Początkujący generał
Moderator: Hoax
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Początkujący generał
Tak, aczkolwiek jeśli będziesz miał wątpliwości to najlepiej napisać PM do organizatorów danego turnieju (konkretnie do osoby która odpowiada za ocenę malowania).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ja piernicze. Czyli na wszelki wypadek mam przygotować dodatkowe oddziały zrobione z klanbraci...
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
To niby co? Mam z nich stormverminów zrobić?Lazur pisze:szkoda elfów na slajwów
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Homo elfy nawet na niewolników sie nie za bardzo nadają, ale cóż zrobić? Przecież nie dam im nagrody w postaci szybkiej i bezbolesnej śmierci
elf na niewolnika? marnotrastwo dobrego mięsa
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
W 7 nie można było, teraz z tego co wiem można, bo tak mi zasędziowali na masterze
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Q: Can I target a unit with The Curse of the Horned Rat
comprised of infantry and non-infantry models? (p79)
A: No, unless all of the non-infantry models are characters.
Such units are unique units and as such cannot be targeted by
The Curse of the Horned Rat. Note that adding a character to a
unit of a different troop type will not make that unit unique, it’s
troop type will be unchanged
Pytanie o pojedynek
Mam w oddziale dwóch bohaterów, kolega również ma dwóch. Rzuca mi wyzwanie swoim generałem. Ja, jako skaven odrzucam i chowam jednego ze swoich bohaterów. Czy na tym zakańcza się pojedynek czy Muszę wystawić kogoś do walki?
W zasadach napisane jest że jest tylko jeden pojedynek na jedną walkę i przy tym obstawałem
Mam w oddziale dwóch bohaterów, kolega również ma dwóch. Rzuca mi wyzwanie swoim generałem. Ja, jako skaven odrzucam i chowam jednego ze swoich bohaterów. Czy na tym zakańcza się pojedynek czy Muszę wystawić kogoś do walki?
W zasadach napisane jest że jest tylko jeden pojedynek na jedną walkę i przy tym obstawałem
Moja strona http://fotoblog.e-paso.pl/
------------------------
------------------------
Dobrze obastawałeś, jeśli odmówiłeś, to jeden z Twoich herosów wędruje do tyłu, a walka toczy się normalnie dalej.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Dziękuję:))Myth pisze:Dobrze obastawałeś, jeśli odmówiłeś, to jeden z Twoich herosów wędruje do tyłu, a walka toczy się normalnie dalej.
Moja strona http://fotoblog.e-paso.pl/
------------------------
------------------------
Zależy jakie VC, była już o tym rozmowa. To piechotne boi się nas, a nie my jego, a z kawaleryjskim powinieneś mieć na tyle śmieci, by bloodki nie doszły do żadnej kluczowej walki.
Konkretnie przeciwko piechotnemu: 5 gutterów z poisonem w szarży od boku zablokuje ghoule na co najmniej turę, a może i dłużej, sprawdzone. Małe oddziały gratów wymuszają dziwne ruchy przeciwnika, albo stanie w miejscu. Od czegoś są też slavy, by jakiś oddział utrzymać w miejscu. W zablokowane ghoule wciskasz cokolwiek od abomki przez monków po censerów (ale lepiej od boku te dwa ostatnie oddziały) i sypiesz truchło aż miło. Czar 13 też jest rozwiązaniem, jeśli nie ma już gwardii na stole. Ogólnie to zadaj przeciwnikowi duże straty w kilku miejscach, a zobaczysz, że ofensywa magiczna się posypie.
Konkretnie przeciwko piechotnemu: 5 gutterów z poisonem w szarży od boku zablokuje ghoule na co najmniej turę, a może i dłużej, sprawdzone. Małe oddziały gratów wymuszają dziwne ruchy przeciwnika, albo stanie w miejscu. Od czegoś są też slavy, by jakiś oddział utrzymać w miejscu. W zablokowane ghoule wciskasz cokolwiek od abomki przez monków po censerów (ale lepiej od boku te dwa ostatnie oddziały) i sypiesz truchło aż miło. Czar 13 też jest rozwiązaniem, jeśli nie ma już gwardii na stole. Ogólnie to zadaj przeciwnikowi duże straty w kilku miejscach, a zobaczysz, że ofensywa magiczna się posypie.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
wlasnie dzis gralem z VC i mialem ten problem. Widze tutaj nastepujace rozwiazania (od najbardziej do najmniej efektywnych):
- abominacja
- 13 spell
- inne czary (warplighting, scorch, crackcall, vermintide, plague)
- warplighting cannon
- plaguemonks z plaguebanner
- doomrocket (magiczna bron)
- warpfire thrower, ratling
- plagueclaw catapult (raczej na szkiele i zombie)
Walic tym wszystkim w klocki - zadawac jak najwieksze starty - w pierwszej kolejnosci grave guard, w nastepnej ghoulom, nastepnie szkieletom i zombim.
- abominacja
- 13 spell
- inne czary (warplighting, scorch, crackcall, vermintide, plague)
- warplighting cannon
- plaguemonks z plaguebanner
- doomrocket (magiczna bron)
- warpfire thrower, ratling
- plagueclaw catapult (raczej na szkiele i zombie)
Walic tym wszystkim w klocki - zadawac jak najwieksze starty - w pierwszej kolejnosci grave guard, w nastepnej ghoulom, nastepnie szkieletom i zombim.
Musze pokombinować. Troche sie zalamałem jak zobaczyłem ze moj kolega w dwie tury pod rzad miał 12 kostek na magii i zrobił sobie z 11 ghuli 60 ktore rozjechały mi armie. Dzieki za rady.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis