Niszcz komunizm - 100% nienawiści ;)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Albo Glenn Danzig. Albo Zakk Wylde. Albo dowolna ekipa metalowo-motocyklowa
Dobranoc państwu. Mam nadzieję, że poranka nie zacznę od banów
Dobranoc państwu. Mam nadzieję, że poranka nie zacznę od banów
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Nie zebym jakos specjalnie do Ciebie pił. Ale to ze osoba nie odpowiada "A chcesz w ryj?" swiadczy o czyms złym. Jak ktos mnie zaczepia to nie pytam go czy chce w ryj... nadal w brodziku.TomCio pisze: Jak ktoś ich zaczepił, to u nich niebyło: A chcesz w ryj? Tylko: A mam iść po kolegów?
Chodziło mi że jak już rozmowa zajdzie głębiej, że tak się wyraże . Nie, że odrazu z grubej rury.Nie zebym jakos specjalnie do Ciebie pił. Ale to ze osoba nie odpowiada "A chcesz w ryj?" swiadczy o czyms złym. Jak ktos mnie zaczepia to nie pytam go czy chce w ryj... nadal w brodziku.
Dobra ide śpać koledzy od żołnierzyków .
Dobranoc.
Hahahaha, no przydałby się taki, idealnie by wszystkich poustawiał "Problemy na tle rasowym? Od dziś to ja jestem waszym problemem."Raptaparat pisze:a przydalby sie taki od Gorgoroth - od razu by towarzystwo ustawil - nikt by nie pisnal nawet
A wracając, thurion ja nie twierdzę, że należy zbawiać świat za wszelką cenę, wystarczy wprowadzić własny system moralny podziału na dobro i zło, a nie społecznie akceptowalny i trzymać się go
Pederaści - nie wiem dlaczego ludzie usilnie używają tego słowa (IMO naprawdę jest obraźliwe dla gejów, chociaż oznacza homoseksualistę, ale to określenie już dawno wyszło z użycia), no ale to inny temat.
Raptaparat - to co napisałeś o murzynach podrywających panienki, arabach śliniących się na widok blondynek itp. Masz rację, podejrzewam, że to drażni każdego kto się z tym spotkał. Thurion też opisał zbyt nachalnego murzyna, a i moja koleżanka miała podobny wypadek, gdy porozmawiała chwilę z gościem, a ten wyciągnął jej telefon od dziewczyn z którymi studiuje i męczył ją przez kilka tygodni. Tak już jest. Wszyscy jesteśmy uwarunkowani kulturowo. Postrzegamy świat przez pryzmat kultury w której się wychowaliśmy. My jadąc gdzieś tam do afryki zachowujemy się jak europejczycy (znaczy wydaje się nam, że wszystko nam wolno), a oni u nas postępują z punktu widzenia swojej kultury równie nienagannie.
Jak ktoś rzuci argument, "ale ja się do nich nie wybieram więc niech się zachowują normalnie" to od razu można kasować cały temat
Tomashu Spaministratorze
Widzisz a nie grzmisz ehhh Kolejny temat do nabijania postów.
Ten temat nic nie wnosi... ludzie tylko kłócą się - każdy ma inną wizję komunizmu, którego nie było w Polsce...
Może załóżmy tematy:
- Obozy koncentracyjne w Polsce
- SOLIDARNOŚĆ
- Faszyzm
- Aborcja
- Żydzi i ich wizerunek
Nie macie co robić ?? tylko zakładać tematy, które nic nie wnoszą tylko albo skłócają, albo są miejscem do nabijania postów... 8 stron czego ??
Ten temat nic nie wnosi... ludzie tylko kłócą się - każdy ma inną wizję komunizmu, którego nie było w Polsce...
Może załóżmy tematy:
- Obozy koncentracyjne w Polsce
- SOLIDARNOŚĆ
- Faszyzm
- Aborcja
- Żydzi i ich wizerunek
Nie macie co robić ?? tylko zakładać tematy, które nic nie wnoszą tylko albo skłócają, albo są miejscem do nabijania postów... 8 stron czego ??
No wlasnie nie jestem pewien czy w kulturze afrykanskiej lub arabskiej taki tryb zwierania znajomosci jest normalny, bo nie mam odpowiedniej wiedzy na ten temat. Natomiast powiem, tak na dobry poczatek dnia, iz wynika z tego niezwykle przemily fakt, a mianowicie, ze Polki sa piekne ... poki co, bo nam sie kultura psuje przez wplywy zachodnie, a wraz znia wzorce i idealy.
Dobra, to ja tez sie wypowiem.
W podanym przykladzie zatrudnilbym polaka.
Ale gdybym prowadzil filie swojej firmy w Anglii i przyszli by polak i anglik tak samo wykwalifikowany - rodaka bym pozegnal.
Nie mam pogladow rasistowskich - ale nie lubie mniejszosci narodowych. Nie lubie cyganow w polsce, nie lubie polakow na wyspach, nie lubie rosjan w estonii.
A raczej napisalem zbyt ogolnie - nie lubie polakow na wyspach podkreslajacych ze sa polakami, ani rosjan walczacych o to gdzie w niepodleglej estonii maja stac ich pomniki.
Bo osoba wyjezdzajaca za granice i manifestujaca swoja narodowosc, rozbija w pewien sposob jednosc kraju ktory ja gosci. I co gorsza, lapie sie totalnie bezsensownych argumentow typu 'nie zatrudniasz mnie bo jestem czarny/zyd/z polski/cokolwiek'
Ogladal ktos Borata? tam baron Sasza (bialy czlek dodajmy) rzucil do jednego policjanta ktory probowal go zatrzymywac 'czy to dlatego ze jestem czarny?'. A biedak zglupial - i odpowiedzial 'panski kolor skory nie ma tu nic do rzeczy'. Absurdalna sytuacja, ale chyba pokazuje sedno tego o czym wspominam.
W efekcie za tarcza 'jestem skad innad wiec mnie dyskryminujesz' powstaja mini getta na zyczenie - irlandzkie puby w polsce, polskie puby w irlandii.
I skupiska wlasnie wietnamczykow, cyganow itd bedace realnym zagrozeniem dla rdzennych mieszkancow kraju - bo moze TomCio niezbyt fortunnie ubral w slowa swoj przyklad, ale jest on dosc realny. Koledze (lysemu, akuratnie noszacemu podkoszulek taki jak mam avatar na forum) zdazylo sie, ze w knajpie w zamieszkalej czesciowo przez cyganerie czesci mego rodzinnego miasta paru smieci zaczelo go zaczepiac tekstami w stylu 'i co, kufa, uwazasz ze my cygani jestesmy gorsi?'. Sorry, ale IMO cos nie tak.
A odnosnie pederastow i pedofilow i innych takich - o gejach juz kiedys napisalem chyba wystarczajaco wiele O pedofilach - zaden kraj nie pozwala na gwalty na dwulatkach, wiec bez demagogii.
I prywatnie uwazam ze polskie przepisy sa troche zbyt oldschoolowe w tej kwestii. wymagajace lekkiego przesuniecia bariery 'pedofilii' w tyl - na chwile obecna dwoje czternastolatkow sypiajacych ze soba zyskuje tytul pary pedofili. Troche smieszne, nie?
W podanym przykladzie zatrudnilbym polaka.
Ale gdybym prowadzil filie swojej firmy w Anglii i przyszli by polak i anglik tak samo wykwalifikowany - rodaka bym pozegnal.
Nie mam pogladow rasistowskich - ale nie lubie mniejszosci narodowych. Nie lubie cyganow w polsce, nie lubie polakow na wyspach, nie lubie rosjan w estonii.
A raczej napisalem zbyt ogolnie - nie lubie polakow na wyspach podkreslajacych ze sa polakami, ani rosjan walczacych o to gdzie w niepodleglej estonii maja stac ich pomniki.
Bo osoba wyjezdzajaca za granice i manifestujaca swoja narodowosc, rozbija w pewien sposob jednosc kraju ktory ja gosci. I co gorsza, lapie sie totalnie bezsensownych argumentow typu 'nie zatrudniasz mnie bo jestem czarny/zyd/z polski/cokolwiek'
Ogladal ktos Borata? tam baron Sasza (bialy czlek dodajmy) rzucil do jednego policjanta ktory probowal go zatrzymywac 'czy to dlatego ze jestem czarny?'. A biedak zglupial - i odpowiedzial 'panski kolor skory nie ma tu nic do rzeczy'. Absurdalna sytuacja, ale chyba pokazuje sedno tego o czym wspominam.
W efekcie za tarcza 'jestem skad innad wiec mnie dyskryminujesz' powstaja mini getta na zyczenie - irlandzkie puby w polsce, polskie puby w irlandii.
I skupiska wlasnie wietnamczykow, cyganow itd bedace realnym zagrozeniem dla rdzennych mieszkancow kraju - bo moze TomCio niezbyt fortunnie ubral w slowa swoj przyklad, ale jest on dosc realny. Koledze (lysemu, akuratnie noszacemu podkoszulek taki jak mam avatar na forum) zdazylo sie, ze w knajpie w zamieszkalej czesciowo przez cyganerie czesci mego rodzinnego miasta paru smieci zaczelo go zaczepiac tekstami w stylu 'i co, kufa, uwazasz ze my cygani jestesmy gorsi?'. Sorry, ale IMO cos nie tak.
A odnosnie pederastow i pedofilow i innych takich - o gejach juz kiedys napisalem chyba wystarczajaco wiele O pedofilach - zaden kraj nie pozwala na gwalty na dwulatkach, wiec bez demagogii.
I prywatnie uwazam ze polskie przepisy sa troche zbyt oldschoolowe w tej kwestii. wymagajace lekkiego przesuniecia bariery 'pedofilii' w tyl - na chwile obecna dwoje czternastolatkow sypiajacych ze soba zyskuje tytul pary pedofili. Troche smieszne, nie?
Piękne Polki dopóki na dobre nie zagości u nas kultura MCDonalda, potem będzie jak w US 1/3 społeczeństwa otyłaRaptaparat pisze:No wlasnie nie jestem pewien czy w kulturze afrykanskiej lub arabskiej taki tryb zwierania znajomosci jest normalny, bo nie mam odpowiedniej wiedzy na ten temat. Natomiast powiem, tak na dobry poczatek dnia, iz wynika z tego niezwykle przemily fakt, a mianowicie, ze Polki sa piekne ... poki co, bo nam sie kultura psuje przez wplywy zachodnie, a wraz znia wzorce i idealy.
Co do zawierania znajomości na pewno wygląda to inaczej niż w kulturze zachodu (też nie mam wiedzy na ten temat zbyt wielkiej) , ale napewno polskie kobiety nieświadomie dają im większe sygnały niż bardziej skromne i inaczej wychowane ichnie lachony. W praktyce wychodzi z tego niezle szambo.
Truepunk masz trochę racji - problem mniejszości jest problemem ogromnym, zwłaszcza że mniejszości skupiają się w getta, gdzie powoli zaczynają obowiązywać inne zasady niż dla reszty kraju/miasta/dzielnicy. Głośno było o problemach chinatown w USA, a potem akcja z muzułmanami we francji. Problem w tym, że europejczycy czy amerykanie robią to samo tylko na mniejszą skalę. Nie zmienia to faktu, że takie właśnie zachowania mniejszości (też przez coś powodowane) przyczyniają się do jeszcze większej eskalacji naroowo-rasistowskich nastrojów. Nie wiadomo jak z tym walczyć, przynajmniej ja nie wiem.
A nie jest przypadkiem tak, ze pedofilem moze byc tylko osoba, ktora ukonczyla 18 lat?TruePunk pisze:na chwile obecna dwoje czternastolatkow sypiajacych ze soba zyskuje tytul pary pedofili. Troche smieszne, nie?
W sensie prawnym oczywiscie.
Wydaje mi sie Kielonie, ze nie.
Pamietacie ta afere, gdzie w wyniku zakladu jeden gimnazjalista drugiego pocalowal w czlonka i filmiki sie po necie rozniosly?
Jakos ten mlodszy mial 15 nie skonczone, ten drugi skonczone. I z tego co kojarze, poszly zarzuty o wykorzystywanie seksualne osoby ponizej 15 roku zycia (czyli pedofilia wlasnie).
Ale tutaj jak ktos ma wiedze pelniejsza niech sprostuje
Pamietacie ta afere, gdzie w wyniku zakladu jeden gimnazjalista drugiego pocalowal w czlonka i filmiki sie po necie rozniosly?
Jakos ten mlodszy mial 15 nie skonczone, ten drugi skonczone. I z tego co kojarze, poszly zarzuty o wykorzystywanie seksualne osoby ponizej 15 roku zycia (czyli pedofilia wlasnie).
Ale tutaj jak ktos ma wiedze pelniejsza niech sprostuje
Całe PiM to forum do nabijania postów.Aro pisze:Tomashu Spaministratorze
Od wizji Płotów i Młotów oraz decydowania o czym rozmawiamy, a o czym nie, jest moderator - B_SK. Do Bartka proszę się zgłaszać.
Ja tylko nie chciałbym mieć nieprzyjemnych kontaktów z prokuratorem, więc reaguję na treści ocierające się o nawoływanie do nienawiści (które to nawoływanie podpada pod paragraf).
Ale zgadzam się, że temat komunizmu, rasizmu i ksenofobii właściwie już się wyczerpał i nie zaszkodziłaby kłódeczka. Ale jak już pisałem - nie będę wchodził Bartkowi na kompetencje, póki nie jest to konieczne
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
Problemem jest pseudotolerancyjne podejście państw i społeczności Zachodnich typu nie wolno go ruszyć bo jest czarny, jest arabem, jest anglikiem (jeszcze po angielsku policjant będzie musiał dukać). Tzw. Getta powstają wszędzie jak mieszkałem w Tunezji też trzymaliśmy się razem (my Europejczycy) ale wiedziałem że jak zaczepie "lachona" na ulicy to mam przesrane bo jestem w innym kraju z inna kultórą i sie do niej dostosowałem, a moie pochodzenie było wiekszą przeszkodą niż pomocą w kontaktach z władzą. I dlatego brak mi tolerancji na takie zachowanie jak nachalne zaczepianie kobiet . Mam kolegów którzy są czarni, paru arabów i to są normalni ludzie ale mogę nie trawić ogółu tych nacji.tzn najpierw udowodnij że jesteś coś wart a nie masz hendikap bo jesteś inny. A odnośnie Cyganów zgadzam się z TomCiem i powiem wam że tolerancji wymagają dla nich ludzie którzy nie mieli kontaktu z tą mniejszością, nie uczyli się z nimi nie mieszkają przy większym ich skupisku. Nie powinno się oceniać stereotypami ale sorry jak na 100 przypadków miałeś 99 negatywnych.. Jle razy musisz dostać w twarz od Kibola,dresa,czy skina by wiedzieć że na te grupy trzeba uważać ?? To też brak tolerancji ?
tego nie wiem, trojka by sie 3ba spytac on sie prawem bawi :]A nie jest przypadkiem tak, ze pedofilem moze byc tylko osoba, ktora ukonczyla 18 lat?
W sensie prawnym oczywiscie. Wink
Natomiast wiem ze dzisiaj dorosla osoba ( nie daj boug mezczyzna) nie moze powiedziec glosno ze lubi dzieci, bo chore umysly od razu go zakopia, zaoraja ziemie, posypia sola i jeszcze osikowy kolek wbija dla pewnosci.
ps. opinia publiczna to dziwka
I że niby nie mógłbym błyszczeć swoją nieprzeciętną inteligencją i błyskotliwym poczuciem humoru w tym temacie?Tomash pisze:Ale zgadzam się, że temat komunizmu, rasizmu i ksenofobii właściwie już się wyczerpał i nie zaszkodziłaby kłódeczka. Ale jak już pisałem - nie będę wchodził Bartkowi na kompetencje, póki nie jest to konieczne
Temat niech trochę powisi jeszcze. Poczekam na popołudniowy atak trolli i zobaczę jak się to rozwinie.
A licky boom boom down!!!
100% ZGADZAM SIĘ Z TruePunkiem!
Co do cyganów. Ja pie***le jak pamiętam. Idzie taki, wozi się, specialnie na ciebie wpada, wali cię z bara, żebyś się przyczepił, a potem broni się kolegami... Ku**a, ja tego nie trawię!!!
Mieszkam na jednym z gorszych osiedli we Wrocławiu, sami łysi i kibole, ale przynajmniej wiem, że nigdy tu nie spotkam cygana! I to mnie cieszy.
Ja jestem skinem, ale nie bije nikogo, bo tak. Chyba, że mnie ktoś zaczepi i się będzie rzucać, to w morde dam.Jle razy musisz dostać w twarz od Kibola,dresa,czy skina by wiedzieć że na te grupy trzeba uważać ??
Co do cyganów. Ja pie***le jak pamiętam. Idzie taki, wozi się, specialnie na ciebie wpada, wali cię z bara, żebyś się przyczepił, a potem broni się kolegami... Ku**a, ja tego nie trawię!!!
Mieszkam na jednym z gorszych osiedli we Wrocławiu, sami łysi i kibole, ale przynajmniej wiem, że nigdy tu nie spotkam cygana! I to mnie cieszy.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Proponowałabym minimum szacunku dla Spaministratora, przynajmniej wtedy, gdy ma racjęTomash pisze:Ja tylko nie chciałbym mieć nieprzyjemnych kontaktów z prokuratorem, więc reaguję na treści ocierające się o nawoływanie do nienawiści (które to nawoływanie podpada pod paragraf).
Swoją drogą, ta wypowiedź kojarzy mi się z użytym przez Ciebie słowem "motłoch".
A tak w ogóle, to złodziej jest chyba złodziejem, nie? I jeśli ma go dosięgnąć sprawiedliwość, to za kradzież, a nie za bycie Cyganem.
Dobra starczy tego dobrego, trza powywalać teksty o pacyfikowaniu cyganów, bo się Tomash obrazi, że nic nie robię, a wy może dajcie sobie spokój z takimi tekstami.
A licky boom boom down!!!
g. prawda. przynajmniej w polsce
a pedofil jest pedofilem, i powinna dosiegnac go kara za bycie pedofilem, nie?
Tylko ze u nas jak cygan sypia z 12latka, to sad umaza mu wybierzenie kary wlasnie ze wzgledu na to ze jest cyganem i ma taka tradycje - odsylam do sprawy glosnej w mediach z pol roku temu chyba
a pedofil jest pedofilem, i powinna dosiegnac go kara za bycie pedofilem, nie?
Tylko ze u nas jak cygan sypia z 12latka, to sad umaza mu wybierzenie kary wlasnie ze wzgledu na to ze jest cyganem i ma taka tradycje - odsylam do sprawy glosnej w mediach z pol roku temu chyba