Miał to byc test przed Wielkim Draconem, no ale na dracona nie jade więc zmieniłem troche koncepcje.
Głownie zależy mi na komantarzach odnośnie lorda. Co o nim sądzicie?
Komentarze całej rozy też mile widziane
Unnamed2250 Pts - Wood Elves Army
Alter Highborn
Great Weapon; Longbow; Shield
Oaken Armour
Amber Pendant
Noble (Elf Steed)
General; Spear; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow
Helm of the Hunt
Spellsinger 2 lv
Dispel Scroll
Dispel Scroll
Spellsinger 2 lv
Dispel Scroll
Dispel Scroll
8 Dryads (Branch Nymph)
8 Dryads
10 Glade Guard
10 Glade Guard
9 Wardancers (Musician)
5 Wild Riders (Standard,Wild Hunter ) War Banner
5 Wild Riders (Standard)
3 Treekin @ 195 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
1 Great Eagle @ 50 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 64
Total Army Cost: 2249
WE 2250 na TINKY WINKY
Moim zdaniem slabo...
Lord, mimo, ze przezyje troche dluzej niewiele zrobi.
Noble bedzie jezdzil sam? Bo przeciez do WR go nie wcisniesz...
Po co Nimfa na jednych driadach?
Skombinowalbym pkt na Bladesingera.
Wywalilbym Wild Huntera.
Tych WR z WB jest za malo, zbyt latwo ich zniszczyc.
Nie lubie Treekinow Wlozylbym za to albo drugich WD albo (to lepsze IMO) Warhawki.
No tyle uwag z mojej strony
Lord, mimo, ze przezyje troche dluzej niewiele zrobi.
Noble bedzie jezdzil sam? Bo przeciez do WR go nie wcisniesz...
Po co Nimfa na jednych driadach?
Skombinowalbym pkt na Bladesingera.
Wywalilbym Wild Huntera.
Tych WR z WB jest za malo, zbyt latwo ich zniszczyc.
Nie lubie Treekinow Wlozylbym za to albo drugich WD albo (to lepsze IMO) Warhawki.
No tyle uwag z mojej strony
Herosa na orła, altera zrobić z przeciw pancernymi strzałami
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Młody pisze:Herosa na orła, altera zrobić z przeciw pancernymi strzałami
Obie opcje juz nie raz testowałem i raz że nie bardzo sie sprawdzaja (tzn hero na orle to mój standard, ale...), a dwa że chce czegoś nowego.
Alter z BoL i strzałami no armor sejw ma zupełnie inne zadanie niz mój nowy alter. Kolo ma 5 ataków z siła 6 i zawsze wali jako pierwszy. Czyli od biedy może nawet szarże przyjmować (a najlepiej overrun), pod czujnym okiem czuwających w pobliżu jednych WR do kontrszarży. Po czasie zauważyłem jego podobieństwo do nowego SKAW THE FALCONER, ale to przypadek tylko.
Koles na koniu ma za zadanie wystrzelic HoDA i ewentualnie dawać Ld i...tyle. Od biedy jak sie da to gdzies w combat wejsc, ale tylko jak bedzie bezpiecznie. Jego drugim głownym zadaniem po wystrzeleniu HoDA jest przeżyć.
To moze wywal jednych lucznikow na rzecz kochanych przez Ciebie Glade Raidersow , aby ten heros mial sie pozniej do czego dolaczyc, bo jak dla mnie to bezsensu jest tracic tyle pktow na niego skoro potem ginie od razu , a pktow malo nie kosztuje... Nie lepiej byloby jakbys zamiast kolesia na koniu zrobil drugiego altera z hoda ?
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
No i generałem zrobić małego maga? Średnia opcja.
Koleś jest wrażliwy ale własnie ma przeżyć (moja w tym głowa)i dawaj Ld tam gdzie to potrzebne. Na koniu jest po to żeby mieć wiekszego sejwa (wiem że na orle jest bardziej mobilny ale cos za cos).
Glade Ridersów na razie nie wystawie bo jeszcze nie skleiłem modeli z bartalionu (na razie walcze z pomalowaniem Wildów. Musze zdążyc na DMP).
Ogólnie nie wiem czemu przeszkadza wam własnie hero na koniu? Toż to standardowy koles tylko nie na orle. Troche mniej mobilny (raptem o 2") za to z lepszym sajwem.
Koleś jest wrażliwy ale własnie ma przeżyć (moja w tym głowa)i dawaj Ld tam gdzie to potrzebne. Na koniu jest po to żeby mieć wiekszego sejwa (wiem że na orle jest bardziej mobilny ale cos za cos).
Glade Ridersów na razie nie wystawie bo jeszcze nie skleiłem modeli z bartalionu (na razie walcze z pomalowaniem Wildów. Musze zdążyc na DMP).
Ogólnie nie wiem czemu przeszkadza wam własnie hero na koniu? Toż to standardowy koles tylko nie na orle. Troche mniej mobilny (raptem o 2") za to z lepszym sajwem.
Alter z tymi strzałami to niestety już przeżytek.Młody pisze:Herosa na orła, altera zrobić z przeciw pancernymi strzałami
Co do generała - na orła koniecznie. Orłom nic ruchu nie obcina - zawsze latają te 20''. Natomiast koleś na koniku czasem popędzi tylko 9''. Nie masz go też gdzie schować (nie licząc łuczników).
Alter Highborn to osobna sprawa. Na mój gust to kiepski wybór w armii na 2000+. Jeśli Highborn to już taki, by był generałem. Próbowałem Altera, ale nijak nie podchodzi na te punkty
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild