Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: puma1944 »

na 8 ed wszyskim ktorym moge daje gw, longi wystawiam tylk z gw ,sila 6 ws 5 to miodzio
ostatnio gralem na vc i mial szarzowac grevami, do wyboru mial longi i hamki
jak mu powiedzialem jakie maja longi statsy kopara mu opadla
teraz zawsze biore regiment longow zwyklych czy rengerow z gw swietna jednostka do
zapchania coru :)
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Mógłby mi ktoś napisać jak w końcu rozprasza się czary pozostające w grze? Po przeczytaniu polskiego booka już sam nic z tego nie rozumiem : (
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

w swojej fazie magii: miedzy close combatem a strzelaniem, rzucasz na wiatry magii.
cala pule ktora wylosowales mozesz przeznaczyc na zdispelowanie RiP'a ktory jest w grze.
dispell nei jest ograniczony 6 koscmi.

pamietaj, ze nie wszystkie hexy i augmenty sa RiP'ami, sa nimi tylko te spelle ktore maja to wyraznie napisane.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Sorry, zapomniałem napisać, że chodzi mi o 7 edycję. Jak przeciwnik rzuca Komete Kasandory, to mogę ją rozproszyć dopiero w swojej fazie magii i to kostkami mocy? Jeżeli tak, to armia krasnali nie rozproszy nigdy tego czaru, jedynym wyjściem jest Valaya na sztandarze : /
Obrazek

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

w 7 edycji kometę możesz odpierać w każdej fazie magii. W swojej używasz CP, w przeciwnika używasz DP. I wydaje mi się że można dispelować Ripy tylko na końcu faz magii, ale już nie jestem pewien.

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Z tego co pamiętam, to w swojej fazie magii dostawało się 2 PD które mogłeś wykorzystać do dispellowania RIP`ów.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

No tak, lecz 2 PD raczej nie zdispelluje komety, która jest 12+... Więc ripy tylko kostkami mocy w swojej turze sie dispelluje, czy mozna tez w turze przeciwnika kostkami rozproszenia(7ed)?
Obrazek

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

To nie tak: w swojej fazie "magii" turlasz normalnie 2D6 na wiatry i dispellujesz. A jako że nie masz maga to nie ma Misscastów i przeciwnik nie ma DD.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

@cahir
pytanie jest odnosnie 7 ed.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Po tym jak przeciwnik skończy rzucać wszystkie swoje czary, możesz dispellować RIPy tymi DD które Ci pozostały.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Dziękuje bardzo wszystkim, teraz moje krasnale będą miały trochę łatwiej, ponieważ RiPy rozpraszaliśmy tylko kostkami mocy : )
Obrazek

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

pewna sprawa, mam lorda puszke na tarczy z piecioma hamkami czy moge ich wystawic w taki sposob ze: lord z przody a hamki z tylu by w kombacie byl tylko lord a hamki z tylu dawali staborna?? czy taka formacja jest legalna??
chodzi o to by wszystko bilo po szefie w cc i chelengach
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
Tomb Kings

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

A co w tym podejrzanego? Najzwyklejsza w świecie formacja. Lord zajmuje 2 miejsca, więc w tylnych szeregach muszą stać 2 modele. Jeden użytkownik nawet opatentował strategie z użyciem takiego oddziału.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

to znacz w jaki sposub tym gra??
Dwarfs
Tomb Kings

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

puma1944 pisze:pewna sprawa, mam lorda puszke na tarczy z piecioma hamkami czy moge ich wystawic w taki sposob ze: lord z przody a hamki z tylu by w kombacie byl tylko lord a hamki z tylu dawali staborna?? czy taka formacja jest legalna??
chodzi o to by wszystko bilo po szefie w cc i chelengach
przed walką z przodu MUSI stać FCG o ile jest w oddziale

jeśli dochodzi do walki Lord robi Make way i idzie do przodu do CC krzyczysz czeneldż i tylko on się odbywa (reszta oddziałów stoi i patrzy jak się trzaskacie, pijąc herbatę i przegryzając krakersy ;P)

edit:
puma1944 pisze:to znacz w jaki sposÓb tym gra??
5Hamkami z lordem + bsb zatrzymuje dowolny kloc na stole i od boku wjeżdża np dodatkowymi 30stoma Hamcami lub Longami
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

czyli 5 zwyklych hamkow+lord i taki oddzialek lata po stole szykujac do szarzy od boku hamkow lub longow :D
a jakiego gienka zrobic pod vc bo chetnie bym poszedl na cheleng by go szybko skasowac??
Dwarfs
Tomb Kings

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

puma1944 pisze:czyli 5 zwyklych hamkow+lord i taki oddzialek lata po stole szykujac do szarzy od boku hamkow lub longow :D
a jakiego gienka zrobic pod vc bo chetnie bym poszedl na cheleng by go szybko skasowac??
zależy na czym gra "wamp", ale jeśli na klocku jazdy z bohaterami w środku to raczej nic nie zrobisz piechotą (marne szanse) zanim tego nie wystrzelasz...

starcie takiego klocka z moimi 30stoma Hamcami + Lord puszka skończyło się przegraniem CC o 29pkt z tego co pamiętam... :shock: :roll:

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

właśnie chce wystawic ten patent z lordem na tarczy i 5 hamkami tylko jak wyposazyc gienka??
Dwarfs
Tomb Kings

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

puma1944 pisze:właśnie chce wystawic ten patent z lordem na tarczy i 5 hamkami tylko jak wyposazyc gienka??
nie masz wiele opcji, save 1+, przerzut oraz ward na 4+

reszta wg uznania

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

wiec moze cos takiego:
lord 145
tarczownicy 25
gw 6
mr spite 45
r preservation 15
r stone 5
r resistens 25
mr kragg the grim 20
r fire 5
suma 291pkt
co o tym sadzicie??
Dwarfs
Tomb Kings

ODPOWIEDZ