Breta 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Breta 1500

Post autor: Necromanter »

Paladin 134
General; Lance;; Heavy Armour; Grail Vow;
Enchanted Shield
Virtue of Confidence
Warhorse

Paladin Battle Standard Bearer 119
Heavy Armour; Battle Standard Bearer; Knightly Vow;
Virtue of the Impetuous Knight
Biting Blade
Warhorse

Damsel of the Lady 120
Dispel Scroll Dispels one spell. One use only.
Dispel Scroll Dispels one spell. One use only.

12 Peasant Bowmen Skirmishers 84

8 Knights of the Realm 241
FCG,War Banner

8 Knights Errant 201
FCG i erranty banner

5 Knights Errant 107
Musician

5 Knights Errant 107

Musician
Grail Reliquae 118

3 Pegasus Knights 175
Lance; ; Heavy Armour; Shield; ; Musician; Knightly Vow;

Field Trebuchet 90

Total Army Cost: 1496 Pts.

Jakie sugestie??Starałem się zrobić rozpe uniwersalna....

Awatar użytkownika
KOOBA.84
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: KOOBA.84 »

Moja sugestia: Znalezc punkty na jeszcze jednego pegaza Ja bym to zrobil przycinajac nieco herosow (niektore magic itemy papa :) ) i redukujac lucznikow. Pozdro!
bo tak. :lol:

Luks

Post autor: Luks »

Taka mała uwaga - musisz mieć grali do wystawienia relikwi. Czyli bez relikwi masz punkty na 4 pegaza, na dodanie po jednym errancie do tych piątek i ja bym wywalił bitting blade no i zrobiłbym z tego erranry war - nic nie tracisz, a zyskujesz i wtedy jeszcze sztandary i czempioni dla errantów zamiast muzyków. Masz jeszcze dodatkowe 23 punkty do dyspozycji jak byś zrobił to co pisałem.
Luks - swiatło

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

@ Luks - ma grala paladyna czyli moze wystawić pilgrimow ;)

Co do rozpy:
Pegazy 4 FCG -> to jest uniwersalny oddział :P
Wywal 2 łucznikow i skirmisz i wstaw za to więcej pilgrimów.(co prawda oddział mega klimatyczny ale jednak słabszy od rycerzy ;)ale przecież nie będę do niego zniechęcał :D)
Co do przedmiotów na paladynach to BSB bardzo mi się podoba bo sam takiego używam ;) ale to nie jest najbardziej PG zestawienie jakie moze byc na BSB :P
Paladyn generał ma być do nabijania woundów- ja się nigdy do Virtue of Confidence nie moglem przekonać... wolałbym Virtue of Knightly Temper

Pograj rozpą i powiedz jak siewszystko sprawdza, zupdatuj rozpę a my Ci dlaej poradzimy ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Co do pegazów to nie jestem przekonany.4 tak naprawdę mi nic nie daje,bo tak samo dostaje panike do walki dostawiam najczęściej i tak tylko 3 z różnych przyczyn,a 2 US więcej jakoś mnie nie kuszą i na koniec taki oddział wychodzi o wiele drożej ,a robi to samo.

Nad pilgrimami się zastanawiałem,ale wtedy będe miał dodatkowe +2 do CR i ludzie przestaną mi wjeżdżać w to myśląc,że to masło.Fajnie jest zobaczyć jak Choseni grzęzną w tym przez 3 tury.

BSB jest zmieniony świeży,zazwyczaj gram virtue of duty i sword of might,ale już mi się to znudziło wole mieć większą szarże...

Jednak zmieniłem przedmioty na generale i dostał gromil great helm i 5 errantów stała się realmami....

Awatar użytkownika
KOOBA.84

Post autor: KOOBA.84 »

Jak to nie dostawiasz 4??!! To nie mozliwe jest :) Przeciwnika musialoby byc mniej niz 4 modele (lub tylko jeden ogre-sized) ze strony ktora atakujaesz... 4 pegazy dostawiaja sie niemal zawsze! Kolejny argument za 4: jak spadnie jeden to zosaja 3 a nie 2... dwa to za malo i tylko na maszyny sie nadaje i ew. fasty.
bo tak. :lol:

ODPOWIEDZ