Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ta dbałość o szczegóły jest niesamowita Jeśli chodzi o materiał do budowy to widać, że u ciebie nic się nie marnuje
Z chęcia sam bym zagrał na takim stole ! Jeszcze raz wielkie brawa !!!
Z chęcia sam bym zagrał na takim stole ! Jeszcze raz wielkie brawa !!!
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Bardzo mocarny stół! Wieża po 100 kroć fajniejsza niż ta nowa plastikowa by GW, detal i klimat aż ściekają z murów! Sam stół też wygląda atrakcyjnie.
Mam pytanko/ka, gdyż sam zamierzam się zabrać za stół:
-Podłoże wykonałeś z styroduru?
-Naklejałeś go na jakąś płytę czy tak o sam sobie leży?
-Cały stół (w sensie wszystkie pola są wciśnięte w jakaś ramę aby się nie rozsuwały czy leżą obok siebie, jeśli tak czy to się aby zbytnio nie przesuwa?)
-Tą piankę LPM usztywniasz od wewnątrz jakimś materiałem czy sama w sobie jest dość sztywna by utrzymać ciężar kilku figurek (ściany, lub podłoga), dodatkowo jakbyś był na tyle miły zdradź jakiej grubości pianki używasz?
-Czym kleisz pianki?
Mam pytanko/ka, gdyż sam zamierzam się zabrać za stół:
-Podłoże wykonałeś z styroduru?
-Naklejałeś go na jakąś płytę czy tak o sam sobie leży?
-Cały stół (w sensie wszystkie pola są wciśnięte w jakaś ramę aby się nie rozsuwały czy leżą obok siebie, jeśli tak czy to się aby zbytnio nie przesuwa?)
-Tą piankę LPM usztywniasz od wewnątrz jakimś materiałem czy sama w sobie jest dość sztywna by utrzymać ciężar kilku figurek (ściany, lub podłoga), dodatkowo jakbyś był na tyle miły zdradź jakiej grubości pianki używasz?
-Czym kleisz pianki?
cudo!
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki
Blat stołu wykonany jest z dwóch sosnowych desek o łącznym wymiarze 120x120. Na blacie położyłem wycięte z pianki arkusze o wymiarach 30x30, 15x30, itd., na których buduję poszczególne makiety.Bizon pisze:-Podłoże wykonałeś z styroduru? -Naklejałeś go na jakąś płytę czy tak o sam sobie leży?
Stół oklejony jest listewkami które uniemożliwiają przesuwanie się wyciętych z pianki paneli.Bizon pisze:-Cały stół (w sensie wszystkie pola są wciśnięte w jakaś ramę aby się nie rozsuwały czy leżą obok siebie, jeśli tak czy to się aby zbytnio nie przesuwa?)
Używam pianki o grubości 6 mm. W przypadku ścian nie ma potrzeby usztywniania, podobnie jeśli chodzi o podłogi - chyba, że planujesz zrobić naprawdę dużą powierzchniowo podłogę, która od spodu nie będzie niczym podparta to wówczas można podkleić piankę.Bizon pisze:-Tą piankę LPM usztywniasz od wewnątrz jakimś materiałem czy sama w sobie jest dość sztywna by utrzymać ciężar kilku figurek (ściany, lub podłoga), dodatkowo jakbyś był na tyle miły zdradź jakiej grubości pianki używasz?
Używam Wikolu i Kleju Polimerowego.Bizon pisze:-Czym kleisz pianki?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Tak.Rasti pisze:Kiedy malowanie? Dopiero jak wykonasz cały stół?
Wspaniała robota Nie mogę wyjść z podziwu już teraz, oglądając to w stanie surowym, a jak pomyślę, co będzie po malowaniu... Czekam na kolejne prace
Mój blog: http://arsbelli.blogspot.com/
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
"Kiedy atakujecie- wyjcie jak furie!"- Thomas "Stonewall" Jackson
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Rozpoczynam prace nad kolejną kompanią. Tym razem są to Khazadzi z Gór Krańca Świata:
Bohaterowie:
Od lewej: Łamacz Żelaza, Inżynier, Kowal Run, Tan(ka) i Tan, Długobrody
Stronnicy:
Sygnalista, Chorąży oraz Trollobójcy
Wojownicy Klanowi:
Kusznicy:
Gromowładni:
Górnicy:
"Chłopaki, którzy mogą mieć talent":
Żyrokopter:
Oraz elementy które "ozdobią" dioramę:
Bohaterowie:
Od lewej: Łamacz Żelaza, Inżynier, Kowal Run, Tan(ka) i Tan, Długobrody
Stronnicy:
Sygnalista, Chorąży oraz Trollobójcy
Wojownicy Klanowi:
Kusznicy:
Gromowładni:
Górnicy:
"Chłopaki, którzy mogą mieć talent":
Żyrokopter:
Oraz elementy które "ozdobią" dioramę:
Dobrze, że wróciłeś z kolejnym pomysłem, bo już zacząłem się poważnie martwić, że jak nawet tu się nic nie dzieje, to grozi nam obumarcie forum (nieustająco jestem pod wrażeniem tempa twojej pracy).
Z oczywistych przyczyn ideologicznych trzymam wszystkie cztery kciuki za nowy projekt. Dobór figurek naprawdę zacny
Tylko patrząc na zaprezentowane zdjęcia zastanawiam się, czy to jeszcze kompania, czy już raczej mała armia
Z oczywistych przyczyn ideologicznych trzymam wszystkie cztery kciuki za nowy projekt. Dobór figurek naprawdę zacny
Tylko patrząc na zaprezentowane zdjęcia zastanawiam się, czy to jeszcze kompania, czy już raczej mała armia
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
będą jakoś jeszcze konwertowane jeszcze?:>
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Moc ale chłopaki rzeczywiście już są małą armią :> czekam na skończonych!
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki za komentarze i wsparcie
Pracowałem nad kolejną edycją podręcznika do Warheim FS.Cormagh pisze:Dobrze, że wróciłeś z kolejnym pomysłem, bo już zacząłem się poważnie martwić, że jak nawet tu się nic nie dzieje, to grozi nam obumarcie forum (nieustająco jestem pod wrażeniem tempa twojej pracy).
Cormagh pisze:Tylko patrząc na zaprezentowane zdjęcia zastanawiam się, czy to jeszcze kompania, czy już raczej mała armia
No sporo ich ale musiałem już wstrzymać się z zakupami, bo tak mi się podobają metalowe krasnoludzkie modele, że jeszcze trochę a skompletowałbym całą armię - zresztą na półce czeka już niemal skompletowana banda Pogromców.Bizon pisze:Moc ale chłopaki rzeczywiście już są małą armią :>
Nie. Mam nadzieję, że dzisiaj uda mi się spodkładować modele.vocal pisze:będą jakoś jeszcze konwertowane jeszcze?:>
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Pomalowałem skórę krasnoludów, malowało się tym przyjemniej, że malowania było niewiele, w końcu krasnoludy to głównie pancerz i broda.
Do malowania użyłem:
Tallarn Flesh
Tallarn Flesh + Regal Blue
Khardic Flesh (P3)
Dwarf Flesh
Elf Flesh
Ryn Flesh (P3)
Khardic Flesh (P3) + Scab Red
A washowałem:
Devlan Mud i Badab Black
Podobnie jak wcześniejsze modele krasnoludy malowane są na poziom stołowy.
Zdjęcia jak zwykle bez rewelacji:
Do malowania użyłem:
Tallarn Flesh
Tallarn Flesh + Regal Blue
Khardic Flesh (P3)
Dwarf Flesh
Elf Flesh
Ryn Flesh (P3)
Khardic Flesh (P3) + Scab Red
A washowałem:
Devlan Mud i Badab Black
Podobnie jak wcześniejsze modele krasnoludy malowane są na poziom stołowy.
Zdjęcia jak zwykle bez rewelacji: