High Elves na EURO

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Re: High Elves na EURO

Post autor: Szwentas »

jak nie ma armat to nie ma co go kitrać zdarzyło mi sie dostać pare razy gonga ale pozostały jeszcze 2 rany. a czasem taki bsb robi cuda(np w bitwie z dębkiem dostałem w niego lance realmów na przód i grali na bok ustał breja na 5+ a potem smok złożył obie lance:D)
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Rozumiem ze dostałeś parę razy jedną ranę skoro zostały ci dwie ;) No to się raczej nazywa duży fart ale przezył pewnie dzięki przedmiotom wiec imo opłaca sie go dopakowac.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dobry plan, w którym kluczowe jest ustanie brejka na 5+ :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Ale z przerzutem ;)

Andrzej
Pan Spamu

A to sorry, w takim razie to całkiem niezły plan :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Skorzystam z mojego starego wątku zeby nie zakładać niepotrzebie nowego.Ponieważ mam teraz fazę na kminki to wymyśliłem rozpę na 2600.

Archmage @ 300 Pts [Lore of Death]
General
Magic Level 4
Sigil of Asuryan [40.0]

Prince @ 292 Pts
Great weapon
Vambraces of Defence [55]
Armor of Caledor [25]
Great eagle

Noble @ 208 Pts
Battle Standard
Dragon armor, shield
Helm of Fortune [25]
Sword of Might [15]
Great eagle

Mage @ 155 Pts [Lore of Metal]
2 level
Dispel Scroll [20]

18 First Archers @ 233 Pts
Hawkeye, Standard Bearer, Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]

11 Archers @ 137 Pts
Musician

30 Spearmen @ 295 Pts
Sentinel,musician,standard bearer

25 White Lions @ 475 Pts
Guardian, Standard Bearer, Musician
Banner of Sorcery [50]
Ironcurse Icon [5]
Amulet of Light [15]

24 Phoenix Guard @ 405 Pts
Keeper of Flame,musician,standard bearer
Standard of Discipline [15]

Great Eagle @ 50 Pts

Great Eagle @ 50 Pts

Total Army Cost: 2600

Poniewaz jest teraz moda na kowboi to pomyślalem sobie ze ja tez się nimi pobawię.Myslałem czy princowi nie dac CoC ale doszedłem do wniosku ze w duze kloce raczej sie nie bedzie wbijać.Gwardie wziałem specjalnie,takie podejscie psychologiczne kiedy przeciwnik widzi unit z wardem na 4+ to raczej bedzie starał sie go wyminąc zeby nie ugrząznąć na pare dobrych tur co daje mi przewagę taktyczną(niby :wink: ).Dobra magia i antymagia.

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Jak taki orzełek bez staborna sie spisuje? nie płynie za szybko?
Andrzej pisze:A to sorry, w takim razie to całkiem niezły plan :)
Czasem (rzadko) trzeba podjąć takie ryzyko zwłaszcza jak masz smoka przeciw dwóm trebkom i ogólnie masz w dupę
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Jasne, wiem o co chodzi. Żartuje tylko :)

Soulferin pisze:Gwardie wziałem specjalnie,takie podejscie psychologiczne kiedy przeciwnik widzi unit z wardem na 4+ to raczej bedzie starał sie go wyminąc zeby nie ugrząznąć na pare dobrych tur co daje mi przewagę taktyczną
Hmm, ja jak bym zobaczył 25 PG to leciałbym na pałę, żeby zdobyć łatwe pkt :) Bo bez wsparcia z brzytwy czy kolesia z CoC płyną jak szmaty od czegokolwiek sensownego.

Ten prince bez CoC tak smutny... Mówisz, że nie będziesz wbijał się w klocki, ale i tak jest mnóstwo sytuacji, w której trzeba będzie zdawać bejka... No ale jak uważasz, jeśli ma on być tylko na machiny i strzelców to ok.

To jest rozpa na euro?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Andrzej pisze: Hmm, ja jak bym zobaczył 25 PG to leciałbym na pałę, żeby zdobyć łatwe pkt :) Bo bez wsparcia z brzytwy czy kolesia z CoC płyną jak szmaty od czegokolwiek sensownego.

Ten prince bez CoC tak smutny... Mówisz, że nie będziesz wbijał się w klocki, ale i tak jest mnóstwo sytuacji, w której trzeba będzie zdawać bejka... No ale jak uważasz, jeśli ma on być tylko na machiny i strzelców to ok.

To jest rozpa na euro?

No niestety co racja to racja - jak bierzesz gwardie to na magu z Boch musisz mieć brzytwę i basta... bez tego nic nie zrobisz. A że HE to naprawdę groźna teraz armia to prawie każdy ją zna więc na to że przeciwnik nie wykmini o co tu chodzi raczej bym nie liczył. Generał na orle mi się nie podoba. Zresztą ja mam dość radykalne zdanie na temat klepaczy. Ja w HE wystawiam only Arcymaga i Bsb a czasem 2 maga i tyle bohaterów... To jest armia w kótrej champion czasem robi więcej niż heros , po co więc tracić punkty....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Andrzej pisze: Hmm, ja jak bym zobaczył 25 PG to leciałbym na pałę, żeby zdobyć łatwe pkt :) Bo bez wsparcia z brzytwy czy kolesia z CoC płyną jak szmaty od czegokolwiek sensownego.

To jest rozpa na euro?
PiotrB pisze:No niestety co racja to racja - jak bierzesz gwardie to na magu z Boch musisz mieć brzytwę i basta... bez tego nic nie zrobisz. A że HE to naprawdę groźna teraz armia to prawie każdy ją zna więc na to że przeciwnik nie wykmini o co tu chodzi raczej bym nie liczył. Generał na orle mi się nie podoba. Zresztą ja mam dość radykalne zdanie na temat klepaczy. Ja w HE wystawiam only Arcymaga i Bsb a czasem 2 maga i tyle bohaterów... To jest armia w kótrej champion czasem robi więcej niż heros , po co więc tracić punkty....
U mnie rabali sie pare razy przez 3-4 tury z GG 2+/2+ i prawie ich zjedli tylko w ostatniej chwili przeciwnik rzucił duze wskrzeszenie i przyzwał 14 modeli...Ale w takim razie pewnie macie racje - ja na turniejach w ogole ograny nie jestem.
Kowboj ma byc wlasnie na maszyny i strzelców.Chciałem zeby robił jakies dmg.A co mu dajecie w wersji z CoC?
Rozpę robiłem pod wersje euro ale czy bedzie na euro to nie wiem,widze ze ma za duzo dziur ;)
@Szwentas - orła jeszcze nie sprawdzałem,po komentarach chciałem zobaczyc czy warto ;)

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

standart coc wambreski i e.shield z lancą /dragon hełm jak chcesz duraka
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Soulferin pisze:U mnie rabali sie pare razy przez 3-4 tury z GG 2+/2+ i prawie ich zjedli
Wow. 30 GG z GW?

Lord złożony tak jak podał Szwentas, ewentualnie można pokombinować coś z +3 do siły, ale to już na własne ryzyko :)

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Andrzej pisze:Wow. 30 GG z GW?
Tak.Coś koło 27 GG było.Ja miałem 26 PG.Co prawda trochę byłi wspierani magią - obniżałem im T ale pechowo zawsze o jeden - czyli słabo.Miałem dobre rzuty.Zabijałem zawsze tak 7-9 na turę.On mi 4-5.
Szwentas pisze:standart coc wambreski i e.shield z lancą /dragon hełm jak chcesz duraka
No wlasnie nie ma dmg jak jest CoC.Jak ma dwuraka to sv 3+ z przerzutem jest miętki.Eh...

Andrzej
Pan Spamu

No życie, to nie są DE, tutaj nie ma warda 2+ za 35 pkt :)

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

No PoK jest dobry ale my tez parę paśnych przedmiotów mamy!Załuję tylko ze AoC nie ma sejva 1+ ;)

ODPOWIEDZ