EuroEmpire Gotiha v1.1
EuroEmpire Gotiha v1.1
1 Arch Lector of Sigmar @ 320.0 Pts
General; Prayers of Sigmar
Armour of Meteoric Iron [25.0]
Dawnstone [25.0]
Van Horstman's Speculum [30.0]
Sword of Might [15.0]
1 War Altar @ [0.0] Pts
1 Wizard Lord @ 240.0 Pts
Magic Level 4
Rod of Power [30.0]
1 Battle Wizard @ 115.0 Pts
Magic Level 2
Sceptre of Stability [15.0]
1 Captain @ 83.0 Pts
Full Plate Armor; Battle Standard
1 Master Engineer @ 65.0 Pts
36 Halberdiers @ 222.0 Pts
Musician
1 Sergeant @ [8.0] Pts
5 Detachment - Free Company @ [25.0] Pts
37 Halberdiers @ 227.0 Pts
Musician
1 Sergeant @ [8.0] Pts
Musician
1 Sergeant @ [8.0] Pts
15 Free Company @ 79.0 Pts
Musician
1 Great Cannon @ 100.0 Pts
1 Mortar @ 75.0 Pts
1 Mortar @ 75.0 Pts
1 Mortar @ 75.0 Pts
33 Greatswords @ 395.0 Pts
Standard; Musician
1 Count's Champion @ [12.0] Pts
Models in Army: 194
Total Army Cost: 2398.0
Czymś takim zamieżam grać na najbliższych lokalach i prawdopodobnie w Białymstoku. Rozpiska się sprawdza i gra
się nią bardzo dobrze. Wrzystkie odziały oprócz GS są tańsze niż 200pkt i nie mają sztandarów więc ich starta nie
boli. Z drugiej strony kloce 37-38 halbard bardzo dobrze kombują się z shadowem i 1-2 czary wystarczą by wygrać
z lepszymi odziałami. Z tego też powodu magię mam wymaksowaną (rod of power) więc zwykle ten 1-2 kluczowe
czary wchodzą. 2 magów z shadowem daje mi pewność że wylosuje wrzystkie ważne czary oraz co ważniejsze
możliwość rzucania 2 zerówek każej turze. Jednak najwiękrzą siłą tej rozpiski jest strzelanie w postaci 3 mortarów
i 2 canonów + inżynier które w parze z obniżaniem T robi naprawdę dużo
Największym problemem jest to że nie mam połowy modeli
General; Prayers of Sigmar
Armour of Meteoric Iron [25.0]
Dawnstone [25.0]
Van Horstman's Speculum [30.0]
Sword of Might [15.0]
1 War Altar @ [0.0] Pts
1 Wizard Lord @ 240.0 Pts
Magic Level 4
Rod of Power [30.0]
1 Battle Wizard @ 115.0 Pts
Magic Level 2
Sceptre of Stability [15.0]
1 Captain @ 83.0 Pts
Full Plate Armor; Battle Standard
1 Master Engineer @ 65.0 Pts
36 Halberdiers @ 222.0 Pts
Musician
1 Sergeant @ [8.0] Pts
Musician
1 Sergeant @ [8.0] Pts
Musician
1 Sergeant @ [8.0] Pts
15 Free Company @ 79.0 Pts
Musician
1 Mortar @ 75.0 Pts
1 Mortar @ 75.0 Pts
1 Mortar @ 75.0 Pts
33 Greatswords @ 395.0 Pts
Standard; Musician
1 Count's Champion @ [12.0] Pts
Models in Army: 194
Total Army Cost: 2398.0
Czymś takim zamieżam grać na najbliższych lokalach i prawdopodobnie w Białymstoku. Rozpiska się sprawdza i gra
się nią bardzo dobrze. Wrzystkie odziały oprócz GS są tańsze niż 200pkt i nie mają sztandarów więc ich starta nie
boli. Z drugiej strony kloce 37-38 halbard bardzo dobrze kombują się z shadowem i 1-2 czary wystarczą by wygrać
z lepszymi odziałami. Z tego też powodu magię mam wymaksowaną (rod of power) więc zwykle ten 1-2 kluczowe
czary wchodzą. 2 magów z shadowem daje mi pewność że wylosuje wrzystkie ważne czary oraz co ważniejsze
możliwość rzucania 2 zerówek każej turze. Jednak najwiękrzą siłą tej rozpiski jest strzelanie w postaci 3 mortarów
i 2 canonów + inżynier które w parze z obniżaniem T robi naprawdę dużo
Największym problemem jest to że nie mam połowy modeli
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, o 22:05 przez gotih, łącznie zmieniany 1 raz.
Ej, całkiem sensownie to wygląda, jedynie bym wcisnął jakoś sztandary na te unity, tak naprawde to nic nie szkodzi, drogie jakoś nie są, no i ten bsb mieciutki, przydałoby sie mu chociaz durny hełm wrzucić
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
ostatnio ciekawy fakt braku tanka.. z jednej strony się nie dziwię bo żadko się jednak spłaca... 300pkt. które trzyma czasem mniej albo nie połowi droższych regimentów
bardzo ładna rozpiska... ale próbował bym zmieścić chociaż jedną 30 flagelantów...
bardzo ładna rozpiska... ale próbował bym zmieścić chociaż jedną 30 flagelantów...
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Ta rozpiska jest moim zdaniem turbo kozacka!
Jutro będę grał z Gotihem i jestem na minusie od początku. Jestem ciekaw ile moim demonom uda się z tym ugrać, ale łatwej przeprawy nie będzie....
Jutro będę grał z Gotihem i jestem na minusie od początku. Jestem ciekaw ile moim demonom uda się z tym ugrać, ale łatwej przeprawy nie będzie....
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Ty mi lepiej Tutaj napisz tutaj jak ja mam przeciwko temu grać.....
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Tutaj przecież też może się wypowiedzeć
GOD! IMPERIUM ZACZYNA MYŚLEĆ! nice
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jeszcze nie to co trzeba, ale już blislo, blisko, coraz bliżej..
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Niezła rozpa, na szczęscie zupełnie inna od mojej Ciekawym pomysłem są te piątki free companies, choć nie wiem czy nie lepiej by zrobić ich jedną 10tkę (bo piątka nie rozwali nawet harpii).
Wózek Ci sie sprawdza? Bo mi się wydaje, że zbyt łatwo go teraz zdjąć i tym samym 400pkt idzie się j***ć. Papierz natomiast świetnie działa w GSach, daje im hate i wyzywa na challange co lepszych kozaków a i rozwalić ten klocek razem z nim jest znacznie trudniej niż papierza na wózku.
PS. Z empire mam ten sam problem co i Ty, mam do Bitwy o Bialystok do dokupienia i domalowania ok 100 modeli....
Wózek Ci sie sprawdza? Bo mi się wydaje, że zbyt łatwo go teraz zdjąć i tym samym 400pkt idzie się j***ć. Papierz natomiast świetnie działa w GSach, daje im hate i wyzywa na challange co lepszych kozaków a i rozwalić ten klocek razem z nim jest znacznie trudniej niż papierza na wózku.
PS. Z empire mam ten sam problem co i Ty, mam do Bitwy o Bialystok do dokupienia i domalowania ok 100 modeli....
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Na papierze wygląda strasznie, ale 20:0 zrobiłem na tym.
ale ale
-wygrałem rzut na zaczynanie
-Gotih IMO zbyt agresywnie zagrał altarem przez co go głupio stracił, mógł stać nim z tyłu i dawać liderkę 9 armii, tak to została mu liderka 7 w 75% obniżona przez mój baner do 5....
Demony to nie armia, na którą można bezkarnie wylecieć takim modelem do przodu.
-Zaskoczył mnie też pare razy wyborem rzucanych czarów, ja bym inaczej kostki rozlokował
-Ogólnie zmieniłbym małemu magu lore na jakiś inny, np daeth lub fire. Daje to większe pole do manewru.
-Halabardnikom dałbym sztandary
Nadal uważam, że to mocna rozpiska. Zapas modeli w oddziałach sprawia, że prawie zawsze w 1 turze mają te swoje 30 ataków, z brzytwą i obniżaniem ws, i, s czy t daje radę.
ale ale
-wygrałem rzut na zaczynanie
-Gotih IMO zbyt agresywnie zagrał altarem przez co go głupio stracił, mógł stać nim z tyłu i dawać liderkę 9 armii, tak to została mu liderka 7 w 75% obniżona przez mój baner do 5....
Demony to nie armia, na którą można bezkarnie wylecieć takim modelem do przodu.
-Zaskoczył mnie też pare razy wyborem rzucanych czarów, ja bym inaczej kostki rozlokował
-Ogólnie zmieniłbym małemu magu lore na jakiś inny, np daeth lub fire. Daje to większe pole do manewru.
-Halabardnikom dałbym sztandary
Nadal uważam, że to mocna rozpiska. Zapas modeli w oddziałach sprawia, że prawie zawsze w 1 turze mają te swoje 30 ataków, z brzytwą i obniżaniem ws, i, s czy t daje radę.
armia empire bez czołgu je strasznie papierowa więc musiałem zabić w strzelaniu odpowiednio dużo blodzi żeby się nie przejechały po całej armii. O wyniku przesądziło głównie to że z podwójnego odgięcia twoich blodków nic nie wyszło i miałem tak naprawdę 1 turę strezlania, gdzie jescze na 11 wardów 7 zdałeś. Altarem faktycznie źle zagrałem ale to dlatego bo jakoś do mnie nie dotarło że masz championa w flamerach, co pozwoliłło GUO uniknąć challanga.
Co do twoich uwag:
- innego loru nie wezmę bo nie mogę sobie pozwolić na niewylosowanie jakiegoś ważnego czaru z shadowa
-z naszej bitwy nie wynikło ani razu że sztandar by się gdzieś przydał więc nadal nie widzę powodu by je dawać
Co do twoich uwag:
- innego loru nie wezmę bo nie mogę sobie pozwolić na niewylosowanie jakiegoś ważnego czaru z shadowa
-z naszej bitwy nie wynikło ani razu że sztandar by się gdzieś przydał więc nadal nie widzę powodu by je dawać
Po przemyśleniu spróbuję zagrać na tym motywie: ołtarz + 2magów shadow. Ołtarz jedynie ze względu na całą magię light, którą można rzucać z dwóch kostek oraz szarżę na jakieś śmiecie typu harpie. Mi póki co wystarczała na 2400pkt liderka w 12 calach btw
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!