ps. dostajecie jeszcze te darmowe ghule? mi cały czas przychodzą
Mantic Games - konkurent dla GW?
Re: Mantic Games - konkurent dla GW?
Fajne figsy, ale lipnie pomalowane.
Come crawling faster, obey your Master...
- General Baga
- Kradziej
Arqueek -> a wiesz co to tzw. "opinia osobista"??
Jak z 40k to wyglądał jak miał te "rury" podoczepiane do broni
wru -> ciesz sie, może złożysz hordę
wru -> ciesz sie, może złożysz hordę
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Chyba o to im chodziło żeby wygladał jak z 40K
Ale jaet fajny, ma taką ,,wyrazistą" rzeźbę, czego czasem brakuje u innych modeli Mantica
@wru No Rastiemu np. przyszli wczoraj
Ale jaet fajny, ma taką ,,wyrazistą" rzeźbę, czego czasem brakuje u innych modeli Mantica
@wru No Rastiemu np. przyszli wczoraj
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Jakby ktoś był zainteresowany, to panowie grają w tą planszówkę od Mantica:
http://www.youtube.com/watch?v=hB3ZOtBb ... ture=feedu
Moim zdaniem bardzo prosta i przyjemna gra
Jeśli cena będzie przystępna to zakupie na pewno.
http://www.youtube.com/watch?v=hB3ZOtBb ... ture=feedu
Moim zdaniem bardzo prosta i przyjemna gra
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
RRP 35Ł, w Waylandach czy innych Maelstromach pewnie bliżej 31Ł. Ponadto wewnątrz każdego pudełka znajduje się voucher na 5Ł w produktach Mantica, więc część wydatku się niejako zwraca
W pudełku jest 5 krasnali z tarczami i bijakami, 2 z dwuręcznymi młotami, 12 szkieletów, 10 szkieletów pancernych oraz bliżej nieokreślona liczba płytek i żetonów. Wszystkie modele są na pełnych Manticowych wypraskach, więc w zestawie są też dodatkowe bitsy, krasnoludzki mastiff (pieszczotliwie nazywany 'grenade dog' na BGG
) , szkieletowe psy, leżący krasnal itp. Zważywszy na to, że 30 lalek Mantica to wydatek rzędu 22Ł, cena 35-5Ł jest IMO rozsądna, choć to też zależy od jakości i ilości elementów tekturowych
Sama gra wygląda fajnie, bez fajerwerków ale frajda jest, kostki są i trochę myślenia też. Czepić się mogę dwóch rzeczy. O wiele wygodniejszą opcją byłyby wg. mnie karty aktywacji zamiast żetonów, ale zdaję sobie sprawę, że dodatkowe drukowanie kart byłoby droższe niż dorzucenie żetonów do istniejącej kartonowej wypraski z płytkami
W sumie karty można sobie zrobić metodą chałupniczą - wydruk na papierze technicznym, wyciąć i włożyć w koszulki - więc w sumie jest to do obejścia. No i wygląda na to, że w 90% przypadków krasnale będą chodzić i walczyć bokiem, co trochę razi moje poczucie estetyki 
W pudełku jest 5 krasnali z tarczami i bijakami, 2 z dwuręcznymi młotami, 12 szkieletów, 10 szkieletów pancernych oraz bliżej nieokreślona liczba płytek i żetonów. Wszystkie modele są na pełnych Manticowych wypraskach, więc w zestawie są też dodatkowe bitsy, krasnoludzki mastiff (pieszczotliwie nazywany 'grenade dog' na BGG
Sama gra wygląda fajnie, bez fajerwerków ale frajda jest, kostki są i trochę myślenia też. Czepić się mogę dwóch rzeczy. O wiele wygodniejszą opcją byłyby wg. mnie karty aktywacji zamiast żetonów, ale zdaję sobie sprawę, że dodatkowe drukowanie kart byłoby droższe niż dorzucenie żetonów do istniejącej kartonowej wypraski z płytkami
- General Baga
- Kradziej
po raz pierwszy bede narzekał. niech Mantic zostanie przy robieniu figurek. Elementy wygladaja na kiepskie, mechanika, jak to mantic prosta....nie 35ł za to bym nie dał. Podobna cene ma claustrophobia wykonanie i mechanika lepsze.
Po przeliczeniu gra w polsce bedzie kosztowac pewnie kolo 150zł...wole dolozyc 100 i kupic sobie runebounda.
Niestety DKH nie dla mnie
Po przeliczeniu gra w polsce bedzie kosztowac pewnie kolo 150zł...wole dolozyc 100 i kupic sobie runebounda.
Niestety DKH nie dla mnie
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
jak na razie mantic u mnie łapie minusy.
zamówiłem 2 hordy ghuli - każda według opisu składająca z 2x20 ghuli + metalowy ghast torso
no i przyszły bez ghastów :/
napisałem do nich już 2 maile i żadnej odpowiedzi.
oj, z takim postępowaniem daleko nie zajdą.
pomijam fakt, że nie mam ochoty niczego więcej od nich kupować...
zamówiłem 2 hordy ghuli - każda według opisu składająca z 2x20 ghuli + metalowy ghast torso
no i przyszły bez ghastów :/
napisałem do nich już 2 maile i żadnej odpowiedzi.
oj, z takim postępowaniem daleko nie zajdą.
pomijam fakt, że nie mam ochoty niczego więcej od nich kupować...
- General Baga
- Kradziej
do nich najlepiej dzwonic - niestety
Ale moga cie milo zaskoczyc reklamacja...
Ale moga cie milo zaskoczyc reklamacja...
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Kolejna promocja: do każdego zamówienia powyżej 50Ł w ichnim sklepie Mantic dorzuca figurkę goblina, posypkę Army Paintera, cążki i pędzel. Do wyczerpania zapasów.
Co więcej, wciąż obowiązuje promocja 'Deluxe Your Order' (i nie znalazłem żadnej informacji, że nie łączy się z powyższą) - do zamówienia powyżej 50Ł ichnia torba za dopłatę 5Ł.
Co więcej, wciąż obowiązuje promocja 'Deluxe Your Order' (i nie znalazłem żadnej informacji, że nie łączy się z powyższą) - do zamówienia powyżej 50Ł ichnia torba za dopłatę 5Ł.
http://www.manticgames.com/Shop-Home/Orcs.html
Panowie z Mantica zaczynaja sie cenić
Ceny już niestety nie tzk przyjemne jak kiedyś, a figurki IMO zostawiaja wiele do zyczenia
Panowie z Mantica zaczynaja sie cenić
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
- General Baga
- Kradziej
Cenic?
30 orków mantica = 25ł
10 orków GW = 18ł.....
30 orków GW = 54ł
Chyba widac jasno kto sie ceni. MG dawno zapowiadali już , że ceny orków beda wyższe niż innych figurek, ot po prostu wiecej materiału na nie idzie. Czy sa ładne? Nie wiem, chce zobaczyć wypraski, ten wypłosz na zdjęciu to 3up i do tego dupnie pomalowany. Nauczyłem sie na ich krasnoludach, że nie należy oceniać ich figurek przed wzięciem tego do reki. Krasnale mi sie nie podobały kiedy oglądałem je na www, kiedy zobaczyłem je na żywca....cóż sa naprawdę ładne (imho)
30 orków mantica = 25ł
10 orków GW = 18ł.....
30 orków GW = 54ł
Chyba widac jasno kto sie ceni. MG dawno zapowiadali już , że ceny orków beda wyższe niż innych figurek, ot po prostu wiecej materiału na nie idzie. Czy sa ładne? Nie wiem, chce zobaczyć wypraski, ten wypłosz na zdjęciu to 3up i do tego dupnie pomalowany. Nauczyłem sie na ich krasnoludach, że nie należy oceniać ich figurek przed wzięciem tego do reki. Krasnale mi sie nie podobały kiedy oglądałem je na www, kiedy zobaczyłem je na żywca....cóż sa naprawdę ładne (imho)
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
No cenic cenić. Na dwarfy poszło też obstawiam poszło wiecej materiału niz na elfy a jednak cena sie nie zmieniła. Od wprowadzenia chaos dwarfów mantic zaczął nieźle podnosić ceny. Teraz za kase z 30 orków mam prawie kase na 60 dwarfików wiec IMO zaczynaja szaleć. Choć musiałbym zobaczyc zielonych na żywo. Moze nadaży sie okazja jak kumpel zacznie grać.
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
- General Baga
- Kradziej
ale kolega zdaje sobie sprawe ze manticowe chaos dwarfy to ; pełne wypraski dwarfów + metalowe elementy (korpusy, gllowy, bronie, tarcze itd, itp)
Nie na dwarfy nie poszło wiecej materiału niz na poprzednie elfy czy undedy - proponuje popytac kogos kto zna sie na odlewnictwie dla potwierdzenia moich słów
Nie na dwarfy nie poszło wiecej materiału niz na poprzednie elfy czy undedy - proponuje popytac kogos kto zna sie na odlewnictwie dla potwierdzenia moich słów
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
Nie powiedziałbym że tyle samo
Mam i Elfy i Dwarfy z Mantica i dwarfy choc są prawie tej samej wysokosci (różnica 2 mm) są chyba z 3/4 razy grubsze od długouchych
Ale w sumie nie znam sie na tym faktycznie 
12/4/5
- Andronicus
- Chuck Norris
Czyli na orki poszło 2x więcej materiału w związku z czym rozumiem że figsy będą dwukrotnie większe niż np. dwarfy tak? Szczerze mówiąc nie wydaje mi się. Jestem skłonny uwierzyć że na orki poszło więcej materiału co podyktowało wyższą cenę. Nie sądzę jednak aby ta cena była adekwatnie wyższa... Zresztą co przeciętnego zbieracza figurek obchodzą koszty produkcji? Każdy chce mieć po prostu fajne figurki po jak najlepszej cenie a ta staje się coraz mniej atrakcyjna. Imo mantic pomału traci swój jedyny atut.