Nowa Edycja

Tomb Kings

Moderator: Shino

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Re: Nowa Edycja

Post autor: Domino »

Masz nas, nie umiem czytać.

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Samokrytyka przyjęta :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Bastor pisze:Sorki - nie wiem gdzie zerkaliście ale nie było to właściwe miejsce :lol2:
Odsyłam do army booka TK.
Na stronie 91 jest wyraźnie napisane:
"One model may upgrade charioter to a Master of chariot/Musican/Standard bearer"

Jest to opcja "wyłączna" - czyli jeden model może mieć tylko jedną funkcję.
dokladnie. Masz napisane may upgrade a charioteer to

potem masz znowu one model a nie may upgrade another model jak to jest w innych codexach (obok mam chaos deamons)

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Witam mam 2 pytania czy nowe TK nadal maja na euro +200 pkt ? I drugie pytanie czy atak z węży Transformgrifying gaze działa na ST ? Bo w opisie samego ataku pisze ze działa na modele które posiadają wiele inicjatyw i zdaje się na najwyższej a sam ST dostał w nowych zasadach Inżyniera który posiada In .

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

nie mają +200
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Mysza_on
Mudżahedin

Post autor: Mysza_on »

czy ktoś spotkał sie może już z zasadami do TK PL ??

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Ale że nowy podręcznik PL ?? :wink:
"JOIN OR DIE"

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Shino pisze: dokladnie. Masz napisane may upgrade a charioteer to

potem masz znowu one model a nie may upgrade another model jak to jest w innych codexach (obok mam chaos deamons)
Ale przed "may upgrade..." masz napisane "one model".
Co oznacza "jeden model może chariotera upgrade'wać na FUNKCJA" - dzięki temu że masz ich 2 możesz wskazać którego :D
Ale nie możesz na JEDNYM modelu zrobić upgrade obu modeli.
Gdyby tak było - miałbyś napisane "may upgrade one Charioter to...." bez odnoszenia się do modelu - tak jak to jest w każdym innym wypadku (np. szkieletów tombkingowych czy dowolnej innej jednostki z dowolnego innego booka).

Niestety - jeden model może mieć tylko jedną funkcję (poza nielicznymi, specjalnie opisanymi wyjątkami - np. bretońska gralowa relikwia która ma FCG w jednym modelu).

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Kto powiedział, że nie można złożyć ofensu TK?

1 Tomb King @ 501.0 Pts
General; Great Weapon
Armour of Silvered Steel [45.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Khemrian Warsphinx @ [230.0] Pts
Fiery Roar

1 Tomb Prince @ 386.0 Pts
Great Weapon; Shield
Glitering Scales [25.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Potion of Toughness [20.0]

1 Khemrian Warsphinx @ [230.0] Pts
Fiery Roar

1 Liche Priest @ 95.0 Pts
Hierophant; Lore Table; Lore of Nehekhara; Magic Level 1
Dispel Scroll [25.0]

13 Skeleton Archers @ 78.0 Pts
Normal Bow

4 x 3 Skeleton Chariots @ 175.0 Pts
Musician

1 Necrosphinx @ 235.0 Pts
Envenomed Sting

1 Necrosphinx @ 235.0 Pts
Envenomed Sting

1 Tomb Scorpion @ 85.0 Pts

1 Tomb Scorpion @ 85.0 Pts

Gdyby nie pitka, słoneczko i armaty, to mogłoby to nawet działać :) Ja na przykład nie chciałbym czegoś takiego dostać na HE, ciężko by z tym miały imo też DoCh, VC, TK standardowe, ogry :wink:, DE.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, o 13:32 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Mysza_on
Mudżahedin

Post autor: Mysza_on »

Milo pisze:Ale że nowy podręcznik PL ?? :wink:

Tak . Ktoś może coś słyszał na ten temat ?? Kiedy będzie i czy wo gule będzie.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Pytaj Faberów. Jak bedzie ( a raczej tak ) to prawdopodobnie miesiąc-dwa po ang.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Andrzej pisze: Gdyby nie pitka, słoneczko i armaty, to mogłoby to nawet działać :) Ja na przykład nie chciałbym czegoś takiego dostać na HE, ciężko by z tym miały imo też DoCh, VC, TK standardowe, ogry :wink:, DE.
Twoja porażająca szybkość sprawia, że w ciągu 4 tur przejdziesz całe 24 cale, więc tymi grubasami, które ocaleją, zdążysz się wbić w jakieś harpie nie orły.

W międzyczasie scouci/strzelanie albo szybkie jednostki przeciwnika zarąbią Ci hierofanta, i pewnie ze dwie pitki w grubasów zassiesz.

Dodaj do tego fakt, że nawet po średnim ostrzale (1 salwa z 20 szejdów na daleki) gruby świniaks traci jakieś 3 rany - naprawdę wbijesz go potem w jakikolwiek oddział z 30 atakami z wysoką Ini?

Sorry, ale ta rozpa żenująca jest. Największą szansę na punkty masz przy okazji rzucania przez maga przeciwnika pitki - że się na miscascie wysadzi.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Andrzej twoja rozpiska jest po prostu przepiękna :) Zakochałem się, serio. Szkoda że nikt na tym nie gra... ;)
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Serio Barb tak myślisz? Ja tu widzę nowy deathstar. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Wczoraj z Malalem kminilismy dla jaj najbardziej żenującą rozpę TK i wyszła nam wlasnie masa warsfinksów :mrgreen:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Andrzej, przebiłeś wszystko co do tej pory widziałem :D. Nie przypuszczałem, że ktokolwiek jednak zechce wrzucić herosa na świniaka :D. Sorry, ale nawet grając na masie sfinksów nie używałbym ich jako wierzchowców, wtedy to już kompletnie typ u góry się marnuje (normalnie góra i tak ma 4 A, tylko jeszcze KB do tego). No i zupełnie bez magii, ała... DE to wciągają nosem, mają masę ataków z małą siłą, pitki i dużo strzał, sfinksy to boli. No i po co poison na Necroświniaku? By ograniczyć mu killing blowy? Wg mnie to nie działa.

Andrzej
Pan Spamu

Ale jak by to epicko wyglądało na stole :D

Wszystko się wali głównie przez to, że te grubasy nie mogą maszerować. Tak to by może gdzieś doszły, a z R6 to se mogą :?

Ale powiedz mi, jak mają to rozwalić HE bez shadowa i deatha :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Zastrzelić :D. Tzn to może coś zrobić, dwa Necro latają, łapią co trzeba,zakładasz, że nie jest dużo 6 na rany i doczłapuje reszta. Wszystko zależy od tego, jak dobrze wyjdzie strzelanie z łuków i ile rzuca się 6 na zranienie. Sam wystawiać będę jednego sfinksa na takie HE chociażby, ale nie wiem, czy zaryzykowałbym w rozpie więcej bydlaków.

Pita w sumie też musi wejść, potem nie może jej za bardzo znieść, a potem trzeba jeszcze oblać test I. Nie tak łatwo go wessać. Chyba, że ktoś wystawi Sfinksa jako wierzchowca pod herosa, wtedy będzie zdawał na własnej porażającej I i kupa.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Andrzej pisze:Ale powiedz mi, jak mają to rozwalić HE bez shadowa i deatha :)
Jak to wykminisz to jedziesz na euro zamiast Robsona.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

To powinno dać radę :)

1 Prince @ 599.0 Pts
Dragon Armour
Foe Bane [25.0]
Helm of Fortune [25.0]
Opal Amulet [15.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Dragon: Star @ [370.0] Pts

15 Archers @ 170.0 Pts
Musician

3 x 10 Archers @ 115.0 Pts
Musician

4 x Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts

4 x Great Eagle @ 50.0 Pts

4 x 5 Swordmasters @ 81.0 Pts
Musician

5 Dragon Princes @ 150.0 Pts

5 Silver Helms @ 105.0 Pts

Smok z takim złożeniem powinien spokojnie położyć każdego grubasa, a cała reszta ma wymanewrować i wystrzelać to, czego SD nie zabije :)

To co, kiedy wyjazd? :D
Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, o 17:44 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ