Lolerowe mazanki- update 04.07 - Witch hunter
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo fajny tutorial. niby nietrudne, a jakże trudne... .
Bardzo fajny tutorial.
Ostatnio ta technika mazalem obrazy na studiach - nawet nie pomyslalem by mozna ja uzyc na figurkach
ps: dzieki za reklame!
Ostatnio ta technika mazalem obrazy na studiach - nawet nie pomyslalem by mozna ja uzyc na figurkach
ps: dzieki za reklame!
trochę SBS fotek marina nad którym aktualnie siedzę.
http://thebrushbrothers.blogspot.com/20 ... -step.html
niedługo kolejny tutek, tym razem o malowaniu twarzy:)
a konkretniej to tej twarzy:
http://thebrushbrothers.blogspot.com/20 ... -step.html
niedługo kolejny tutek, tym razem o malowaniu twarzy:)
a konkretniej to tej twarzy:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Czekam na tutka - twarz zajebista .
Z każdą Twoją pracą widzę same zajebiste rzeczy Loler Wiem, że czasu mało, ale pracuj nad tym! Młody jesteś, kupa lat przed Toba, możesz malować na mega wyjebanym poziomie i ja to wiem!
Pozdro! Ah, super sm, zniszczenia na pancerzu gniota...
Pozdro! Ah, super sm, zniszczenia na pancerzu gniota...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Cześć
skończyłem malować terminatora GK.
Chciałem pobawić się trochę z true metalikami.
co sądzicie?
model dostanie losowa osoba w naszym konkursie internetowym
http://thebrushbrothers.blogspot.com/20 ... ition.html
skończyłem malować terminatora GK.
Chciałem pobawić się trochę z true metalikami.
co sądzicie?
model dostanie losowa osoba w naszym konkursie internetowym
http://thebrushbrothers.blogspot.com/20 ... ition.html
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Malujesz w sposób bardzo charakterystyczny, metaliki z umiarkowaną siłą rozjaśnień i krawędziowania, najbardziej podobają mi się twarz i książka, kurde , wszystko mi się najbardziej podoba!
I cieszę się, że w końcu wrzuciłeś coś nowego.
I cieszę się, że w końcu wrzuciłeś coś nowego.
dzięki za komentarze:)
2. Rozjaśniany chainmailem
3. rozjaśniany mitril silverem
4. rozjaśniany mieszanką mitril silver+biały
5. Najjaśniejsze miejsca zrobiłem prawie czystą bielą.
6. Cienie to rozwodniony black ink, w formie wielu glazów.
7. Przejście z ciemnego w jaśniejszy robione glazami z devlan mud- nie pamiętam czy tak to się nazywa, ale mam na myśli wash GW brązowy
8. Rozwodnionym mocno mitril silverem zrobiłem kilka glazów na powierzchnie, na których nakładałem mieszankę bieli i mitrila, ponieważ przez mieszanie metalika z niemetalikiem zrobiło się coś mocno matowego;). Trzeba więc to było trochę nabłyszczyć:)
2. rozjaśniany stopniowo do czystego bleached bona.
3. kilka punkcików czystą bielą
4. Cienie robione mieszanką regal blue+graveyard
jeszcze raz dzięki za komentarze!
1.boltgun metal jako bazaMógłbyś powiedzieć co nieco jak robiłeś metaliki??
2. Rozjaśniany chainmailem
3. rozjaśniany mitril silverem
4. rozjaśniany mieszanką mitril silver+biały
5. Najjaśniejsze miejsca zrobiłem prawie czystą bielą.
6. Cienie to rozwodniony black ink, w formie wielu glazów.
7. Przejście z ciemnego w jaśniejszy robione glazami z devlan mud- nie pamiętam czy tak to się nazywa, ale mam na myśli wash GW brązowy
8. Rozwodnionym mocno mitril silverem zrobiłem kilka glazów na powierzchnie, na których nakładałem mieszankę bieli i mitrila, ponieważ przez mieszanie metalika z niemetalikiem zrobiło się coś mocno matowego;). Trzeba więc to było trochę nabłyszczyć:)
Zmierzcha no i o czym ta książka
Krew to Tamiya clear red. Fajna sprawa. Na początku nabrałem jej grubo na stary pędzlem i strzelałem nią z pędzla na figurkę (tak jak pryska szczoteczka do zębów... nigdy nie umiem tego opisać dobrze..). Później nałożyłem ją pędzlem w kilku miejscach i wytarłem tam gdzie było jej za dużo. Jak wyschło to rozwodniłem trochę czarnego inka i nałożyłem w kilku miejscach gdzie miała być grubsza warstwa krwii. Potem dałem kolejną warstwę tamiyi żeby wyszła mi tak jakby faktura. Tamiya jak wysycha jest taka jakby żelowa i jak się jej grubo nałoży to można siętym fajnie bawić (np w przeciąganie żyłek krwii itp)Proszę podaj jak robiłeś krew
1. graveyard earth jako bazajak malowałeś pergaminy
2. rozjaśniany stopniowo do czystego bleached bona.
3. kilka punkcików czystą bielą
4. Cienie robione mieszanką regal blue+graveyard
Ostatnio bardzo cięzko u mnie z czasem. Ale w lecie trochę więcej pomaluję:) już teraz mogę powiedzieć że pierwsze co pomaluję to oddział harlequinów. a potem zacznę jakieś prace nad modelami na GD:)I cieszę się, że w końcu wrzuciłeś coś nowego.
jeszcze raz dzięki za komentarze!
Oj Loler, jak Ci kiedyś mówiłem, rozwijaj się rozwijaj chłopie. Idziesz w dobrą stronę!
Na prawdę dobry fix. Co prawda dla mało obeznanego oka wydaje się "bez fajerwerków", ale za to jest jak najbardziej realistyczny.
Good job, ćwicz dalej!
Pozdrawiam serdecznie
Na prawdę dobry fix. Co prawda dla mało obeznanego oka wydaje się "bez fajerwerków", ale za to jest jak najbardziej realistyczny.
Good job, ćwicz dalej!
Pozdrawiam serdecznie
sry za późną odpowiedź, jakoś nie zauważyłem nowych postów...
Piotras, starałem się tu właśnie pójść bardziej w realizm:)
Piotras, starałem się tu właśnie pójść bardziej w realizm:)
w sumie to niektóre książki mają spisywane ręcznie to czemu prasa miała by być antykiem?;pOj, dobra robota... Ciekawe, że drukowana prasa dotrwała do ichnich czasów
Kiedyś Gimiak zrobił jakieś tło w photoshopie, wydrukowaliśmy je to jest:) Nie wiem czy mam akurat to na komputerze ale jakbyś chciał to mogę Ci kilka podesłać tego typu tełale chciałem zapytać jakioego tła uzyłeś do zdjęcia