HE Euro 2400
HE Euro 2400
Archamage [360 pts]
- Book of Hoeth
- Level 4
- Lore of Life
Mage [160 pts]
- Level 2
- Seerstaff
- High Magic
Bsb [168 pts]
- Great Weapon
- Armour of Caledor
- Guardina Phoenix
14 x First Archers [189 pts]
- Fcg
- Banner of Eternal Flame
14 x Archers [179 pts]
- Fcg
29 x Spearelves [257 pts]
- Fcg
7 x Swordmasters [105 pts]
28 x White Lions [475 pts]
- Fcg
- Banner of Swiftness
- Amulet of Light
2 x Bolt Thrower [200 pts]
4 x Great Eagles [200 pts]
Armia wydaje mi sie dobra,orly rozwalaja maszyny i smieci, swodmasterzy strasza flanki itp. whitelionsi kosza, magowie wciagaja i lecza... co myslicie?
- Book of Hoeth
- Level 4
- Lore of Life
Mage [160 pts]
- Level 2
- Seerstaff
- High Magic
Bsb [168 pts]
- Great Weapon
- Armour of Caledor
- Guardina Phoenix
- Fcg
14 x Archers [179 pts]
- Fcg
- Fcg
- Fcg
- Banner of Swiftness
- Amulet of Light
Armia wydaje mi sie dobra,orly rozwalaja maszyny i smieci, swodmasterzy strasza flanki itp. whitelionsi kosza, magowie wciagaja i lecza... co myslicie?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, o 17:50 przez Korhil, łącznie zmieniany 4 razy.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
- Młody Pajak
- Kradziej
Daj więcej łuków, badź spearów. Ewentualnie daj 3x6 swordów.
Na ojro nielegalna.
WL kosztują ponad 450 pkt.
pzdr!
WL kosztują ponad 450 pkt.
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
bys poczytal troche ojro to bys wiedzial ze he moga do 500pkt.
rozpa imho nudna jak flaki z olejem jedyna swierzosc to te SW ale raczej nie dadza rady, wymienil bym na DP.
rozpa imho nudna jak flaki z olejem jedyna swierzosc to te SW ale raczej nie dadza rady, wymienil bym na DP.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
no jak wstawie dp to juz wgl nie bedzie nudna. na prawde za te komentarze uwielbiam to forum - wstawisz rozpiske de facto odbiegajaca od innych chociazby lorami i nie czesto uzywanymi sw ale i tak uslyszysz ze nudna... bardzo mi przykro ze was nie ciekawi - nastepna bedzie na lothrenach, silver helmach i bolcach bo to chociaz nie bedzie nudne...
edit: dalem malemu magowi high magic - wg mnie lepsza opcja
imho nie, lepiej shadow, bo z seerem bierzesz obnirzanie sily i tafa i jak obnirzysz sile a potem poleca dwelersy z arcy to przeciwnik ma czoko.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Relosu a ktory mongol wpusci ci obnizanie S jak masz dwellersy na ksiazce?
Na He to grywam a nie gram nimi i moge z tej perspektywy cos napisac co najwyzej. Wydaje mi sie ze 7SM to sredni pomysl w tej edycji - jest sporo lekkiego strzelania na stolach jednak i raczej dosc szybko zejda. Do tego w cc i tak raczej sie zloza skoro przeciwnik oddaje a przy rozmiarach klockow to az tak znacznych strat raczej nie zrobia imo.
Na He to grywam a nie gram nimi i moge z tej perspektywy cos napisac co najwyzej. Wydaje mi sie ze 7SM to sredni pomysl w tej edycji - jest sporo lekkiego strzelania na stolach jednak i raczej dosc szybko zejda. Do tego w cc i tak raczej sie zloza skoro przeciwnik oddaje a przy rozmiarach klockow to az tak znacznych strat raczej nie zrobia imo.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
z tymi rozpiskami na forum wg mnie jest jeden problem, nikt pozniej nie informuje jak sie one sprawdziły. Moze napisz jakas mini relacje. jak poszlo z tymi shadow wariorami.Korhil pisze:no jak wstawie dp to juz wgl nie bedzie nudna. na prawde za te komentarze uwielbiam to forum - wstawisz rozpiske de facto odbiegajaca od innych chociazby lorami i nie czesto uzywanymi sw ale i tak uslyszysz ze nudna... bardzo mi przykro ze was nie ciekawi - nastepna bedzie na lothrenach, silver helmach i bolcach bo to chociaz nie bedzie nudne...
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
no wiec w ta sobote moze bede testowal bardziej i za tydzien pewnie tez, jak na razie gralem jedna bitwe i wlasnie to mi podrzucilo pomysl high magic, a shadow warriorsi sie ani nie sprawdzili ani niesprawdzili bo gralem z wampirami standardowym w miare - grave gurad, drakenhoff, +1 do hita, duzo ghouli, coach, bohaterowie chyba standardowo raczej, korona etc. 11 9 mniej wiecej wygralem - shadow warriorsi udawali cala gre ze ich nie ma
gdzie masz championów na corach?
jak masz jakieś wolne punkty to dorzuć WL na maxa (tak by kosztowali te 495-500 pkt).
Za resztę wrzuć więcej włóczników. Taka 35-40 w hordzie wygląda już super i raczej ciężko ja przegnać ze stołu (szczególnie jak masz jakiś augment fajny pod ręką).
co robią te 7 SM? to samo co SW.. (to by było łącznie ok 350 pkt utopionych, czyli ze 21 WL FCG)
jak masz jakieś wolne punkty to dorzuć WL na maxa (tak by kosztowali te 495-500 pkt).
Za resztę wrzuć więcej włóczników. Taka 35-40 w hordzie wygląda już super i raczej ciężko ja przegnać ze stołu (szczególnie jak masz jakiś augment fajny pod ręką).
co robią te 7 SM? to samo co SW.. (to by było łącznie ok 350 pkt utopionych, czyli ze 21 WL FCG)
championow nie ma - po co? jakos nie widze potrzeby brania takowych - pewnie o czyms nie wiem, wiec nardzo prosze mi wyjasnic . co do swordmasterow - nie zrezygnuje z nich jak na razie swietnie mi sie sprawdzaja. groza szarzami na boki, wspieraja speary, bronia lucznikow, jak dla mnie dobry unit, aczkolwiek rozwazam zamiane na wl... jedna z bardzo waznych zalet tak sm jak i sw jest to ze przeciwnik sie ich nie spodziewa - wiekszosc strzelania i tak pojdzie w orly/sw to raz wiec sm raczej nic nie grozi, po drugie ludzie czesto nie doceniaja ich sily - 7 wydaje sie malo grozna a moze przywalic...
jeśli chodzi o championów to przeczytaj uważnie zasady pojedynków.
Dla zobrazowania sobie tego załóż że w klocek 15 łuczników z championem wpada lord na stardragonie. Odpowiedz na pytanie: Czemu smok utknął w tym klocku łuczników?
A co do SM, widziałem jak 10 WL z muzykiem się sprawdzają, to może i SM tez dają radę, ale tego jeszcze nie widziałem.
Dla zobrazowania sobie tego załóż że w klocek 15 łuczników z championem wpada lord na stardragonie. Odpowiedz na pytanie: Czemu smok utknął w tym klocku łuczników?
A co do SM, widziałem jak 10 WL z muzykiem się sprawdzają, to może i SM tez dają radę, ale tego jeszcze nie widziałem.
czempionow wstawiam - historia ze stardragonie mi sie podoba a sm no mi sie sprawdzaja - szczegolnie element zaskoczenia jest fajny - zlekcewazeni moga nabic ze 4 razy tyle co kosztuja na luzie...
Archamage [360 pts]
- Book of Hoeth
- Level 4
- Lore of Life
Mage [160 pts]
- Level 2
- Seerstaff
- High Magic
Bsb [168 pts]
- Great Weapon
- Armour of Caledor
- Guardina Phoenix
- Fcg
14 x Archers [179 pts]
- Fcg
- Fcg
- Fcg
- Banner of Swiftness
- Amulet of Light
za shadow warriorsow wstawilem bolce - jak dla mnie lepszy wybor...
- Book of Hoeth
- Level 4
- Lore of Life
Mage [160 pts]
- Level 2
- Seerstaff
- High Magic
Bsb [168 pts]
- Great Weapon
- Armour of Caledor
- Guardina Phoenix
- Fcg
14 x Archers [179 pts]
- Fcg
- Fcg
- Fcg
- Banner of Swiftness
- Amulet of Light
za shadow warriorsow wstawilem bolce - jak dla mnie lepszy wybor...