Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

Re: Nowa Edycja

Post autor: Malal »

Chyba nie wiesz, ze kaskety nie kumuluja sie, tzn jak masz 1 i jak masz 20 to nadal tylko d3 pd;p Dodatkowy kasket daje CI tylko boundspella oraz ewentualnei jak padnie 1 to nadal masz d3 pd. Gwardia z Halbardami to blad. Testowane, za drogo wychodzi w rozrachunku.
Mam podobna wizje armii, ale moja ma wieksze pazurki.I jest na Euro.
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Własnie Zbyszek jak będziesz miał wpływ na ograniczanie TK w magii:
-pomysł max 2 z 3 w armii casket/titan/majtyinkantejszyn
-casket moze generowac max 2 kosci , tak jak banner of sorcery, niech już będzie, ale jak Titan ma jeszcze zabierać kostke, to będzie żal troche.

Weźcie pod uwagę że ta armia musi mieć przewagę w magii żeby wgl funkcjonowała ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Niech wygrają jakiegoś mastera to pomyślimy o ograniczeniach... :wink:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

@ Barb
Po kiego grzyba Ci 5 liczek? To chyba trochę przerost formy nad treścią :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

będziesz miał średnio te 9-10 kości.
spam małych pocisków - jak kiedyś demony :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Andrzej pisze:@ Barb
Po kiego grzyba Ci 5 liczek? To chyba trochę przerost formy nad treścią :)
Przecież napisał po co.

Z tutajem i Barbarą mówiliśmy o podobnym patencie w sobotę.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

No tak, ale mimo wszystko to w cholere punktów... Zresztą, zobaczy się po paru masterach, jak to wszystku chula
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Z cascetem racja, nie zauważyłem.

Liczki IMO 3 z lightem to minimum przy takim patencie, ale 4 jeszcze mają sens i dają większą pewność dobrych czarów w lighcie poza samymi bombkami. Może istotnie wywalić liczkę i kaszkiet, a na ich miejsce wbić hierotitana i ze dwa carriony z uwagi na powyższe.

Co do gwardii - jest to jedyny oddział, który w tej armii ma pierdolnięcie, więc może jednak warto ich wziąć. Zboostowany 6tką z lighta jednak ma potencjał, żeby jakiś klocek skroić. Zgadzam się, że drogi w porównaniu choćby do wucetów, ale niekoniecznie widzę alternatywy poza siódemkami carrionów :D

Kalesoner
Szczur Królów

Z 6 z lighta to i szkielety są dobre. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

To zależy, jednak różnica między S5 KB a 3 siły bywa ogromna... 25 trafień S3 - jak bijesz po T3 to 13 ran, ok. Ale jak dodasz punkt toughnessa albo jakiś armour save, nagle się okazuje, że słabo to wypada.

Kalesoner
Szczur Królów

Ale za 1 gwardie mozesz mieć 3 takie same oddziały szkieli.
Nie ważne czy szkiele czy gwardia w walce z elitarną piechota płyna prawie tak samo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Bez gwardii mieści się bardzo ładnie:
5 liczek, neferra i scroll, kaszkiet, tytan, 2 klopki, 2x40 szkieli FCG, 30 łuków FCG, 2x fast z łukami, 3x7 carrionów.

IMO całkiem grywalne nawet.

Andrzej
Pan Spamu

Imo 40 szkieli popłynie bardzo szybko, a nic innego nie masz. Ale w sumie gwardia też by popłyneła...

Kalesoner
Szczur Królów

Barbarossa pisze:Bez gwardii mieści się bardzo ładnie:
5 liczek, neferra i scroll, kaszkiet, tytan, 2 klopki, 2x40 szkieli FCG, 30 łuków FCG, 2x fast z łukami, 3x7 carrionów.

IMO całkiem grywalne nawet.
Barb przestań kminić, bo nam 200pkt dodatkowych ucieka. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Andrzej pisze:Imo 40 szkieli popłynie bardzo szybko, a nic innego nie masz. Ale w sumie gwardia też by popłyneła...
7 carrionów + 6 z lighta wypłaca w hordę piechoty 28 ataków S4 ASF, a 21 bez czaru, więc możesz się zdziwić co do tego "nic innego".

Problemem pozostaje czołg i choseni. Z demonami można już się próbować mierzyć.

Kaleson - nie liczyłbym na +200 pkt, ale na jakieś przymknięcie oka na niektóre elementy fazy magii.

Andrzej
Pan Spamu

Hmm, no w sumie. Martwi mnie tylko jedno, wszystkie kminy na nowe TK są powiązane z tym, że uda się rzucić 6 z lighta. Skąd ja to znam? :wink: (dla mało domyślnych-patrz mój avatar :) )

Kalesoner
Szczur Królów

Obrazek

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Post autor: Alexander »

Elo! Trochę nowinek mam. Dzisiaj w łapy mi wpadł nowy AB i muszę przyznać że poza twardą okładką, ładnym papierem i kolorem jest to syte wydawnictwo. Bardzo fajne arty i grafiki, sensownie poukładany i ładny generalnie :)

Co do figurek to jest co pochwalić bo odlewy są szczegółowe i ładne :D . Widziałem TG, Sphinxa oraz tego węża nowego. Ramek nie widziałem, ale wiem że przy nie dużym wkładzie z załogi sphinxa można zrobić TG a z jeźdźców węży szkiele 8) .

Co do zasad to, mam nadzieję że tego nie było :wink: :

1. Nehekharan Undead cause fear
2. charioty mają "And the Tomb KIngs Rode to War" co daje tyle że bohater w oddziale traci wózek to może zostać w nim mimo straty chariota.
3. Nowy specjal: Prince Apophas - fly,terror,regeneration, ebts, strider, ma S2 breath weapon, jak umiera to w 2d6 daje 2d6 hitów z S2, może "nawiedzać" wrogiego bohatera i wtedy daje mu to re-rolle na hita i woundy na nim. Ma 4 woundy i słabe staty 3 same własciwie także lipa niestety... :?

reszta chyba była... #-o

Fotosy: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Co cię nie zabije to cię wzmocni

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

No Princa Apophasa sobie chyba sprawię, nadaje się na dużą liczkę wg mnie bardzo ładnie :D

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Szkoda że nie wydali nowych horsemanów bo wyglądają strasznie szkaradnie przy nowych figsach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ