High Elves na EURO
Re: High Elves na EURO
jak nie ma armat to nie ma co go kitrać zdarzyło mi sie dostać pare razy gonga ale pozostały jeszcze 2 rany. a czasem taki bsb robi cuda(np w bitwie z dębkiem dostałem w niego lance realmów na przód i grali na bok ustał breja na 5+ a potem smok złożył obie lance:D)
Skorzystam z mojego starego wątku zeby nie zakładać niepotrzebie nowego.Ponieważ mam teraz fazę na kminki to wymyśliłem rozpę na 2600.
Archmage @ 300 Pts [Lore of Death]
General
Magic Level 4
Sigil of Asuryan [40.0]
Prince @ 292 Pts
Great weapon
Vambraces of Defence [55]
Armor of Caledor [25]
Great eagle
Noble @ 208 Pts
Battle Standard
Dragon armor, shield
Helm of Fortune [25]
Sword of Might [15]
Great eagle
Mage @ 155 Pts [Lore of Metal]
2 level
Dispel Scroll [20]
18 First Archers @ 233 Pts
Hawkeye, Standard Bearer, Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
11 Archers @ 137 Pts
Musician
30 Spearmen @ 295 Pts
Sentinel,musician,standard bearer
25 White Lions @ 475 Pts
Guardian, Standard Bearer, Musician
Banner of Sorcery [50]
Ironcurse Icon [5]
Amulet of Light [15]
24 Phoenix Guard @ 405 Pts
Keeper of Flame,musician,standard bearer
Standard of Discipline [15]
Great Eagle @ 50 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
Total Army Cost: 2600
Poniewaz jest teraz moda na kowboi to pomyślalem sobie ze ja tez się nimi pobawię.Myslałem czy princowi nie dac CoC ale doszedłem do wniosku ze w duze kloce raczej sie nie bedzie wbijać.Gwardie wziałem specjalnie,takie podejscie psychologiczne kiedy przeciwnik widzi unit z wardem na 4+ to raczej bedzie starał sie go wyminąc zeby nie ugrząznąć na pare dobrych tur co daje mi przewagę taktyczną(niby ).Dobra magia i antymagia.
Archmage @ 300 Pts [Lore of Death]
General
Magic Level 4
Sigil of Asuryan [40.0]
Prince @ 292 Pts
Great weapon
Vambraces of Defence [55]
Armor of Caledor [25]
Great eagle
Noble @ 208 Pts
Battle Standard
Dragon armor, shield
Helm of Fortune [25]
Sword of Might [15]
Great eagle
Mage @ 155 Pts [Lore of Metal]
2 level
Dispel Scroll [20]
18 First Archers @ 233 Pts
Hawkeye, Standard Bearer, Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
11 Archers @ 137 Pts
Musician
30 Spearmen @ 295 Pts
Sentinel,musician,standard bearer
25 White Lions @ 475 Pts
Guardian, Standard Bearer, Musician
Banner of Sorcery [50]
Ironcurse Icon [5]
Amulet of Light [15]
24 Phoenix Guard @ 405 Pts
Keeper of Flame,musician,standard bearer
Standard of Discipline [15]
Great Eagle @ 50 Pts
Great Eagle @ 50 Pts
Total Army Cost: 2600
Poniewaz jest teraz moda na kowboi to pomyślalem sobie ze ja tez się nimi pobawię.Myslałem czy princowi nie dac CoC ale doszedłem do wniosku ze w duze kloce raczej sie nie bedzie wbijać.Gwardie wziałem specjalnie,takie podejscie psychologiczne kiedy przeciwnik widzi unit z wardem na 4+ to raczej bedzie starał sie go wyminąc zeby nie ugrząznąć na pare dobrych tur co daje mi przewagę taktyczną(niby ).Dobra magia i antymagia.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
Jak taki orzełek bez staborna sie spisuje? nie płynie za szybko?
Czasem (rzadko) trzeba podjąć takie ryzyko zwłaszcza jak masz smoka przeciw dwóm trebkom i ogólnie masz w dupęAndrzej pisze:A to sorry, w takim razie to całkiem niezły plan
Jasne, wiem o co chodzi. Żartuje tylko
Ten prince bez CoC tak smutny... Mówisz, że nie będziesz wbijał się w klocki, ale i tak jest mnóstwo sytuacji, w której trzeba będzie zdawać bejka... No ale jak uważasz, jeśli ma on być tylko na machiny i strzelców to ok.
To jest rozpa na euro?
Hmm, ja jak bym zobaczył 25 PG to leciałbym na pałę, żeby zdobyć łatwe pkt Bo bez wsparcia z brzytwy czy kolesia z CoC płyną jak szmaty od czegokolwiek sensownego.Soulferin pisze:Gwardie wziałem specjalnie,takie podejscie psychologiczne kiedy przeciwnik widzi unit z wardem na 4+ to raczej bedzie starał sie go wyminąc zeby nie ugrząznąć na pare dobrych tur co daje mi przewagę taktyczną
Ten prince bez CoC tak smutny... Mówisz, że nie będziesz wbijał się w klocki, ale i tak jest mnóstwo sytuacji, w której trzeba będzie zdawać bejka... No ale jak uważasz, jeśli ma on być tylko na machiny i strzelców to ok.
To jest rozpa na euro?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Andrzej pisze: Hmm, ja jak bym zobaczył 25 PG to leciałbym na pałę, żeby zdobyć łatwe pkt Bo bez wsparcia z brzytwy czy kolesia z CoC płyną jak szmaty od czegokolwiek sensownego.
To jest rozpa na euro?
No niestety co racja to racja - jak bierzesz gwardie to na magu z Boch musisz mieć brzytwę i basta... bez tego nic nie zrobisz. A że HE to naprawdę groźna teraz armia to prawie każdy ją zna więc na to że przeciwnik nie wykmini o co tu chodzi raczej bym nie liczył. Generał na orle mi się nie podoba. Zresztą ja mam dość radykalne zdanie na temat klepaczy. Ja w HE wystawiam only Arcymaga i Bsb a czasem 2 maga i tyle bohaterów... To jest armia w kótrej champion czasem robi więcej niż heros , po co więc tracić punkty....
U mnie rabali sie pare razy przez 3-4 tury z GG 2+/2+ i prawie ich zjedli tylko w ostatniej chwili przeciwnik rzucił duze wskrzeszenie i przyzwał 14 modeli...Ale w takim razie pewnie macie racje - ja na turniejach w ogole ograny nie jestem.Andrzej pisze: Hmm, ja jak bym zobaczył 25 PG to leciałbym na pałę, żeby zdobyć łatwe pkt Bo bez wsparcia z brzytwy czy kolesia z CoC płyną jak szmaty od czegokolwiek sensownego.
To jest rozpa na euro?PiotrB pisze:No niestety co racja to racja - jak bierzesz gwardie to na magu z Boch musisz mieć brzytwę i basta... bez tego nic nie zrobisz. A że HE to naprawdę groźna teraz armia to prawie każdy ją zna więc na to że przeciwnik nie wykmini o co tu chodzi raczej bym nie liczył. Generał na orle mi się nie podoba. Zresztą ja mam dość radykalne zdanie na temat klepaczy. Ja w HE wystawiam only Arcymaga i Bsb a czasem 2 maga i tyle bohaterów... To jest armia w kótrej champion czasem robi więcej niż heros , po co więc tracić punkty....
Kowboj ma byc wlasnie na maszyny i strzelców.Chciałem zeby robił jakies dmg.A co mu dajecie w wersji z CoC?
Rozpę robiłem pod wersje euro ale czy bedzie na euro to nie wiem,widze ze ma za duzo dziur
@Szwentas - orła jeszcze nie sprawdzałem,po komentarach chciałem zobaczyc czy warto
Wow. 30 GG z GW?Soulferin pisze:U mnie rabali sie pare razy przez 3-4 tury z GG 2+/2+ i prawie ich zjedli
Lord złożony tak jak podał Szwentas, ewentualnie można pokombinować coś z +3 do siły, ale to już na własne ryzyko
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tak.Coś koło 27 GG było.Ja miałem 26 PG.Co prawda trochę byłi wspierani magią - obniżałem im T ale pechowo zawsze o jeden - czyli słabo.Miałem dobre rzuty.Zabijałem zawsze tak 7-9 na turę.On mi 4-5.Andrzej pisze:Wow. 30 GG z GW?
No wlasnie nie ma dmg jak jest CoC.Jak ma dwuraka to sv 3+ z przerzutem jest miętki.Eh...Szwentas pisze:standart coc wambreski i e.shield z lancą /dragon hełm jak chcesz duraka