Nowa Edycja
Moderator: Shino
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Re: Nowa Edycja
Ale zauważ że nie będzie trzeba deklarować markerów przed bitwą. Ustalasz miejsce, w którym wyjdą dopiero przed rzutem na scatterkę. To daje więcej możliwości zaskoczenia przeciwnika. Choć to prawda, że zakopywanie tak drogich oddziałów jest ryzykowne. Mnie się jednak zdarzało już zakopywać 5 swarmów i zazwyczaj nie żałowałem.
a to latający koluś na orle może dołączyć do jakiegokolwiek oddziału??? Z tego co wiem, nie może.Dębek pisze: Skoro kowboj siedzi w klocku to znaczy, że nie spłenia swojej podstawowej roli - bycia kowbojem.
Jak śmiga na koniu to jeszcze pół biedy, ale jak na orle, albo dysku, to jest w cipkę, bo nie ma to jak kloc piechoty telepiący się 2 cale.
- Naviedzony
O ile wcześniejsze jęki Malala mnie denerwowały to tu ma rację... Albo zdjęcie jest na tyle niewyraźne, że nie widać tych oszałamiających detali i olśniewających barw, albo modele są mega kijowe. Choć łuki fajne.
Brzydkie. Na szczęście mam normalne Ushabti, które są śliczne i to mi starczy.
Co do stalkerów, pomimo ich podstawek są to zdecydowanie najlepsze rzeczy do zakopania, gdyby tej możliwości nie mieli, byłby zupełnie bezużytecznym oddziałem. 8 cali zasięgu wręcz zmusza do wykopania. Teraz wykopują się szybko, więc naprawdę fajny bajer, na tyłach przeciwnika jest oddział, który truje mu tyłek ciągłym strzelaniem.
Co do maszyn, to nie rozumiem, czemu pita wciąga automatem? Bo maszyna nie ma I, więc oblewa od razu. A na potrzeby strzelania węży maszyna nagle czerpie I od obsługi? Ja tam się cieszę, po prostu brak logiki mnie zastanawia.
Co do stalkerów, pomimo ich podstawek są to zdecydowanie najlepsze rzeczy do zakopania, gdyby tej możliwości nie mieli, byłby zupełnie bezużytecznym oddziałem. 8 cali zasięgu wręcz zmusza do wykopania. Teraz wykopują się szybko, więc naprawdę fajny bajer, na tyłach przeciwnika jest oddział, który truje mu tyłek ciągłym strzelaniem.
Co do maszyn, to nie rozumiem, czemu pita wciąga automatem? Bo maszyna nie ma I, więc oblewa od razu. A na potrzeby strzelania węży maszyna nagle czerpie I od obsługi? Ja tam się cieszę, po prostu brak logiki mnie zastanawia.
- Naviedzony
Wydaje mi się, że chodzi o to, iż pitka to zaklęcie, które zmusza maszynę do testowania I, a stalkerzy wykonują atak strzelecki, który po prostu używa I zamiast T.Co do maszyn, to nie rozumiem, czemu pita wciąga automatem? Bo maszyna nie ma I, więc oblewa od razu. A na potrzeby strzelania węży maszyna nagle czerpie I od obsługi? Ja tam się cieszę, po prostu brak logiki mnie zastanawia.
Odnosnie modeli uszatek to fakt zdjęcie kiepskie ale już sam fakt że mocno im się przybrało na wadze i to że nie są już zindywidualizowane tylko wszystkie mają takie same łepki mocno je psuje :/
- Naviedzony
A i łebki uszatek nie są jakieś super. Przypominają rozpłaszczone żaby...
dlaczego mają głowy veliceraptorów?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- gerald_tarrant
- Masakrator
imo całkiem fajne te uszaty, co chcecie od nich
Miałeś na myśli rzecz?
A tak na temat, wydaje mi się, że pomimo faktu iż mają jeszcze dodatkowo stompa, to i tak nie będzie punktów starczało, a szkoda bo jednostka super
A co do Usztek to może w rzeczywistości nie będą takie paskudne?
A tak na temat, wydaje mi się, że pomimo faktu iż mają jeszcze dodatkowo stompa, to i tak nie będzie punktów starczało, a szkoda bo jednostka super
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Golonka pisze: A tak na temat, wydaje mi się, że pomimo faktu iż mają jeszcze dodatkowo stompa, to i tak nie będzie punktów starczało, a szkoda bo jednostka super
Ja tam zawsze znajde 120pkt by je zmieścić - jezeli sie nie myle to bedzie to chyba najmocniejszy/jeden z mocniejszych oddział/ów lataczy w tej edycji
Który nie moze maszerowaćSmiechu pisze:Golonka pisze: A tak na temat, wydaje mi się, że pomimo faktu iż mają jeszcze dodatkowo stompa, to i tak nie będzie punktów starczało, a szkoda bo jednostka super
Ja tam zawsze znajde 120pkt by je zmieścić - jezeli sie nie myle to bedzie to chyba najmocniejszy/jeden z mocniejszych oddział/ów lataczy w tej edycji
Że co ma stompa? Cariony?Golonka pisze:Miałeś na myśli rzecz?