Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
Co wy na to by wrzucać tu same linki?:> I będzie od razu lepiej jak w innych działach 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie cierpię linków
.

Papa Nurgle ostatnio zwrócił na mnie swoją uwagę (niestety) i zasłał mi dwa swoje dary: zapalenie ucha w czerwcu i nowe combo dla jego wybrańców: czołzenom, lub wojownikom Nurgla dać dwie bronie i Banner of Rage, wsadzić do oddziału bsb na palnanquinie i podpakować ten miły klocek brzytwą
. Przy dziewięciu ludkach w szeregu (np: 22x warrior + exalt + sorc) mamy skromne 49 ataków. A poza euro można wystawić pełną hordę
. Tylko mam dylemat co dać takiemu exaltowi.

Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Biting blade, enchanted shield, dawnstone, favour. 1+ przerzucanego sejwa, 6 magicznych ataków na 6 inicjatywy. Mniam.Shadar pisze:Papa Nurgle ostatnio zwrócił na mnie swoją uwagę (niestety) i zasłał mi dwa swoje dary: zapalenie ucha w czerwcu i nowe combo dla jego wybrańców: czołzenom, lub wojownikom Nurgla dać dwie bronie i Banner of Rage, wsadzić do oddziału bsb na palnanquinie i podpakować ten miły klocek brzytwą. Przy dziewięciu ludkach w szeregu (np: 22x warrior + exalt + sorc) mamy skromne 49 ataków. A poza euro można wystawić pełną hordę
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
5 A 6 by miał lordGrolshek pisze:Biting blade, enchanted shield, dawnstone, favour. 1+ przerzucanego sejwa, 6 magicznych ataków na 6 inicjatywy. Mniam.Shadar pisze:Papa Nurgle ostatnio zwrócił na mnie swoją uwagę (niestety) i zasłał mi dwa swoje dary: zapalenie ucha w czerwcu i nowe combo dla jego wybrańców: czołzenom, lub wojownikom Nurgla dać dwie bronie i Banner of Rage, wsadzić do oddziału bsb na palnanquinie i podpakować ten miły klocek brzytwą. Przy dziewięciu ludkach w szeregu (np: 22x warrior + exalt + sorc) mamy skromne 49 ataków. A poza euro można wystawić pełną hordę

fajne złożenie nie powiem... choć z 10WS i enchandet też jest fajny bo jak ktoś ma 5WS trafia go na 5+

6 ataków bo siedzi w klocku z rage.Khumanor pisze:5 A 6 by miał lordGrolshek pisze:Biting blade, enchanted shield, dawnstone, favour. 1+ przerzucanego sejwa, 6 magicznych ataków na 6 inicjatywy. Mniam.Shadar pisze:Papa Nurgle ostatnio zwrócił na mnie swoją uwagę (niestety) i zasłał mi dwa swoje dary: zapalenie ucha w czerwcu i nowe combo dla jego wybrańców: czołzenom, lub wojownikom Nurgla dać dwie bronie i Banner of Rage, wsadzić do oddziału bsb na palnanquinie i podpakować ten miły klocek brzytwą. Przy dziewięciu ludkach w szeregu (np: 22x warrior + exalt + sorc) mamy skromne 49 ataków. A poza euro można wystawić pełną hordę
![]()
fajne złożenie nie powiem... choć z 10WS i enchandet też jest fajny bo jak ktoś ma 5WS trafia go na 5+
EDIT: 5 ataków z rejdżem... Mało ... Hejt by się przydał albo ASF, trzeba to inaczej wykombinować... Może hełm z ASF-em zamiast przerzutów sejwów ?
Ja właśnie ostatnio też myślę nad hero na palaquinie, dlatego w dziale "pytania wszelakie" upewniałem się czy napewno jako Infranty jest traktowany. Zakupiłem już model więc przyjdzie czas na testy jak go malnę
Według mnie dostaje frenzy bo pochodzi ono z sztandaru.

Wrzuć sędziom w temat będziesz miał pewność...Zombek pisze:Często się o to spieramy ze znajomymi więc bardzo bym prosił o odpowiedź pełnym zdaniem jednego z autorytetów na tym forum.X.Maciek pisze:W tej edycji koniki mają frenzy i ze sztandaru i z khorna normalnie.
ps. X.Maciek nie bierz tego do siebie.
konie mają dodatkowy atak,
a jak potrzebujesz większego autorytetu niż ja to Lidder też tak twierdzi
a jak potrzebujesz większego autorytetu niż ja to Lidder też tak twierdzi
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
zwykłe frenzy działą tylko na jeźdźca. savage orc boar boyz to przykałd.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
I znowu standard - mieszacie z tym frenzy jak cholera bez ustanku. Kurwa, albo mają frenzy te konie albo nie mają - ustalcie to w końcu, bo już nie pierwszy raz taka bez sensu dyskusja na ten sam temat
.

Przecież jest to ustalone i bardzo proste.
Jeśli jednostka ma w swoim opisie frenzy (np. orki albo bloodki) to konie nie dostają. Bo jeźdźcy i konie mają swoje osobne zasady.
W przypadku khorna i banner of rage występuje tam "model has frenzy" i "unit gains frenzy". Model to jeździec i koń, a jednostka to jeźdźcy i konie. Więc wszyscy dostają.
Jeśli jednostka ma w swoim opisie frenzy (np. orki albo bloodki) to konie nie dostają. Bo jeźdźcy i konie mają swoje osobne zasady.
W przypadku khorna i banner of rage występuje tam "model has frenzy" i "unit gains frenzy". Model to jeździec i koń, a jednostka to jeźdźcy i konie. Więc wszyscy dostają.