Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Smh »

ale się rozpędzili...

Obrazek

10szt za 14F: http://www.manticgames.com/Shop-Home/Un ... gures.html
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

10 plastikowych za 14F! Pobili już ceny GW!
Życzę im szerokiej drogi, gdyż te wraight'y są na prawdę średnie.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Rasti pisze:10 plastikowych za 14F! Pobili już ceny GW!
Hm, najwyraźniej jest jakiś patrol hejterów na tym forum, którzy czekają na okazję żeby krzyknąć 'Aha, Mantic wcale nie jest tani, ale z nich kłamcy, mam nadzieję że ich GW zeżre!" :roll:

Ostatecznie mogę to zrozumieć, pranie mózgu by GW robi ludziom różne rzeczy. Ale ludzie, czytajcie ze zrozumieniem przed tym tryumfalnym okrzykiem...

Po pierwsze, nowe modele Wraiths są wykonane z żywicy, nie z plastiku.
Po drugie, stare modele Wraiths, wykonane z metalu, kosztowały 14Ł za pięć sztuk. Naprawdę nietrudno policzyć, że te nowe są dwukrotnie tańsze.
Po trzecie, cena 10 plastikowych lalek od GW (uwzględniając nadchodzącą podwyżkę) średnio waha się od 18 do 25 funtów (w zależności od funkcji, jaką dane lalki pełnią w grze), czyli > 14 funtów.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2011, o 21:37 przez Don_Silvarro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Produkcja modeli w żywicy nie jest porównywalna do produkcji w metalu...

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Oczywiście. Żywica jest tańsza. Dlatego te lalki upiorów też są tańsze od metalowych poprzedników. Dwukrotnie. Gdzie tu jest ta teoria spiskowa o Manticu wyzyskującym klientów i podnoszącym ceny? Coś się nie mogę doszukać... :roll:

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Te figurki są naprawde spoko. IMO lepsze niż oryginały GW. No i Mantic z racji produkcji w żywicy zamiast w metalu, obniza ceny. W przeciwieństwie do GW
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Te wraciaki słabe IMO. Nie chodzi mi o wykonanie, ale o sam pomysł. W ogóle jakoś nie pasują "jako kosiarze", już lepiej jako gwardia.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Ciut za dużo blachy noszą :D

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

No jak dla mnie mogłyby się nadać na Spirit Hosty, na wraithy nie za bardzo.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Hmm gdyby je jakoś inaczej i ładnie pomalować, myślę, że byli by spoko. 10 za 14Ł to naprawdę niezła cena za tylu wraithów- popatrzcie jak GW ich pakuje i za ile złożycie 10ciu.

Scisca
Wałkarz

Post autor: Scisca »

10 Wraciaków GW to wydatek bagatela 61,50 funtów, więc 14 funtów to faktycznie rozbój w biały dzień... #-o

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Wraighty GW są metalowe?

Scisca
Wałkarz

No i? Jaką to robi różnicę na stole?

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Rasti -->tak

Don_Silvarro --> zgadzam się w 100%
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Z jakiś stołem teraz wyjeżdżasz? Co to a argument w ogóle?
Porównujesz cenowo plastiki mantica do metali GW...

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Taki że róznicy suma sumarum nie widać a jednak płaci się o wiele wiecej.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Scisca
Wałkarz

No... Stół. Przecież to najważniejszy dla gracza argument. Żeby wystawić na stole 10 Wraciaków możesz zapłacić 61,50 albo 14 funtów. Albo inaczej - za cenę 10 modeli od Mantica masz 2 od GW. Metal czy plastik - jakie to ma znaczenie? "W praniu" żadne i dlatego plastiki od lat z takim sukcesem wypierają modele metalowe. Kolejna wojna o to, co lepsze - plastik czy metal - jest bez sensu, bo każde ma plusy i minusy. Ja przykładowo zdecydowanie wolę modele plastikowe, ale przede wszystkim najważniejsze to otrzymać 5 modeli od Mantica w cenie 1 zamiennego modelu GW. Przy takiej ofercie nie rozumiem Twoich narzekań, że niby Mantic jest drogi, ani też nie zgadzam się, by ten mityczny metal usprawiedliwiał cenę 5 razy większą.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ta, tylko, że ja wolę mieć ładna armię, w klimacie, a nie zapychać się np. plastikowymi elfami mantica, żeby tylko taniej było... Battlowcy to też modelarze/kolekcjonerzy. Nie tylko turniejowcy, co armię z wyprasek składają, byle tylko grać.

Scisca
Wałkarz

A co ma piernik do wiatraka? Co tu nagle robią plastikowe elfy Mantica, które są alternatywą dla również plastikowych elfów GW? Coś plączesz się w zeznaniach :P
Poza tym te Wraithy nie są złe. Szału nie ma, ale przy dobrym malowaniu będą wyglądały spoko, a świadomość zaoszczędzenia niemalże 50 funtów chyba każdemu wynagrodzi różnicę w wyglądzie :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Scisca pisze:A co ma piernik do wiatraka?
wiatrak miele mąkę, z której powstają pierniki

Panowie... wyluzujcie, komentujcie figsy a nie politykę cenową jednej lub drugiej firmy... znów gówniany flejm się zrobi... a nie ma nic gorszego niż płonące gówno... no może poza płonącymi zombie, ale to nie ma znaczenia dla tej sprawy ;P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ