HE na euro
HE na euro
Wpadł mi do głowy taki pomysł na rozpę. Chciałem bardzo mieć 2 DS, ale nie przeinwestować pkt na magów. Zestaw magiczny dla lorda kosztuje w sumie 70 pkt, więc to i tak mniej niż 1 lev. caddy. Lord jakoś turbo twardy nie jest, ale w sumie klepaczy u przeciwników coraz mniej, a unity muszą najpierw przyjąć 33 ataki z ASFem i rerolem. Jak to widzicie?
Prince z 2rakiem 257 pkt
- mag 1 lev (fire)
- dispell scroll
- armour of caledor
- luckstone
Arcymag 340 pkt
- mag 4 lev (high)
- niszczarka
- 2+ ward na magię
Bsb na orle 218 pkt
- helm of fortune
- SoM
- gem of courage
25 lothernów FCG ogień 360
10 łuków muzyk, champion 125
10 łuków muzyk 115
28 WL, muzyk, champion (magiczne ataki) 453
24 WL, muzyk, sztandar (banner of sorcery) 428
Orzeł
Orzeł
Mag do lothernów, lord do większych lwów.
Prince z 2rakiem 257 pkt
- mag 1 lev (fire)
- dispell scroll
- armour of caledor
- luckstone
Arcymag 340 pkt
- mag 4 lev (high)
- niszczarka
- 2+ ward na magię
Bsb na orle 218 pkt
- helm of fortune
- SoM
- gem of courage
25 lothernów FCG ogień 360
10 łuków muzyk, champion 125
10 łuków muzyk 115
28 WL, muzyk, champion (magiczne ataki) 453
24 WL, muzyk, sztandar (banner of sorcery) 428
Orzeł
Orzeł
Mag do lothernów, lord do większych lwów.
EDIT
ciekawe połączenie lorda z małym magiem - imo gość jest zbyt miękki - brak warda - ergo zbyt łatwy do ubicia generał - szczególnie że jest jeszcze wrażliwy na miscasty...
ciekawe połączenie lorda z małym magiem - imo gość jest zbyt miękki - brak warda - ergo zbyt łatwy do ubicia generał - szczególnie że jest jeszcze wrażliwy na miscasty...
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, o 11:02 przez Laik, łącznie zmieniany 2 razy.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Przed chwilą w moim poście mnie zjechali ze Loremaster's cloak jest komlpetnie z dupy Rozumiem ze lvl na Prinsie jest tylko dla DS?No nie wiem mi sie on nie podoba bo za twardy nie jest i za duzo nie zrobi,czarów tez sobie nie porzuca.Co do unitów to chyba standard
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Wiem, ze 2+ z jednokrotnym rerolem to mało, ale z drugiej strony caddy w hajach też swoje kosztuje: 120 pkt, a w zaszdzie to koszt robi się większy bo opłaca się dać 2gi lev i lepszy arkan np. zbieranie kostki.
Pytanie zatem jest takie co lepsze:
- taki prince jak mój, ze wszystkimi jego wadami i zaletami
- czy 2 lev mag z zabieraniem kostki powera i dodawaniem do dispella + powiedzmy trzeci orzeł i 2 WL więcej w unicie z BOSem.
Pytanie zatem jest takie co lepsze:
- taki prince jak mój, ze wszystkimi jego wadami i zaletami
- czy 2 lev mag z zabieraniem kostki powera i dodawaniem do dispella + powiedzmy trzeci orzeł i 2 WL więcej w unicie z BOSem.
Caddy to scroll za 120 pkt i nikt się z takiego wystawienia nie śmiejeSemi pisze:czyli wystawiles scrolla za 65 pkt nie wiem czy to taka super inwestycja... za 10 wiecej masz vortexa co konczy ture magii...
Obecnie gram bretą na 2x DS (zwykły i mirror) i oba są na wagę złota.
Czyli co sugerujesz arcy z vortexem i mały z niszczarką? Jest to bardzo dobre, ale nie stanowi odpowiedzi na pytanie, które stawiam. Zresztą mój scroll za 65 pkt rozkręca większość herosów w battlu i daje pewne 3 rany w walce ze zwyklakami. Mag tego nie potrafi.
jak level 1 to lord z death magic,
ewentualnie zrobić mu drugi level i dać do współpracy maga 2 levelu, by mieli te 4 czary z high magic.
ewentualnie zrobić mu drugi level i dać do współpracy maga 2 levelu, by mieli te 4 czary z high magic.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- Młody Pajak
- Kradziej
Gdyby się tylko dało mu dać ten drugi lvl. Pozostaje mu tylko danie Silver Wand'a.
Sorry, masz konto na bn?
EDIT
Sry, miała być pm. A co do rozpy, to imo nie ma opcji, żeby lord się spłacił.
EDIT
Sry, miała być pm. A co do rozpy, to imo nie ma opcji, żeby lord się spłacił.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, o 16:46 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
No i co im to da?Bedą mieli siłę 7 i bedą rąbać skały ?Ja bym mu dał High Magic.CV jest niski, jak bedziesz miał farta to moze Vaula wylosujesz albo Flames a jak nie to zawsze ward na 5+ sie przyda.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Bardziej chodzi o to że będą mieli 4T. Ale fire po głębszym zastanowieniu wydaję się być lepszą opcję. I High Magic też się wydaje niegłupi. W zasadzie jest kupa zastosowań dla takiego lorda, ciekawe złożenie IMHO. Ten lord na pewno może czarować pomimo noszenia pancerza? Nie mam booka przy sobie, ale jeśli tak to kopiuje ten patent do przetestowania.