Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
nie, w drugą stronę to nie działa nestety; ale masz zawsze szarżę na bok detką, nawet jeśli detka jest z przodu
A czołg jak pogoni oddział lub go zmiecie to może zrobic reforma ??
Panowie macie może mały podręcznik podstawowy ten pl w formacie pdf ??
Już mam
Już mam
pytanko: czy można mortarem walic z dużą siłą po więcej niż jednym modelu? bo teoretycznie tą dziurką w dużym ciastku zahaczyć można 4 piechociarzy.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Według mojej wiedzy dziurka trafia zawsze jeden i tylko jeden model. Nawet jak trafisz w postać na smoku czy innym badziewiu to losujesz czy góra czy dół dostaje big hit (poprawcie jeśli się mylę, nie mam podręcznika przy sobie).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Dziurka może stykać się po rogach np z 4 modelami ale wtedy sobie wybierasz tylko 1
W gruncie rzeczy nic nie losujesz, bo nie można ułożyć templatki na 4 celach.
Str 114, stone throwers - the hole in the middle of the template must be placed over a single model.
Str 114, stone throwers - the hole in the middle of the template must be placed over a single model.
Niby tak ale dalej jest str 115 Damage drugi akapit (sama końcówka).Byro pisze:W gruncie rzeczy nic nie losujesz, bo nie można ułożyć templatki na 4 celach.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
[quote="katerek"]@Loko
katerek napisał(a):
Nie można, tylko jeden model dostaje centrum. Jeśli pod centrum znajdzie się kilka modeli musisz wylosować, który miał to niebywałe szczęście.
działam jak GRU.
katerek napisał(a):
Nie można, tylko jeden model dostaje centrum. Jeśli pod centrum znajdzie się kilka modeli musisz wylosować, który miał to niebywałe szczęście.
działam jak GRU.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Słusznie, nie wziąłem poprawki na zwykłe scatterowanie.katerek pisze:Niby tak ale dalej jest str 115 Damage drugi akapit (sama końcówka).Byro pisze:W gruncie rzeczy nic nie losujesz, bo nie można ułożyć templatki na 4 celach.