Za takie porównanie założyłbym Ci banaAro pisze:To tak jak Bracia K -- zrobilibyśmy to ale...
Niszcz komunizm - 100% nienawiści ;)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Oficjalnie na pewno nie.Skavenblight pisze:Prawie robi wielką różnicęKapitan Hak pisze:Przypomniała mi się historia z lat 90-tych, w tej chwili już zapomniana i nieomal pochłonięta przez mroki dziejów, kiedy pewna zorganizowana grupa bojowa krótkoostrzyżonych panów, uzbrojona w ciężarówkę, dokonała najazdu na koczownicze osiedle cyganów. Wjechali po prostu w osiedle, zrównując z ziemią chatki i rozpędzając towarzystwo. Prawie jak Gorkamorka...
Jako przyszły prawnik nie popierasz takich rzeczy, mam nadzieję.
A prywatnie to kogo to obchodzi?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
MNIE, Fanatyku.Katylina pisze:Oficjalnie na pewno nie.Skavenblight pisze:Prawie robi wielką różnicęKapitan Hak pisze:Przypomniała mi się historia z lat 90-tych, w tej chwili już zapomniana i nieomal pochłonięta przez mroki dziejów, kiedy pewna zorganizowana grupa bojowa krótkoostrzyżonych panów, uzbrojona w ciężarówkę, dokonała najazdu na koczownicze osiedle cyganów. Wjechali po prostu w osiedle, zrównując z ziemią chatki i rozpędzając towarzystwo. Prawie jak Gorkamorka...
Masz rację Tomashu, ja ogólnie widzę ogromny problem jeśli chodzi o mniejszości. Ostatnią rzeczą, którą popieram jest zamykanie się mniejszości w gettach, do czego np dążą czasami muzułmanie. Tylko, że w przypadku romskiej mamy przykład ludu koczowniczego (nie mówię o typowej mniejszości romskiej), który kulturowo i społecznie jest "krajem" samym w sobie. Co do normalnej mniejszości romskiej - jestem jak najbardziej za asymilacją.Izo, bardzo fajnie że jesteś tak tolerancyjny (serio mówię), ale nie bądź totalnym przeciwieństwem Thuriona. Mniejszość romska jest najgorzej (spośród polskich mniejszości) nastawiona do asymilacji (kulturowej i społecznej, nie tożsamościowej) z Polakami i ponoszą sporą część winy za to, jak są postrzegani. Co nie znaczy, że trzeba z naszej strony tę sytuację pogarszać.
Niestey aż tak tolerancyjny nie jestem Po prostu zdałem sobie sprawę, że jestem ograniczony kulturowo i staram się to zmieniać
ekhm, poza oczywistymi osobami, ekhm.Skavenblight pisze:MNIE, Fanatyku.Katylina pisze:Oficjalnie na pewno nie.Skavenblight pisze: Prawie robi wielką różnicę
No i oczywiście tylko w wypadku Haka, w moim to już raczej nie, prawda?
Ale wy pitolicie. ich kultura nie godzi sie z polskim prawem?
nie podoba sie? tam sa drzwi. nie maja wlasnego domu? to drzwi na morze im wskazac, niech skacza i wplaw szukaja jakis dziewiczych terenow ktore moga skolonizowac.
Moze ta dwojka panow w ciezarowce pochodzila z kregu kulturowego ktory w ten sposob traktuje cyganow.
nie podoba sie? tam sa drzwi. nie maja wlasnego domu? to drzwi na morze im wskazac, niech skacza i wplaw szukaja jakis dziewiczych terenow ktore moga skolonizowac.
Moze ta dwojka panow w ciezarowce pochodzila z kregu kulturowego ktory w ten sposob traktuje cyganow.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Sprawa jest taka, że właśnie łysi się ich nie czepiali, a jak czepiali to rzadko. Za to często cygany prowokowały do bójek.Tomcio, jeżeli spotkałeś się z negatywnymi objawami, jak agresja z ich strony to się im nie dziw, skoro u ciebie pewnie nieźle ich gnębią - sami łysi, nietolerancyjni chłopcy z przerostem ego.
Zresztą niedziwie się niektórym ludzią z mojej dawnej szkoły, idzie taki ciawar, który ma kilo żelu na głowie, śmierdzi od niego 2 tygodniowym potem i jeszcze specialnie podchodzi do ciebie i wali z bara albo coś w tym stylu... oni są żenujący. Nie przeczę, też były akcje, że nasi się czepiali ich, ale to nie tak często jak oni. Zresztą się niedziwie jak czasami do ich dziewczyn się dobierali...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Taaa? A gdyby któraśz tych dziewczyn pokochałą ze wzajemnością cygana tego to tym bardziej by się czepiali. Czemu wykluczać możliwość poznania kobiety czy faceta przez dziewczyne czy chłopaka mimo ze pochodzą z różnych środowisk. Kogoś by to bolało z zazdrości co najwużej.
Fanatyk, Zaraza, umiecie inteligentnie wyciąć tylko to, co istotne w bloku quote? Osiągnęliście piąty stopień zagnieżdżenia - w dowolnej dyskusji wystarcza góra trzeci. Będę bezlitośnie wycinał następne takie potworki.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
Murmandamus: jest lekka roznica miedzy nawiazaniem znajomosci i byciem razem, a wulgarnym narzucaniem sie komus - a o tym chyba TomCio pisal.
Jak w jakims lokalu jestem i widze ze ktos mniej wiecej w ten sposob naprzykrza sie jakiejs przyjaciolce mojej, prywantnie nie mam obiekcji zeby zaproponowac mu zeby przestal, a jesli nie lapie aluzji dostatecznie dobrze to przed zrobieniem mu krzywdy.
Nie ma ze boli, wyrywanie lasek to tez nie rurka z maslem (;
Jak w jakims lokalu jestem i widze ze ktos mniej wiecej w ten sposob naprzykrza sie jakiejs przyjaciolce mojej, prywantnie nie mam obiekcji zeby zaproponowac mu zeby przestal, a jesli nie lapie aluzji dostatecznie dobrze to przed zrobieniem mu krzywdy.
Nie ma ze boli, wyrywanie lasek to tez nie rurka z maslem (;
Zrezygnuję z prawa komentarza i tylko kiwnę głową z uśmiechem.Tomash pisze:Fanatyk, Zaraza, umiecie inteligentnie wyciąć tylko to, co istotne w bloku quote? Osiągnęliście piąty stopień zagnieżdżenia - w dowolnej dyskusji wystarcza góra trzeci. Będę bezlitośnie wycinał następne takie potworki.
Taaa? A może niekumasz tego, że te dziewczyny niechciały mieć z nimi nic wspólnego i brzydziły się ich ?Murmandamus pisze:Taaa? A gdyby któraśz tych dziewczyn pokochałą ze wzajemnością cygana tego to tym bardziej by się czepiali. Czemu wykluczać możliwość poznania kobiety czy faceta przez dziewczyne czy chłopaka mimo ze pochodzą z różnych środowisk. Kogoś by to bolało z zazdrości co najwużej.
Ojjj tam co miałem napisać R.G albo R.B albo A.L albo L.W padło na Braci których uważam za niewyrośniętych ku... zresztą jak bardzo duża ilość polaków. Ty jesteś spoko ale załóż kłódkę na ten tematTomash pisze:Za takie porównanie założyłbym Ci banaAro pisze:To tak jak Bracia K -- zrobilibyśmy to ale...
Najlepsze jest to że wielcy tolerancyjni zazwyczaj po prostu nie mieli/maja styczności z cyganerią.
Też kilka razy widziałem podryw cygana na jakichś panienkach - obrzydliwa sprawa. poza tym miałem kilka bliskich kontaktów, na szczescie żaden nie był dla mnie bolesny. Poza tym prawie kazdy brudasek wymieka na solo - prawie nigdy nie ida 1vs.1 zwyczajnie nie maja do tego predyspozycji - 1,70 wzrostu 60 kilo - dobre do brejka nie do solówki. Jest pare wyjatkó jak np. dajano z Ośw. który jedzie ostro w klatkach, ale to 1 na wszystkich cyganów w oświecimiu.
Należy takze wspomnieć że sami cyganie sie panoszą w naszym kraju i są nietolerancyjni dla przyjezdnych - przykładowo kiedy była wymiana niemiecka z Dachau w Oświęcimiu to cyganie zrobili niemcom kilka dziesion - zabierajać czesc roboty naszym.
I z tego co wiem to tak jest z nimi w każdym mieście.
Pozdro
Też kilka razy widziałem podryw cygana na jakichś panienkach - obrzydliwa sprawa. poza tym miałem kilka bliskich kontaktów, na szczescie żaden nie był dla mnie bolesny. Poza tym prawie kazdy brudasek wymieka na solo - prawie nigdy nie ida 1vs.1 zwyczajnie nie maja do tego predyspozycji - 1,70 wzrostu 60 kilo - dobre do brejka nie do solówki. Jest pare wyjatkó jak np. dajano z Ośw. który jedzie ostro w klatkach, ale to 1 na wszystkich cyganów w oświecimiu.
Należy takze wspomnieć że sami cyganie sie panoszą w naszym kraju i są nietolerancyjni dla przyjezdnych - przykładowo kiedy była wymiana niemiecka z Dachau w Oświęcimiu to cyganie zrobili niemcom kilka dziesion - zabierajać czesc roboty naszym.
I z tego co wiem to tak jest z nimi w każdym mieście.
Pozdro
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Jeśli dziewczyna nie chce znajomości z facetem, to bez znaczenia, czy jest Cyganem czy Chińczykiem, czy Polakiem. Nie chce i już. I wtedy broni się dziewczynę przed nachalnym typem a nie "brudnym Cyganem".TomCio pisze:Taaa? A może niekumasz tego, że te dziewczyny niechciały mieć z nimi nic wspólnego i brzydziły się ich ?Murmandamus pisze:Taaa? A gdyby któraśz tych dziewczyn pokochałą ze wzajemnością cygana tego to tym bardziej by się czepiali. Czemu wykluczać możliwość poznania kobiety czy faceta przez dziewczyne czy chłopaka mimo ze pochodzą z różnych środowisk. Kogoś by to bolało z zazdrości co najwużej.
Jeśli zaś chce tej znajomości... jej sprawa.
Tomash - przebacz.
Z cyganerią jako społeczeństwem - nie.Daro pisze:Najlepsze jest to że wielcy tolerancyjni zazwyczaj po prostu nie mieli/maja styczności z cyganerią.
Też kilka razy widziałem podryw cygana na jakichś panienkach - obrzydliwa sprawa.
Ja kilka razy widziałam/doświadczyłam podrywu - i wierz mi, nie obchodzi mnie w tym momencie, czy to Cygan czy nie - nie życzę sobie podrywów i tyle. Więc każdy z gruntu jest obrzydliwy.
Dobra, temat zdecydowanie się wyczerpał. Kłódeczka.
A licky boom boom down!!!