Alternatywne figurki dwarfów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Re: Alternatywne figurki dwarfów

Post autor: Cormagh »

Z dyskusji na forum wynika, że na razie nie, bo są jeszcze na etapie wzorcowym, ale temat form i produkcji masowej jest już ma etapie mocno zaawansowanym :)
Podobno wykorzystując wszystkie już istniejące elementy można uzyskać figurki w 256 możliwych wersjach :shock:
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

ZAMAWIAM!!
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

256 wersji?? :shock:
O matko, fajna sprawa, ale nie podobają mi się jakoś.

@Booxi - ładny avatar ;D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Haha booxi zmienił avatar :D
Też muszę je mieć... moar!

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Loizok to razem zamówimy jak tylko będzie można :D koszty przesyłki przynajmniej trochę zmaleją:D

@ Cahir. Mają klimat maraudera trochę, nie każdy go lubi tak naprawdę.
@ Cahir & Loizok Awatar zmieniony ale nie jestem zadowolony z tego jak wygląda... troche za mały i nie każdy widzi co tam jest...
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Oj zamówimy ;)
Jakiś czas temu, sam miałem taki pomysł, żeby samemu coś próbować wyrzeźbić w stylu maraudera. Jak będę miał chwilę czasu to poćwiczę i coś popróbuje wydłubać :D

kisio
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: kisio »

Mi tam ani styl maraudera ani nowy avatar Booxiego się nie podobają ;) Ciekawe co oznacza te 256 możliwości, bo jeśli traktować każdą jedną pierdołę z boxu warków jako możliwą kombinację to pewnie jeszcze więcej by wyszło, co nie zmienia faktu, że więcej niż 16tu wygląda jak armia klonów.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Mam do tych starszych wyjadaczy prośbę ;) (z góry przepraszam za tragiczną jakość, nie miałem czasu naładować aparatu).
Przybyło mi kilku starych krasnoludów i nie wiem za bardzo co to za modele :) Moglibyście mi mniej więcej powiedzieć co to za figurki?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

starzy i starsi clansmani, i adventurersi wszyscy od maraudera /gw :D troche zwykłych clansmanów jak się nie mylę jakiś ulther, adventurer na szczudłach .

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Mhm no to się upewniłem ;) thx

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Nie wiem czy już ktoś wrzucał, firma Wargames Foundry ma w swojej ofercie trochę krasnoludów, muszę powiedzieć, że fajne modele:
http://wargamesfoundry.com/fantasy_rang ... asy/dwarf/

jakby ktoś chciał zamówić sobie, to widziałem bodajże w dziale sprzedam jakieś zamówienie zbiorcze :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Fajne są te kraśki, szkoda że droższe niż metale GW :(

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Nom..cena to ich duży mankament..:(

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Obrazek

A tak się prezentują pomalowani slayerzy z AoW.
Moim zdaniem zacny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Model i malowanie bardzo udane, ale moim zdaniem to prześwietlone zdjęcie jest mocno krzywdzące. Moim zdaniem powinni popracować nad lepszą fotą zanim wystawili to na oficjalne forum :P
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Zaiste kozacki Pancur 8)
Już niedługo w mojej armii. :D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Arbiter Elegancji pisze:Model i malowanie bardzo udane, ale moim zdaniem to prześwietlone zdjęcie jest mocno krzywdzące. Moim zdaniem powinni popracować nad lepszą fotą zanim wystawili to na oficjalne forum :P
oj tam, oj tam... jasne, ciemne, ważne, że figurka wygląda kozacko i budzi szacun. Naprawdę solidna alternatywa dla GW. Ciekawe, jak po takim wyzwaniu Firma ustosunkuje się do własnej wersji plastikowych slayerów (idę o zakład, że nad tym pracowali), bo jeśli mają być równie obciachowe, jak dotychczasowe plastikowe kraśki, to dostaną od AoW mocno w plecy... :lol2:

Od pierwszej figurki mam dla AoW wielkie uznanie i szacunek, i widzę, że jak na razie ani na kreskę nie obniżyli poziomu =D>
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

w 100% zgadzam się z Cormaghiem AoW naprawdę skopało po jajach tymi berserkerami.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Hehe porównajcie do tego skullpasowego, plastikowego slayera :D

ODPOWIEDZ