Special Charakters

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

I dlaczego w pierwszym linku jest on pod wampirami??

A w kwestii sisterek. Czemu aż tak bardzo psy na nich wieszacie? Ktoś na nich grał? Ja bym nie wystawiał ich na smoku tylko na orle. Możliwość zatrzymania wrogich jednostek jest fajna. Poza tym pamiętajcie że ich rany się leczą jeśli obie nie zginą. Do walki ich oczywiście nie puszczać. Łatają na orełku i strzelają. Jak w nie się strzela to najpierw, hit , potem na 5+, a jeszcze potem rozdziela się na obie. Więc szanse na zabicie obu maleje. A pod koniec fazy strzelania znowu są na czysto.
A przy okazji: jak kładzie się templata przy tym strzale jednej z sióstr? Nad jednym z modeli w pierwszym ranku (wtedy tylko pół templata będzie nad unitem) czy tak jak nam wygodniej nad unitem? Nie potrafiłem tego wykminić a znaczenie ma to duże.

DreamCatcher
Plewa

Post autor: DreamCatcher »

Hey, zanim cos napisze chcialem sie przywitac i przedstawic :P Mieszkam w Cambridge i zbieram warhammera od okolo 2 lat. Mam troche ponad 2 tysiace punktow WE i troche innych jednostek z empire i orcs & gobbos. Chodze do klubu GW w niedziele i czasem soboty, jak skoncze 16 lat to dolacze do veterans club.

Wiec ja sprobowalem siostry przeciwko karl franz i go zabily :P
Tak samo orion. No ale emperor nie jest taki dobry w walce.
Jesli chodzi o herosow, to uzywam wild rider highborn, great stag, annoyance of netlings, the dawn spear i stone of the crystal mere, to kombo zabija Grimgora :wink:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

tia...ale wiesz ze to trafianie na 6+ w chelendzu dziala tylko na kolesia a grimgor moze zrobic sobie na tym twoim jelonku takiego overrkila ze tylko na 2x1 ustoisz? :P hehe

my tutaj w Polsce jestesmy zatwardziałymi batlowcami :P i wyciskamy z rozpisek do cna to co najmocniejsze :)

apropo witam :)

DreamCatcher
Plewa

Post autor: DreamCatcher »

Wiem ze Dziala tylko na kolesia, ale stag ma 3 rany no i w koncu ten 3+ ward, tak poza tym to z Grimgorem walczylem tylko raz i to na hero vs. hero (tylko HB i Grimgor przeciwko sobie). Nikt kogo znam nie uzywa go w prawdziwych bitwach (sam nie mam pojecia czemu).

A no i zauwazylem ze w polsce jakos bardziej myslicie o tych rozpiskach :P
P.S. Nienawidze jak te bogate angielskie dzieciaki kupuja pelno nowiutkich modeli a pozniej same podstawki lub postacie bez broni, nog, rak etc. uzywaja :x .

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bardziej to malo powiedziane... ;)
to jakby powiedziec ze ryba bardziej woli wode ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

model hit by the flail loses 1 Attack
to oznacza, że Skaw ma flaila?

Awatar użytkownika
Theoden
Pseudoklimaciarz

Post autor: Theoden »

+1 do S w pierwszej turze walki.

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

flail daje +2

chodzi tylko o to czy go ma :)

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Roman Lord of the Druchii pisze:flail daje +2

chodzi tylko o to czy go ma :)

Nie ma.

The Lash of Claws daje "always strike first" i "any model hit by the flail loses 1 Attack"

Widzisz gdzieś tam "count as flail"??

Awatar użytkownika
Chuck Norris

a co oznacza zwrot "hit by the flail"?

też mi sie wydawało, że go nie ma, ale nie mogłem rozszyfrować zwrotu tego ;)

Awatar użytkownika
Theoden
Pseudoklimaciarz

Post autor: Theoden »

Znaczy, że jak ktoś dostanie macką, to biedaczysko traci 1 atak ;)

ODPOWIEDZ