Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Manfred »

jaka jest podstawka dzwonka ? bo zapomniałem :P

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

3x5 modeli piechoty.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

W ataku 1-2 i 5-6 faktycznie jest napisane, że z S6, ale dotyczy to normalnej sytuacji, normalnego ataku, gdy nie mamy bonusu. triplet i potem wynik6 daje bonus, który dodajesz do wszystkiego, co potem rzucasz na atak. Bo najpierw dostajesz bonus za 6 po triplecie, a potem rzucasz na tabele ataku. Gdyby miałoby być inaczej, Lazur, zapis o bonusie byłby zupełnie bez sensu.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Andrzej
Pan Spamu

Hmm, po zastanowieniu powiem, że każdy z Was ma nieco racji. Siła abomki zwiększa się tylko dla efektów, gdzie nie ma podanej siły, np 3-4 i 5-6. Ale już 1-2 i test I w 5-6 powodują hity z s6 i nie ma żadnych przesłanek, żeby było inaczej. Jest napisane s6 i tyle.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

RAWowanie na maksa :-P Jak Afro, polecam po prostu trochę świeżego powietrza ;-)
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Panowie po prostu można się umówić, że jak abomka wylosuje 7 siły to ma taką we wszystkich atakach, a jak się jej obniża siłę to też do wszystkich ataków. IMO to jest najbardziej logiczne :D

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Ja nie wiem nad czym tu dyskutujecie jak wszystko jest dokładnie opisane. Nawet jak abomka ma 7 siły to atak 1-2 wykonuje z siłą 6, atak 3-4 z siłą 7 natomiast atak 5-6 najpierw z siłą 6 a potem 2d6 z siłą 7. Trzeba być idiotą, żeby mówić inaczej.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Andrzej
Pan Spamu

Warhammer nie jest grą logiczną, po tylu latach powinieneś to wiedzieć :wink:

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Tylko to wynika z zasad a nie logiki... :roll:

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Andrzej
Pan Spamu

No dokładnie to napisałem :) Logicznie powinna mieć wszędzie s7, ale według zasad ma różną siłe.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

a z drgiej strony wszelkie zdejmowanie jej S nic nie daje przy tych atakach, mi pasuje;] jednak częściej jej siłę zdejmą niż rzuci +1S...

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Te, Mhroczny Rycerzu. Może bez od razu wyzwisk, co? Po to jest ten dział, by spokojnie sobie wyjaśniać wątpliwości. Pozdro
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

vocal pisze:a z drgiej strony wszelkie zdejmowanie jej S nic nie daje przy tych atakach, mi pasuje;] jednak częściej jej siłę zdejmą niż rzuci +1S...
RAWowo to tak. Masz racje. Bo te ataki nie są opisane jako wykonywane z S abomki tylko z określoną S. Troche jak z katapą. Nawet jak obniżysz S to mimo, że załoga faktycznie będzie słabiej biła to templejtki to nie ruszy ;).

Pacek pisze:Te, Mhroczny Rycerzu. Może bez od razu wyzwisk, co? Po to jest ten dział, by spokojnie sobie wyjaśniać wątpliwości. Pozdro
A czy ja kogoś wyzwałem? Napisałem tylko, że trzeba być idiotą, żeby pisać tak a nie inaczej. Idąc Twoim tokiem rozumowania gdybym nie kupował w media markt to mógłbym sie poczuć urażony słysząc reklame "media markt? nie dla idiotów" :roll:

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

A czy ja kogoś wyzwałem? Napisałem tylko, że trzeba być idiotą, żeby pisać tak a nie inaczej.
Innymi słowy wyzywasz tych, którzy piszą "tak a nie inaczej".
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Ojojoj :lol2:

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Dobra panowie, taka piękna pogoda: czas pomalować jakieś figsy na działeczce :D

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Ojojoj :lol2:
Bardzo dojrzała reakcja. Pogratulować.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Mam pytanie: Aboma nie overrunuje?
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

overunuje

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

podobno gdzieś było ale potrzebuje konkretnego uzasadnienia czy monki z plague furnace mają przerzuty za plague banner jak nie to dlaczego ??
Nigdzie nie jest to senswonie uściślone a przekonania osób którym to przeszkadza bo zginie pare zołnierzy więcej nie mają uzasadnienia.

( obsługa dostaje Frenzy jak to jest w FAQ'u więc wydaje mi sie ze plague banner też powinien działać )
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

ODPOWIEDZ