Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
nindza77
Wodzirej

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: nindza77 »

Jeśli cały box będzie wyglądał jak ten sztandarowiec to nie tylko wielkie brawa, ale i szybkie zamówienie do Mantica :D

Dzik też wporzo, ale jeździec ma ryj taki jakiś...
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

szczegółowo rzeźby nabrały detali

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

it's amazing... :shock2:
Widze ze sie rozkręcają ;) Elfy im nie wyszły, dwarfy srednio, undedy są naprawde dobra a orki. No jak narazie prezentują sie niesamowicie.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Wreszcie coś fajnego! żałuje tylko że dwarfy wydali tak wcześnie, może wyciągną wnioski z undedów i tego orka i zaczną wreszcie wypuszczać coś co cieszy oko :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

MagisterMilitum pisze:no to proszę;
http://www.beastsofwar.com/kings-of-war ... ders-view/
mnie wgniotło w fotel.....dla mnie GW moze sie schowac...
Ciekawe co powie szaman...
prosze bardzo - jak dla mnie slabizna... tylko sztandar mi sie podoba.
podtrzymuje opinie, ze Mantic ma slabiutkich rzezbiarzy.

w ogole nie przemawia do mnie styl Mantica - jedynie undeady daja rade, a i nie wszystkie.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

WoW... reszta armii w takim standardzie i coś czuję, że złożę nisko budżetową armię orków :D
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

ooo naprawdę niezłe =D>

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

No szacun się należy za te figsy orków.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Motorek
Mudżahedin

Post autor: Motorek »

Oby dwa orki rewelacyjne. Sztandar to do moich VC by basował ;)
Na kolejna armię nie mam siły, ale za tą ceną to może kupię odział czy dwa, co by pomalować i na półce postawić.
Bene mori praestat, quam trpiter vvere

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jak dla mnie pieszy jest nawet fajny, ale ten na dziku siedzi jakby mu ktoś kij w dupę wetknął, ogólnie jest słaby. Dzik spoko, widać że wzorują się na tym z GW.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

No przecież na bolcu siedzi :mrgreen:
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

nindza77 pisze:Jeśli cały box będzie wyglądał jak ten sztandarowiec to nie tylko wielkie brawa, ale i szybkie zamówienie do Mantica :D

Sztandarowy nie pochodzi z plastikowego zestawu - to metalowy sztandar armii z pudełka z bohaterami.

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Ten ork na dziku ma dość specyficzną (spłaszczoną) twarz, jak gdyby za młodu przeżył zderzenie z czymś ciężkim i twardym... na myśl przychodzi mi jedynie krasnoludzki młot dwuręczny ;)

A tak zupełnie serio - sztandarowy podoba mi się bardziej od tego herszta na dziku. Figurki są w miarę szczegółowe i lepiej wykonane niż dajmy na to krasnoludy, ale... nie do końca to do mnie trafia :) Nie mówię, że są słabe, ale mnie nie urzekły, może to po prostu kwestia gustu. Może jak zobaczę wymalowane, to mi podejdą ;)

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

http://www.youtube.com/watch?v=o8WVF2G8 ... ture=feedu - wypraski orkow.
Wyglądają nieźle, tylko nie wiem czemu koleś przykleił najgorsza (imho) głowę w zestawie do testowej figurki.
Zastanawia mnie tez, czy Roni nie widzi ze to studio malarskie niszczy mu figurki?
3up pomalowanego orka był OKROPNY, te goblino cosie jeszcze gorsze....a po obejrzeniu wyprasek musze powiedzieć ze sa ok
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

skleilem ostatnio 40 zombiakow Mantica - spodziewalem sie po Waszych zachwytach czegos zdecydowanie lepszego. technologia odlewow z prehistorii, wybor opcji jak w spozywczym za komuny (w erze multipartow :!: :roll: ) - jak dla mnie cena nie rekompensuje slabej jakosci :?
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

i tak to są najlepsze wzory na rynku teraz

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

E tam, zombiaki są świetne, może opcji złożenia nie ma super dużo, ale po sklejeniu wyglądają naprawdę jak trupy. Porównaj je do zombie GW, to są dopiero paskudne figurki- wcale nie masz dużo wiecej opcji złożenia ich. To samo ghule gw- zgraja bananowych klonów wąchających sobie tyłki. Niemniej szkielety GW są miodne i IMHO nic ich nie przebije, nawet metale mniejszych firm.
To jasne, że Mantic nie ma co się równać z mnogością bitsów jakie daje GW w swoich pudłach (chociaż "nowi" starzy orkowie w małym boxie to kpina), wszystko rozbija się o kasę, muszą tak planować wypraski, żeby było "dużo za mało".

Co do orków z filmiku, są spoko. Tarcze nie za bardzo mi się podobają, ale można je wymienić na bardziej orkijskie :) główki całkiem niezłe, ogólnie bardziej podobają mi się niż orkowie od GW- wyglądają jak dumna, wojownicza rasa, coś jak orkowie z gothica.
No i ta cena... ;) 22Ł za 30 przy 18Ł za 10 od GW. Snotlingi w wypraskach to też dobry pomysł, ponoć w nowej edycji są nawet grywalni, więc można porobić z nich kilka swarmów.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Szaman pisze:skleilem ostatnio 40 zombiakow Mantica - spodziewalem sie po Waszych zachwytach czegos zdecydowanie lepszego. technologia odlewow z prehistorii, wybor opcji jak w spozywczym za komuny (w erze multipartow :!: :roll: ) - jak dla mnie cena nie rekompensuje słabej jakosci :?

Tak, tak...
1 - odlewy...hmmm dla mnie sa ok,a poza tym wiesz w którym roku zrobiono odlewy zombiaków GW - od tej pory zdołaliście je tylko przepakować i podnieść cene :P
2 - wybór opcji - szaman proszę pokaz mi gdzie w rulebooku jest napisane ze zombie używają broni?? Zombie walcza rekami...gryza...
Ale nie GW postanowiło mnie uraczyc potworkami które trzymaja widły, noże, i inne sprzety rolnicze. Do tego maja dłonie wielkosci swoich głów i sa śmieszne...
3 - era multipartów - tak Szaman - czyli rozumiem ze za 10 (!!!!!!!!!!!!!!) plastikowych goldswordów każecie ludziom płacić 25.50ł tylko dlatego , że to MULTIPARTY (tzn te kilka zbędnych bitsów tak?) Dziękuje wole 20 metalowych modeli z innej firmy za 22ł

Może mantic nie ma najpiękniejszych figurek na swiecie, ale niestety z zombiakami nie trafiłeś, modele IMHO 100% ładniejsze od GW.
A GW? Tutaj cena tez nie idzie w parze z jakoscia niestety... (niektórych modeli)

EDIT; looz; coś jak orkowie z gothica. - stary juz wiem z czym mi sie kojarzyli, tylko nie mogłem sobie przypomnieć! :D Fakt ze "małpki" z gw na wojownicze i groźne nie wygladaja
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ork ogólnie osom-osom, tylko morda mi nie pasuje - brak kłów. Wygląda jak krowa. Za to sztandar jest powalający. Ten z GW przy nim to jakaś porażka. U mantica podoba mi się jeszcze futro, które ork ma na plecach.
Loizok pisze:Co do orków z filmiku, są spoko. Tarcze nie za bardzo mi się podobają, ale można je wymienić na bardziej orkijskie :) główki całkiem niezłe, ogólnie bardziej podobają mi się niż orkowie od GW- wyglądają jak dumna, wojownicza rasa, coś jak orkowie z gothica.
W Warhammerze to akurat nie jest dumna rasa (wciąż jednak wojownicza), dąży wyłącznie do rozwałki i jest zrobiona z przymrużeniem oka.

EDIT: jestem ninja x2 :roll: .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Wiem, że warhammerowi nie są dumną rasą i specjalnie są przerysowani :) . Ale my nie mówimy o nich tylko o manticowych, a ci nie muszą i na szczęście nie pokrywają się z wizją małpek od GW ;)

ODPOWIEDZ