HE 2700pkt
- dziekanotr
- Wodzirej
HE 2700pkt
Archmage ,4lvl ,book of hoeth,death--->360pkt
Mage ,2lvl,ring of fury,silver wand,high--->185pkt
Noble,gw,bsb,armor of caledor, dawnstone--->168pkt
20 archers fcg, banner of eternal flame--->255pkt
20 archers fcg--->245pkt
20 archers fcg--->245pkt
25 white lions fcg, banner of sorcery, amulet of light--->470pkt
25 white lions fcg, potion of str--->425pkt
bolt thrower--->100pkt
bolt thrower--->100pkt
great eagle--->50pkt
graet eagle--->50pkt
graet eagle--->50pkt
RAZEM---> 2700pkt
Do lionow z bosem idzie arcy, do drugich mag, ustawiam ich w formacji 2x10 +6, archersi w formacji 2x10. Nie wiem zbytnio jakie lory wybrac magom, na malym mysle ,ze dam metal, wtedy bierze sygnaturke, a na duzym metal/life/shadow sa fajne.
prosze o oceny
pozdrawiam
Mage ,2lvl,ring of fury,silver wand,high--->185pkt
Noble,gw,bsb,armor of caledor, dawnstone--->168pkt
20 archers fcg, banner of eternal flame--->255pkt
20 archers fcg--->245pkt
20 archers fcg--->245pkt
25 white lions fcg, banner of sorcery, amulet of light--->470pkt
25 white lions fcg, potion of str--->425pkt
bolt thrower--->100pkt
bolt thrower--->100pkt
great eagle--->50pkt
graet eagle--->50pkt
graet eagle--->50pkt
RAZEM---> 2700pkt
Do lionow z bosem idzie arcy, do drugich mag, ustawiam ich w formacji 2x10 +6, archersi w formacji 2x10. Nie wiem zbytnio jakie lory wybrac magom, na malym mysle ,ze dam metal, wtedy bierze sygnaturke, a na duzym metal/life/shadow sa fajne.
prosze o oceny
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, o 15:23 przez dziekanotr, łącznie zmieniany 2 razy.
Rozumiem, że rozpa nie jest na euro?
Na arcy fajny byłby death. Z BoS i atrybutem deatha spokojnie mógłbyś wsadzić dwa czary z 5/6 kostek na ifce.
Na małym radziłbym wziąć seera i high magic. Masz niszczarke, co jest bardzo ważne, do tego płomienie albo 2d6. Noble na orle to kiepski pomysł. W tej rozpie BSBmusi być cały czas koło WL, żeby dawać im przerzuty. Także najlepiej daj ma As 2+ z rzperzutem dwuraka i na piechte. Poza tym, po co dałeś mu HoF i DS? Przecież to bez sensu.
Na arcy fajny byłby death. Z BoS i atrybutem deatha spokojnie mógłbyś wsadzić dwa czary z 5/6 kostek na ifce.
Na małym radziłbym wziąć seera i high magic. Masz niszczarke, co jest bardzo ważne, do tego płomienie albo 2d6. Noble na orle to kiepski pomysł. W tej rozpie BSBmusi być cały czas koło WL, żeby dawać im przerzuty. Także najlepiej daj ma As 2+ z rzperzutem dwuraka i na piechte. Poza tym, po co dałeś mu HoF i DS? Przecież to bez sensu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
wydaje mis ze troche cie malo. Na 2700pkt. 2 oddzialy walczace to troche malo
Jeden sa w stanie powaznie naruszyc badz zablokowac a drugi skanapkowac czy cos w tym rodzaju.
Rzeczywiscie bsb na orle jest troche slabym pomyslem, duze to, samotne troche niepotrzebne.
Ogólnie fajna rozpa do pogrania sobie z kolegami ale tak na duzy turniej troche za malo.
ja na duzym magu dalbym shadow, wtedy lucznicy rowniez sa silnym oddzialem, a na malym metal.
wtedy masz odpowiedzi na bretonie, czolgi (plus pit of shades) itp.
Jeden sa w stanie powaznie naruszyc badz zablokowac a drugi skanapkowac czy cos w tym rodzaju.
Rzeczywiscie bsb na orle jest troche slabym pomyslem, duze to, samotne troche niepotrzebne.
Ogólnie fajna rozpa do pogrania sobie z kolegami ale tak na duzy turniej troche za malo.
ja na duzym magu dalbym shadow, wtedy lucznicy rowniez sa silnym oddzialem, a na malym metal.
wtedy masz odpowiedzi na bretonie, czolgi (plus pit of shades) itp.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Ciężko w HE wcisnąć więcej niż dwa oddziały do walki Shadow na arcy ma tą wade, że sam z siebie nie zadaje obrażeń, więc w 1 i 2 turze nie bardzo jest co rzucać. Natomiast Death jest cholernie groźny już od początku, a potem jeszcze się rozkręca (gdy wchodzi się w realny zasięg słoneczka) Zwłaszcza, że brzytwa nie jest tu aż tak potrzebna, z racji małej potrzeby boostowania WL. A brać go tylko po to, by boostować łuczników to imo z dupy pomysł
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
fajnie musi ta rozpiska na stole wyglądać
popieram przedmówcę - bsb można złożyć efektywniej
nie jestem fanem Ironcurse Icon na WL, bardziej bym się skłonił w stronę jakiegoś jednorazowego boosta dla championa. No chyba że miałeś idealnie 5pkt na zbyciu, to rozumiem.
popieram przedmówcę - bsb można złożyć efektywniej
nie jestem fanem Ironcurse Icon na WL, bardziej bym się skłonił w stronę jakiegoś jednorazowego boosta dla championa. No chyba że miałeś idealnie 5pkt na zbyciu, to rozumiem.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Jak to nie ma? Jest pitka, może na niektóre armie słaba, ale wiele armii potrafi zaboleć. Masz obniżanie BSa na jakiekolwiek oddziały strzelające, obniżanie tafa żeby samemu później ostrzelać, czy nawet obniżanie siły po to, żeby przeciwnik musiał później zmarnować kości PD i przez to sam nie poczarujeAndrzej pisze: Shadow na arcy ma tą wade, że sam z siebie nie zadaje obrażeń, więc w 1 i 2 turze nie bardzo jest co rzucać.
- dziekanotr
- Wodzirej
ANDRZEJ:
dzieki za odp, rozpa nie jest na euro.
Macie racje ,ze bsb na piechote lepiej tu pasuje, wywale mu orla i dam go na pieszo, a za pkt z rola, dam orla w rarach
High na malym magu z seerem tez fajnie brzmi, ale nie wiem czy nie wole sygnaturki z metala + 2d6 z bounda, jak bd mial niszczarke z high magic, to duzemu magowi zostanie mniej kostek do uzycia, wiec sam nie wiem czy warto;/
Jesli chodzi o arcy, to podoba mi sie life i czar nr 6. Tak samo metal ma swietny ostatni czar, shadow ma fajna sygnaturke, pitke no i boosta, ktorego w tej rozpie uzywalbym tylko na lucznikow;/ Chyba ,ze duzemu shadow, a maly z seerem bierze szostke z metalu/lifa? czy nie bardzo cos takiego mi sie sprawdzi?
GOLONKA:
Wlasnie wydaje mi sie ,ze nie jest mnie az tak malo. 50wl i 60 lucznikow to jak na drogi oddzialy HE jest wg mnie ok. Jesli chodzi o te 2 walczace, to mysle ,ze spokojnie dadza sobie rade, po oslabieniu przeciwnika ze strzelania i magii
HAVELOCK:
Czytasz mi w myslach, zostalo mi idealnie 5 pkt:) chyba,ze po przemianie bsbka troche zostanie, to dam championowi co innego
dzieki za odp, rozpa nie jest na euro.
Macie racje ,ze bsb na piechote lepiej tu pasuje, wywale mu orla i dam go na pieszo, a za pkt z rola, dam orla w rarach
High na malym magu z seerem tez fajnie brzmi, ale nie wiem czy nie wole sygnaturki z metala + 2d6 z bounda, jak bd mial niszczarke z high magic, to duzemu magowi zostanie mniej kostek do uzycia, wiec sam nie wiem czy warto;/
Jesli chodzi o arcy, to podoba mi sie life i czar nr 6. Tak samo metal ma swietny ostatni czar, shadow ma fajna sygnaturke, pitke no i boosta, ktorego w tej rozpie uzywalbym tylko na lucznikow;/ Chyba ,ze duzemu shadow, a maly z seerem bierze szostke z metalu/lifa? czy nie bardzo cos takiego mi sie sprawdzi?
GOLONKA:
Wlasnie wydaje mi sie ,ze nie jest mnie az tak malo. 50wl i 60 lucznikow to jak na drogi oddzialy HE jest wg mnie ok. Jesli chodzi o te 2 walczace, to mysle ,ze spokojnie dadza sobie rade, po oslabieniu przeciwnika ze strzelania i magii
HAVELOCK:
Czytasz mi w myslach, zostalo mi idealnie 5 pkt:) chyba,ze po przemianie bsbka troche zostanie, to dam championowi co innego
jak zostanie tobie pkt to daj mu potion of str, 9 sily robi swoje i czasami i smok sie zastanowi 2 razy zanim zaszarzuje.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Wiesz co, generalnie shadow bierze się, jeśli grasz na PG, włócznikach i DP. Wtedy faktycznie brzytwa robi spustoszenie. W Twojej rozpie shadow dałby Ci jedynie możliwość rzucenia pitki i obniżania statów (bo raczej nie będziesz szedł łucznikami do przodu, żeby rzucić na nich brzytwe) Natomiast w death jest lepsza wersja pitki, a do tego mnóstwo przydatnych snajperek. Life też jest ok.dziekanotr pisze:Chyba ,ze duzemu shadow, a maly z seerem bierze szostke z metalu/lifa?
- dziekanotr
- Wodzirej
Relosu:
dobry pomysl z tym potionem, zastanowie sie nad tym
Andrzej:
rozpiska jest bardziej defensywna i masz racje ,ze shadow tu nie bardzo pasuje.
Myslalem tez zeby malemu magowi 2lvl dac High.
Niedlugo zedytuje rozpe
dobry pomysl z tym potionem, zastanowie sie nad tym
Andrzej:
rozpiska jest bardziej defensywna i masz racje ,ze shadow tu nie bardzo pasuje.
Myslalem tez zeby malemu magowi 2lvl dac High.
Niedlugo zedytuje rozpe
- dziekanotr
- Wodzirej
ok, spojrzcie prosze teraz na pierwszy post, pozmienialem troche rzeczy ,dalem lory i taka rozpiska bede gral na te pkt
Imo bardziej od RoF potrzebujesz seera na małym magu. Dzięki temu i tak będziesz miał 2d6 s4 w razie potrzeby, ale będziesz miał także pewność posiadania vaula albo płomieni, co jest bardzo ważne.
- dziekanotr
- Wodzirej
to prawda, ale teraz mam 2d6 s4 z bounda i losujac 4 z high magic mam kolejne 2d6 s4. czyli maly mag produkuje 4d6 s4 hitow co wydaje mi sie extra opcja.
- dziekanotr
- Wodzirej
mam jeszcze silver wanda, ktory zwieksza mi szanse na wylosowanie plomieni albo wylaczanie magic itemow.
dzieki za rady
dzieki za rady
- dziekanotr
- Wodzirej
po dwoch testach postanowilem zmienic nastepujace rzeczy:
-lore na duzym magu LIFE zamiast deathe, bo sloneczko ma za duzy cv i za maly zasieg, w lifie mam regenke, leczenie, wiekszego tafa, wiecej plusow widze z lifa dla mojej rozpiski niz z deatha, gdzie fajna jest tylko snajperka ta z 2d6 minus taf wroga...duzy mag ma lifa
-tak jak Andrzej mi radzil, zmieniam przedmioty na malym magu, daje mu seerstaffa. lore high elfow jest ok, plomienie ,niszczarka przedmiotow ,ward 5+, ale myslalem zeby dac mu shadowa i wybrac obnizania tafa i pitke ,na smoki czy jakies duze rzeczy
-lore na duzym magu LIFE zamiast deathe, bo sloneczko ma za duzy cv i za maly zasieg, w lifie mam regenke, leczenie, wiekszego tafa, wiecej plusow widze z lifa dla mojej rozpiski niz z deatha, gdzie fajna jest tylko snajperka ta z 2d6 minus taf wroga...duzy mag ma lifa
-tak jak Andrzej mi radzil, zmieniam przedmioty na malym magu, daje mu seerstaffa. lore high elfow jest ok, plomienie ,niszczarka przedmiotow ,ward 5+, ale myslalem zeby dac mu shadowa i wybrac obnizania tafa i pitke ,na smoki czy jakies duze rzeczy