Demony - 2400 - Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Demony - 2400 - Euro

Post autor: Remx »

Witam

Obrazek

v.2 - pisze: Great Unclean One @ 535.0 Pts
General; Magic Level 1; Flail
Trappings of Nurgle [50.0]
Pestilent Mucus [25.0]
Slime Trail [10.0]

Herald of Nurgle @ 190.0 Pts
Battle Standard
Noxious Vapours [25.0]
Stream of Bile [25.0]

Herald of Khorne @ 140.0 Pts
Armour of Khorne [15.0]
Firestorm Blade [25.0]

Herald of Tzeentch @ 165.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Life
Master of Sorcery [25.0]
Spell Breaker [25.0]

28 Plaguebearers of Nurgle @ 391.0 Pts
Standard; Musician
Standard of Seeping Decay [25.0]
Plagueridden @ [12.0] Pts

28 Bloodletters of Khorne @ 366.0 Pts
Standard; Musician
Bloodreaper @ [12.0] Pts

14 Pink Horrors of Tzeentch @ 180.0 Pts
Iridescent Horror @ [12.0] Pts

6 Flamers of Tzeench @ 210.0 Pts

2 Fiends of Slaanesh @ 110.0 Pts

Models in Army: 84
Total Army Cost: 2397

v.1 - pisze: Great Unclean One @ 550.0 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Nurgle; Flail
Pestilent Mucus [25.0]
Noxious Vapours [25.0]

Herald of Slaanesh @ 115.0 Pts
Siren Song [25.0]

Magic Level 2; Lore of Shadow
Spell Breaker [25.0]
Master of Sorcery [25.0]

Herald of Nurgle @ 150.0 Pts
Stream of Bile [25.0]
Slime Trail [10.0]

25 Daemonettes of Slaanesh @ 355.0 Pts
Standard; Musician
Siren Standard [25.0]
Alluress @ [12.0] Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 138.0 Pts
Musician

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 126.0 Pts
Musician

25 Plaguebearers of Nurgle @ 355.0 Pts
Standard; Musician

6 Flamers of Tzeench @ 225.0 Pts
Pyrocaster @ [15.0] Pts

Total Army Cost: 2399
Jak sądzicie taki klocek Plag zamiast Bloodkow spisze się ?
A i czy mocno zaboli brak BSB ? bo coś nie widzę gdzie go wsadzić wszystko jakieś takie miękkie :(
Jedynie chyba Herald Nurgla nadaje się na BSB choć i tak myślę że ta regenka na 4+ to taka sobie...
Ostatnio zmieniony 2 maja 2011, o 14:26 przez Remx, łącznie zmieniany 2 razy.
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Gołąb_
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gołąb_ »

Wywaliłbym jedne horrory, bo to dodatkowy channel za 126pkt. IMO zbędne. Dałbym BSB na nurglowcu za resztę pkt zaoszczędzonych z pinków dałbym furie.
Pozdrawiam :wink:
ten podpis był nieregulaminowy

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Dwa oddziały pinków maja sens: przede wszystkim nie do końca wiadomo w którym będzie herald, a przy jednym to bardziej jednoznaczne (niby może jeszcze iść do flamerów...). Poza tym mogą czasem namieszać pociskiem, np. jak się heraldowi koncentracja zawiesi. :)

Awatar użytkownika
Gołąb_
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Gołąb_ »

i tak wolę więcej śmieci niż horrory :wink:
ten podpis był nieregulaminowy

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Zawsze Hrrorami staram się walnąć pociskiem z 2 kostek przeważnie przeciwnik wpuści taki czar lub jak zechce dispelować to pozbywa się kostek i można turlać coś mocniejszego na Heraldzie z szansa że nie będzie IFki oraz kostek dispela zabraknie przeciwnikowi :D
W Shadow brakuje mi jakiegoś pocisku byle jakiego aby było można choć dziabnąć kogoś trochę :P

Zagrałem w sobotę bitwę na DE właśnie tą rozpiską oczywiście przegrałem ale ja już to z góry wiedziałem ze tak będzie bo jestem początkujący a grałem tak powiem że z mistrzem DE :P

Byłem w szoku jak mocni są plagusi, demonetki w 2 turze kombatu padły a plagusi przetrwali atak korsarzy i ich pogonili, ustali chyba 2 tury i w 3 padli od ataku hydry w tył oraz Lorda z flanki. jedynie co się boje to ich Inicjatywa i że wejdzie w nich pitka :/ lub coś podobnego.

Jedne Horrorki w miejscu kręciły się i na około rzucały pociski, może z mizernym skutkiem ale chyba Sheidsów pozbyłem się dzięki nim :p
Fiendy chyba służą do ganiania lekkich jednostek gdy przeciwnik niema maszyn, średnio się spisują dla mnie.
----------------

Rozmyślam czy nie wywalić Demonetek i wstawić Bloodleterów, opcjonalnie z 10 demonetek tak by tylko było można schować heralda z syrenką.
Wiem że demonetki mają wiele ataków i ASF ale jak nie potrafią ubić choć 1/3 korsarzy i się sypią w następnym lub w tym samym kombacie to chyba im podziękuje.
Jedynie brzytwa ich w miarę ratuję bo mogą wówczas nieźle nakosić tylko że przeważnie coś ona nie chce wejść :P

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Demonetki na elfy z 3 T się nie sprawdziły??? Dziwne....Musisz chyba przeczytać instrukcje obługi :lol2: Ja bym nie zawracał sobie głowy tym niby czarowaniem i wywalił hororki i heralda tzentcha - za to dał 4 level na GUO jeśli już koniecznie musisz nim grać bo moim zdaniem to jeden z najgorszych dużych demonów choć wśród graczy jest popularny ( Ma przecież 10 W!! Nie raz słyszę lub czytam :D - po za tym nic nie robi w porównanie np. z Keeperem) 8) Fiendy wystawiłbym 2x1 - jak ich jest więcej tracą manewrowość . Za w ten sposób zaoszczędzone punkty dobiłbym w regimentach do 28 przysługujących modeli i dołożył furie albo ewentualnie 2 Heralda Nurgla jak Bsb.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Przed 2 ostatnimi grami na GUO grałem pare razy na Keeperze to raz tak miałem ze w 2 turze padł :/ dostał z bolca i czarem jakimś ileś tam hitów i zdechł :( GUO potrafił jak do tej pory 4-5 tur ustać :P

Co do Demonetek nom lipa na maxa :| na 4+ ledwo trafiały i ledwo na 4+ ranilły gdyby zamiast AP miały 4 siły to były by bardziej skuteczniejsze :P bo z tych X ataków na kostkach miałem wiele trójek :D
rerolla nie miałem bo miałem obniżoną inicjatywę.

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Remx pisze:Przed 2 ostatnimi grami na GUO grałem pare razy na Keeperze to raz tak miałem ze w 2 turze padł :/ dostał z bolca i czarem jakimś ileś tam hitów i zdechł :( GUO potrafił jak do tej pory 4-5 tur ustać :P
Nie chodzi o to, który GD dłużej ustanie, bo logicznym jest, że GUO. Chodzi o to, który najwięcej zdziała, a najlepiej jakby jeszcze przeżył...

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Wiem że Keeper nieźle kosi ale trzeba go szybko do kombatu schować i z boku bo od przodu za dużo hitów wejdzie i padnie.
GUO od BG potraił dostać 6 ran w 1 turze Keeper juz dawno by padł...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Keeper się cały czas leczy...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jeśli zdąży w odpowiedni combat wejść
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

czyli macie proste wnioski:

nie umiesz grać bier GUO
umiesz KotS

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Keeper ma to dobrze (pod warunkiem że potrafi się grać jak to napisał Lider) że posiada duży zasięg ruchu 20 cali galopem i łatwo nim wbić się komuś w bok a zarazem nieźle namieszać, mniej modeli nas trafia a my nie dość że mamy bok to też i wiele ran możemy wbić. GUO bardziej do trzymania unitu się nadaje i nieźle straszy :D

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Dodałem druga wersję rozpiski.
v.2 - pisze: Great Unclean One @ 535.0 Pts
General; Magic Level 1; Flail
Pestilent Mucus [25.0]
Slime Trail [10.0]

Herald of Nurgle @ 190.0 Pts
Battle Standard
Noxious Vapours [25.0]
Stream of Bile [25.0]

Herald of Khorne @ 140.0 Pts
Armour of Khorne [15.0]
Firestorm Blade [25.0]

Magic Level 2; Lore of Life
Master of Sorcery [25.0]
Spell Breaker [25.0]

28 Plaguebearers of Nurgle @ 391.0 Pts
Standard; Musician

28 Bloodletters of Khorne @ 366.0 Pts
Standard; Musician
Bloodreaper @ [12.0] Pts

14 Pink Horrors of Tzeentch @ 180.0 Pts

6 Flamers of Tzeench @ 210.0 Pts

Total Army Cost: 2397
Pozbyłem się 1 unitu Horrorków i wymaksowałem pozostałe za oszczędzone punkty ale nie wiem czy to dobry pomysł :/
jednej przeszkadzajki mniej i opcjonalnie pocisku w zamian za tyci mocniejsze inne unity.

Może z racji że nie za bardzo potrafię grać to coś mi nie pasują Demonetki, dają ciała za każdym razem jedynie z brzytwą coś dają a chyba niema sensu brać lora tylko dla jednego unitu który potrafi się posypać od katapulty, spella czy innego pierdu.
Ktoś powie że w Shadow jest wiele fajnych rzeczy takich jak obniżanie Tafa czy Siły lub Pitka, tylko że co mi po obniżaniu Tafa jak ja przeciwnika praktycznie i tak ranie na 2+ lub 3+ z re-rollem a zamiast pitki w Life mam coś lepszego Dwellers Below, dodatkowy T co powoduje że np. przeciwnik może ranić moje modele dopiero na 5-6+.
No i wskrzeszanie a z Throne of Vines większość czarów można rzucać z max kości i liczyć na IFke, Herald ma wówczas dwa razy Save na 2+ i 4+ ward.

Przekonałem się że Breathy niby 1 razowe ale spłacają się i opłaca się brać.
Zmieniłem u GUO Vapours (ASL) na Slime Trail, zaobserwowałem że dla GUO mało co daje "ASF" i tak ledwo trafia, dodatkowo sam sobie blokował fajny myk a mianowicie ataki po Inicjatywie Unit/Hero dzięki temu, Hero może walnąć pierwszy zada 1-2 rany i szansa ze 4 modele padną od Pestilent, następnie wali unit i szansa na kolejną ranę nie wybronioną i Pestilent na końcu hity GUO i Th.Stomp.
Dzięki tej podmiance Herald Nurgla który ma zaledwie 2I otrzymał w końcu możliwość szybkiego ataku a zarazem użycia jako pierwszy Breath Weapon, no i plagusy które obok stoją też jako pierwsze mogą przywalić :)

Jeszcze zastanawiałem się nad drugim Heraldem Nurgla do Plagusów z magicznym BSB tylko że niema już możliwości wsadzenia, blokuje limit :(

ODPOWIEDZ