7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

jak dla mnie wystarczy jak zabiorą magom wybieranie czarów :twisted:
a jakieś tam smoczki, lwy czy tygrysy jak najbardziej niech sobie będą

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Hi a friend showed me this list for HE (wfb), its aparently close to the new rule's a proto type if you will hope you like it. (i dont know if its 100% true but i have resons to beleve its true & this is the sort-and version btw i cba writing the hall thing out)

SPECIAL RULES
All high elf lords ar worth +75Vps all high elf heros are worth 50vps

The general is the highest leadership, if anyother charicter has the same Ld then you randomy choose the leader from the charicters with the same leadership (eg. Archmage.commander,mage = archmage & commander have the highest leadership so on a 1-3 the general is the arch mage on a 4-6 its the commander).

All high elves always strik first, if the oponent also strikes first then resolve this in I order, how ever if the HE is wealding a great weapon they strike last againsed an oponent who always strikes first exept if they have a great weapon (then I order). This does not affect mounts,

Immune to panic vs dark elves.

Lords:
Prince: 130pts
Stats: (same)
Weapons, hand weapon
Options. (same)
+ may have 1 honor.
+may be mounted on a drake, 210pts

Archmage: 215pts
Weapons, hand weapon
Options. (same)
+ may have 1 honor.
+may be mounted on a drake, 210pts

Arch-Warriormage: 195pts
Stats: M5 WS6 BS5 S4 T3 W3 I8 A4 Ld9
Weapons. hand weapon
Magic: level 2 wizard from the high magic only.
Options: (same as Prince but no dragon)
(can cast whilst using light armour and/or shield or magic armour that is counted as light armour unless it says warriormages can use it)
+may be mounted on a drake, 220pts

Heros
Commander: 70pts
Weapons, hand weapon
Options. (same)
+ may have 1 honor.
+may be mounted on a drake, 190pts

Mage: 95pts
Weapons, hand weapon
Options. (same)
+ may have 1 honor.
+may be mounted on a drake, 190pts

Warriormage: 110pts
Stats: WS5 BS5 S4 T3 W2 I7 A3 Ld8
Weapons, hand weapon
Options. (same as current commander)
(can cast whilst using light armour and/or shield or magic armour that is counted as light armour unless it says warriormages can use it)
+may be mounted on a drake, 200pts

Core: Archers 11pts
Same rules as currently used. except the command will cost 25points

1+Spearmen, 9pts Same as they are but loose fight in 3 ranks and have a 25point command.

Sea Guards:13pts (may have 1 unit of sea guard and an additonal 1 to every charicter with the seafarer honor)
Same stats & equipment. Command costs 35pts but the champion has a long bow.
They can fire in 2 ranks on flat ground and 3 ranks on a hill.

Silver helms 22points each. (can never have more silver helms than spearmen)
Same stats and options.

Special:
Ellrian Reavers: 16pts
(stats and options the same).
Fast cavalry

Dragon Princes of Caledor: 30pts (may have 1 unit of Dragon princes and an additonal 1 to every charicter with the Dragon prince honor)
Stats and options the same.
Immune to panic, fear and terror.

Sword masters of hoesth: 14pts (may have one unit of sword masters and an additonal unit for each mage/warriormage (includes arch) in the army &/or charicter with the sword master honor)
M5 WS6 BS4 S4 T3 W1 I5 A2(3) Ld9
Weapons & armour, Light armour & Great sword
And ther command costs 28points.

Shadow warriors, 15pts
(stats the same)
Weapons & armoue: additional close comabat weapons, light armour and long bows.
(Options the same)
Scouts, Skirmishers,Hate high elves.

Charriots: 80pts
Crew and charriot the same
May be pulled by 2 Elven steeds (same stats) For +10pts
Or Tiger thingys (cant remember the names) M8 Ws3 BS0 S4 T3 W1 I3 A1 Ld5 For +10

White Lions: 12pts
Statssame)
Options (same)
Unit size 10-20
Woods men, lion cloak, Bodyguard, Skirmishers (and an additional rule that works like the beast mans raiders rule).

Rare:
Phoenix Guard: 16pts
M5 WS5 BS4 S3(4) T3 Wi I7 A2(3) Ld9
Optiond the same
Cause Fear, unbreakable

Reaper bolt throwrs, Same as they are

Drak riders 60p6ts (this is why im not shour this list is 100%)
unit size 3-5
Riders (dragon princes)
Drake M6 WS4 BS0 S4 T4 W2 I3 A4 Ld7,
Breath atack S2 -1AS,Fly. Cause fear. Scaly skin 3+

Great eagles:45pts
(same)
Ale ta lista moze byc nieprawdziwa ;)
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=90421
Ogarnijcie post voodumastera.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

No wygląda to niesamowicie. Szczególnie ciężka jazda, lionsi no i drejki - równie dobre co pegazy, a moze nawet lepsze.
Swordzi z 2/3 atakami tak samo jak feniksy... sam nie wiem, sądzę że jest tutaj jednak zbyt wiele przegięć :D.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Spearmeni, skoro już tracą zasadę walki z 3 rzędów powinni kosztować 8 (tak jak DE), a nie 9 punktów.

Nie sądzę, by było tak, że zwykli łucznicy walą z 1 rzędu, a LSG z dwóch. Oba oddziały powinny być pod tym względem równe.

Wcześniejsze plotki wskazywały na polepszenie zbroi elitarnej piechoty, tymczasem Swordmasters mialiby ją pogorszoną? (light armour zamiast heavy armour - to kpina).

Ogólnie nie wierzę, choć gdyby to była prawda to nastąpiłoby ostre przegięcie HE (większość zmian na duży plus).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Panowie..wielka sciema...ta lista to jest zrobiona przez kolesia z asur.org, przynajmniej wiekszosc.
ale na cytadeli sie cos pokazalo

Jak zwykle w okolicach gwiazdki będzie wydana nowa armia - w tym roku będą to High Elfy. Kilka ploteczek pracownicy GW zaszczepili żądnym niusów fanom:

* Pojawi się nowy bohater do HE. Swordmaster, ale inny niż Eltharion.
* White Lions mają mieć dostęp do dwóch formacji - skirmisz i rankowa
* Pojawi się nowy wierzchowiec dla bohaterów HE - Drake - taki mały smok

Jervis Johnson zapytany o to czy może coś powiedzieć o armii HE odrzekł, że będzie to armia składająca się z "Elitarnej i zdyscyplinowanej piechoty. Oh, i wielu smoków."

"EDIT" a tu z asur.org nowosci
Official news (i.e announced on press conference by manager for Eastern Europe)
- HE release - October, this year.
- Lion chariot was presented by HE super weapon (are you unhappy with your lousy chariots? How about hellalotof ST6 hits? Wink )

Unofficial info, squeezed from GW rep face-to-face:

- 3 types of drakes confirmed, no dragon units. New dragon model with multiple options
- Lion chariot - a new model, most likely only as hero's option, or for special char. The guy was extremely secretive, typical answer was "yes and no" Wink
- "some" units will be always strike first.
- "we made some units very tough, even that they were pretty tough before" Rolling Eyes
- hero's sprue will be ready at the time of release
- army deal will most likely be 100% plastic (it's a tendency GW wants to follow, they have shown us all-plastic orks,dwarfs and empire boxes.
- some strange info on cores/specials. Silver helms will be special, but minimum N of core choices for HE will be 2. Rolling Eyes

When I tried to squeeze some info on new models I got pretty evesive answer about "some" new plastics. I have a suspicion that they're really not sure, if they're able to put new plastics (if any) in mass production before release. Or may be he just wanted to be a Keeper of Secrets.

pozdrawiam

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Jezu jeśli będą takie drejki dla dp to byłoby wspaniale. Można by złożyć wspaniały celedor. Ogólnie to byłoby przegięcie, jeden drejk ma
4A, 4S, 4T, 4WS, do tego dragon rajder. Taka piątka czy na 2000+ dziesiątka sama by wygrała całą bitwę.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

jakaś ściema zdeczka co spear elfy i łucznicy gorsi niż teraz silverów mneij niż spearów SM z lightarmour nie to może być prawda dreake nei zrobia tego jako unit mage fighters oki jakieś lewe te zmiany zdeczka

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Interpunkcja nie gryzie. Mi osobiscie polepszenie save na elfach nie pasuje. Serio, to dla mnie armia, ktora powinna nadrabiac manerowoscia.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

No pewnie i tak tylko część z tego jest prawdą.To co możemy napewno powiedzieć(bo się powtaża od jakiegoś czasu) w tej chwili to:
Będą drejki
Będzie lwi czariot
Będzie jakiś nowy bohater
Będzie coś z tym always first,ale dokładnie co to niewiadomo.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Gdyby naprawdę było tyle smoków....

Zwłaszcza warrior-mage do mnie przemawiają, znaczy do mojej wyobraźni - ideał: wojownik na swym skoku władający po mistrzowsku magią.... Ech..... (rozmażony wyraz twrzy, umysł odpłynął do Caledoru)
(niestety musiał wrócić)
Jedno mi nie pasuje - czemu pojwiają się Dragon prince'si I Drake rider'si? Coś tu nie tak...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Dwa rodzaje Smoczych Książąt? Konno lub na smokach - dla mnie jak na marzenie 8) Warrior-Mage? Extra :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Shadow Warriors: Hate high elves- dobre :D
IMO na 70% jest to lista napisana przez jakiegoś fana HE. Taka armia niemal cała mogłaby latać na smoakch/drakeach= przgięcie jeszcze wieksze niż w bretce. Nie realne, ale jakby weszło to mogłoby być ciekawie i nudno po jakichś 10-15 walkach z masakrą/dużym wiktory wklepanym od tak.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

ja i tak bym to pojechał :twisted: nie ma magii - jest krew!!!!(elfów)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

W przypadku kilku smoków i 0 antymagii rospiska jest jechana jak trzeba i do tego plewna jak niewiem co.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ale wg. tych "newsó" nawet zwykły caddy moze latać na smoku :lol:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Nie caddy - warrior-caddy ze statami hero :wink:
Ciekawe jak by się poruszali drake ridersi... Skirmisz? Formacja :? ?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Jak juz cos to formacja.
GW gdzies napisalo juz ze nie popelni tego samego bledu jaki popelnilo z pegazami i napewno nie bedzie dreak'ow w skirmishu.

I watpie zeby ten army list byl oficjalny.
Jakby cala armia miala always strike first, a showrdzi 3 ataki to by ciukali wszystko. Na starcie 18 atakow z sila 6, młucka ładna.

I nic by nie zrobili z elyrianami? W sumie troche dziwne...

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

O tej cytowanej armii nie bede nawet nic mowil. Glupota i przegiecie. Ale teraz kilka spostrzezen na temat innych informacji:
1. Nie wiem czy wstawia az tak przegiete drakei jako jednostke. Fluffowo mi to dodatkowo zupelnie nie pasuje. Wystarczy przeczytac background do Dragon Prince'ow.
2. Czy mi sie zdaje czy Shadow Warriorzy zawsze czuli nienawisc do DE?
3. Lioni powinni miec nie tylko skirmish ale tez scouta. W koncu zyja bez przerwy w lasach to i potrafia sie pewnie przekradac.
4. Podoba mi sie pomysl Warrior Mageow, chociaz mam wrazenie, ze jesli w ogole to bedzie opcja to raczej w formie honoru.
5. Zbroja HE: dno, co za pomysl, zeby ja powiakszac?
6. Podoba mi sie pomysl Lion Chariota. Nie fluffowo, bo od tej strony to glupie. Po prostu chcialbym go zobaczyc :)
7. SH: Dla mnie powinno sie rzeczywiscie nieco ograniczyc ich ilosc. 1 oddzial na kazdy spearmanow/archerow brzmi dla mnie rozsadnie.
To chyba tyle...

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

Mućka pisze:Jak juz cos to formacja.
GW gdzies napisalo juz ze nie popelni tego samego bledu jaki popelnilo z pegazami i napewno nie bedzie dreak'ow w skirmishu.
A może zrobią jak w wojnie o brodę. Czyli że każdy drejk będzie jak pojedynczy unit, coś jakby kupujesz se unit 3 drake riderów. I masz jakby 3 takich herosów na drekach którzy widzą 90stopni.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Chociaż nie gram hajami to jednak opisane wyżej "zmiany" byłby daleko idące i neisamowicie dopakowujące.
tak naprawdę to należałoby zmienić 4 rzeczy: spear elves by byli tańsi, swordów (z jakąś fajną zasadą -np. żeby zawsze walczyli po I nawet w przypadku szarży) no i coś z feniksami.
Oczywiście White lions w skirmishu - tacy wilczy bracia w midenlandzie. Reszta tak naprawdę jest ok (w 6ed armii).

ODPOWIEDZ