Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
drozd-26
Wałkarz

Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy

Post autor: drozd-26 »

Bracia krasnale powiedzcie co sądzicie.
Takie krasie na euro mi wychodzą i pierwsze testy mają przejść na Bitwie o Białystok. Na 8-ma edycje grałem dosłownie z 5 razy więc nie mam jeszcze dobrego planu na moich brodaczy. Jakie niedociągnięcia widzicie? Co do poprawki?

Dwarf Lord @ 291 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
Rune of the Furnace
Master Rune of Kragg the Grim
Master Rune of Steel
Rune of Preservation
Rune of Resistance

Runelord @ 368 Pts
Anvil of Doom; Gromril Armour; Shield
Spelleater Rune

Master Engineer @ 70 Pts
Gromril Armour

12 Rangers @ 178 Pts
Great Weapon; Rangers; Crossbow; Light Armour; Standard

29 Longbeards @ 415 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Greatbeard @ [10] Pts

29 Hammerers @ 390 Pts
1 Gate Keeper @ [12] Pts

Grudge Thrower @ 150 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating

Grudge Thrower @ 170 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)

Cannon @ 145 Pts
Engineer
Rune of Burning
Rune of Forging

5 Hammerers @ 103 Pts
Rune of Battle

Organ Gun @ 120 Pts
Misfire Chart

Models in Army: 102
Total Army Cost: 2400

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Twoi Lordowie przekroczyli limit 25% grałem na czyms podobnym daje rade.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

To jeszcze wrzucę moją rozpiskę:D
1591/1591
nie wiem czy nie za wiele strzelania ewentualnie usune działo. kuszoli, gromków i wrzucę longów

Kowal 151
sch. Gw
r. of spellbreaking x3

Core:

30 warków 315
GW, sch, m+st

10 thundow 150
sch

10 Kuszoli 155
Gw, sch, m

Spec:

Klopa 170
inż
rop x2
roa

klopa 150
inz
rop
roa
rob

Canon 145
inz
rof
rob

Canon 125
rof

5 miners 55
5 miners 55

Rare:

Organ gun 120
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Pingu jak tak patrzę to chyba faktycznie przydały by się jakieś longi czy młotki.
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

kisio
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: kisio »

Może się głupio zapytam: co to jest 'sch'?

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

tarcza, btw jak to jest z tą 5tką hamków rozumiem, że to w nich siedzi król ale jak oni są dokładnie ustawieni ? pierwszy króe (dwa modele reszta za nim czy szerokość na 5 modeli?
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

kisio
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: kisio »

To co tam robi 'c'? :D Błąd ortograficzny w skrócie to już się trzeba postarać ;)

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Jak tam thunderersi w tej edycji? Opłaca się wystawiać?

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Zależy na kogo i zależy jaką mają pełnić funkcję :) Ja obecnie testuję na domowych grach i nie mam im nic do zarzucenia :)

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

ja grałem jedną w życiu bitwę i grałem z jednym regimentem thundów i z jednym kuszników efekt ? kusznicy wystrzelali kilka pająków później przyjęli je na klaty i pogonili. Thunderersi - pierwszą turę nic nie zrobili, następne strzelali powoli do orków nie robiąc im nic, na koniec uciekli i nic kozackiego w sumie nie zrobili :(

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Bogowie kostek im nie sprzyjali :P Chociaż od dawna ich nie wystawiałem, przekładając te 6 cali więcej zasięgu, jaki dają kusze nad dodatkowy -1 do AS, to w kilku bitwach zdjęli przeciwnikowi co nieco. Przewagą kuszników jest możliwość wyposażenia ich w GW, przez co dostają niezłego kopa i mogą, przy odrobinie szczęścia, ustać chwilę i ładnie się odgryźć nawet silniejszemu wrogowi. Ale Thunderersi lepiej radzą sobie z mocniej opancerzonymi jednostkami, przy czym +1 do trafienia bardzo się przydaje :wink:
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Po ostatnim turnieju stwierdzam kuszole cienko strzelają, ale za to maja te pierd....:) w cc
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Thundzi dalej są Ok. Gralem na nich kilka turniejów + Bazyliszka i dawali radę, choć są troszkę drodzy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Arbiter Elegancji pisze:Thundzi dalej są Ok. Gralem na nich kilka turniejów + Bazyliszka i dawali radę, choć są troszkę drodzy.
To prawda, kosztują sporo, ale są warci swojej ceny. Do zalet niewątpliwie zaliczymy siłę 4 + przebicie pancerza (łącznie o 2) oraz +1 do trafienia (poprawiona celność). Jeżeli mam wolne punkty, to dokładam im tarcze, ponieważ przeciwnik lubi po nich strzelać, a oddział i bez nich sporo kosztuje ;) Z minusów to zasięg (choć 24 cale to nie tak mało, gobliny mają 16 :lol2: ) oraz koszt. Nie sprawdzili mi się może raz, kiedy na tak wysokim BS rzucałem same 1 i 2 na trafienie, na pewno znacie ten ból #-o

Kusznicy mają z kolei tą przewagę, że strzelają na 30 cali i można ich wyekwipować w broń dwuręczną. Tak jak napisał Pingu - przy odrobinie szczęścia potrafią huknąć toporzyskami aż miło, stąd też mogą się lepiej sprawdzać do likwidowania skorych do walki wręcz dywersantów (zwiadowcy, lekka kawaleria). Są też stosunkowo niedrodzy. Z minusów można wymienić słabsze przebicie pancerza niż u gromowładnych.

Pomimo dużego sentymentu do kuszników, ostatnim czasem wystawiam oddział gromowładnych i jestem z nich zadowolony :)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Ja zwykle wystawiam jeden oddział Kuszoli i jeden Thundów, świetnie się nawzajem uzupełniają. Kuszole, oczywiście z GW, pilnują maszynek, przy czym sprawdzają się naprawdę świetnie.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

pingu pisze:To jeszcze wrzucę moją rozpiskę:D
1591/1591
nie wiem czy nie za wiele strzelania ewentualnie usune działo. kuszoli, gromków i wrzucę longów

Kowal 151
sch. Gw
r. of spellbreaking x3
30 warków 315
GW, sch, m+st
10 thundow 150
sch
10 Kuszoli 155
Gw, sch, m
Klopa 170
inż
rop x2
roa
klopa 150
inz
rop
roa
rob
Canon 145
inz
rof
rob
Canon 125
rof
5 miners 55
5 miners 55
Organ gun 120

Co do mojej rozpy to usuwam canon, thundow i kuszoli zamiast tego wrzucam:

25 longów z GW sch, i grungnim, na turnieju maja być 2xWE, 3xHE, imp, lizaki, 2x VC,DE, OK chyba moja rozpa da radę
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

pingu, jest okej.
chociaż ja bym dał r.of determiantion na bannerek longów.
na DMŚ zbyt czesto nie zdawałem steadfasta na 9 i gineli w głupi sposób. a tak, jak już ustoją, to moga pierdolnąć z dwuraka.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

no tylko boje się tego elfickiego ostrzału a na pewno będą walić po longach
Obrazek

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

Ostatnio zrobilem rozpe na kolanie przed walka z wampierzami i o dziwo 450!!! pkt dla mnie =D> i wyszlo mi cos takiego:
Kowadelko 315
Runesmith 124
-gw
-2xr spellbreaking
BSB 130
-sztandar
-mr gromril
-r preservation
Dragon Sleyer 115
-mrswiftness
-2xrcleaving
than 135
-gw
-mr kragg the grim
-r fire
-r preservation
-r stone
-r resistance
core
10x rengers 115
-gw
-music
10xkuszole 135
-gw
-music
29xlongberds 402
-fcg
-gw
special
28xhammeres 366
-gw
-fcg
5xminers 95
-music
-czempion+swiderek
duza klopa 170
mala klopa 150
cannon 130
-mr forging
-r burning
10xslayers 110
total 2492

wszystko sie sprawdzilo tylko mam dylemat czy Dragon slyera nie zamienic na organy
bo zszedl w pierwszej turze walki z zombikami nie przezyl 9 atakow :(
wogole mysle czym zamienic jego i oddzial zabojcow,choc sie przydaja do trzymania jakiegos oddzialu przez ture, jesli zostawie odzial zabojcow to mam 128 pkt do dyspozycji i co z nimi zrobic????? czekam na sugestie i porady
jutro mam zamiar tym zagrac na dark elfy
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Bayard
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bayard »

Arbiter Elegancji pisze:Thundzi dalej są Ok. Gralem na nich kilka turniejów + Bazyliszka i dawali radę, choć są troszkę drodzy.
W dzisiejszej bitwie vs WoCh i HE (każdy na każdego) 10 Thunderersów zdjęło Exalted Hero Tzeencha na dysku :D Jednego wounda wbili mu przy stand and shoot, drugiego w CC i pozamiatane :wink: Fakt, że miałem dużo farta, ale samym tym wyczynem się spłacili (219 punktów dla mnie :wink: )
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson

ODPOWIEDZ