć. Choć musiałbym zobaczyc zielonych na żywo. Moze nadaży sie okazja jak kumpel zacznie grać.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

ale kolega zdaje sobie sprawe ze manticowe chaos dwarfy to ; pełne wypraski dwarfów + metalowe elementy (korpusy, gllowy, bronie, tarcze itd, itp)
Nie na dwarfy nie poszło wiecej materiału niz na poprzednie elfy czy undedy - proponuje popytac kogos kto zna sie na odlewnictwie dla potwierdzenia moich słów :)
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Nie powiedziałbym że tyle samo ;) Mam i Elfy i Dwarfy z Mantica i dwarfy choc są prawie tej samej wysokosci (różnica 2 mm) są chyba z 3/4 razy grubsze od długouchych :P Ale w sumie nie znam sie na tym faktycznie :mrgreen:
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Czyli na orki poszło 2x więcej materiału w związku z czym rozumiem że figsy będą dwukrotnie większe niż np. dwarfy tak? Szczerze mówiąc nie wydaje mi się. Jestem skłonny uwierzyć że na orki poszło więcej materiału co podyktowało wyższą cenę. Nie sądzę jednak aby ta cena była adekwatnie wyższa... Zresztą co przeciętnego zbieracza figurek obchodzą koszty produkcji? Każdy chce mieć po prostu fajne figurki po jak najlepszej cenie a ta staje się coraz mniej atrakcyjna. Imo mantic pomału traci swój jedyny atut.

ODPOWIEDZ